XV. Mogyi - SUSI nemzetközi kézilabda és labdarúgó torna beszámolója - 2012. október 28.

 

XV. MOGYI – SUSI NEMZETKÖZI

KÉZILABDA és LABDARÚGÓ  TORNA

 

 

EGY NAPON, 16 CSAPAT, HÁROM KOROSZTÁLYBAN,

HÁROM HELYSZÍNEN – SÁROSPATAKON

 

2012. október 28-án rendezte meg a Sárospataki Utánpótlás-nevelő Sportiskola azt a nemzetközi kézilabda és labdarúgó tornát, melyen 5 korosztály, 16 csapata vett részt és ami egyben – a 2002-ben születetteknek – INTERLIGA forduló is volt.

 

 

Az eseményen részt vett korosztályok:

 

 

- 1999-2000-es lány KÉZILABDA TORNA

- 2002-es fiú LABDARÚGÓ TORNA (interliga bajnoki forduló)

- 2003-2004-es fiú LABDARÚGÓ TORNA

 

 

A nagyszabású rendezvény a Sárospataki Sportpályán (2002-ben születettek), a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola tornacsarnokában (2003-2004-ben születettek) és az Árpád Vezér Gimnázium sportcsarnokában (1999-2000-ben születettek) került megrendezésre. A kilátogató nézők, a mérkőzéseken szép gólokat, tehetséges gyerekeket és ügyes megoldásokat láthattak. A labdarúgó torna főszponzora a MOGYI Kft. volt.

A kupán nagy küzdelem volt, ahol a gyermekek érmeket, okleveleket kaptak a játék öröme mellett. Az egész napos rendezvény igazi sport csemege volt, hiszen volt olyan SUSI-s korosztály, amely most mutatkozott be először Sárospatakon, ráadásul Magyarország egyik legerősebb sportiskolája is jelen volt az eseményen, a Nyírsuli „személyében”. Külön öröm a SUSI-s nagycsaládnak, hogy a 2002-ben született Vachter tanítványok – először az Interliga küzdelmei során – aranyérmet szereztek! A részletes eredmény lista a www.susi.mlap.hu –n megtalálható. A foci kupán résztvevő csapatok: Nagybánya (Románia), KAC Kassa (Szlovákia), Nyíregyházi Sportiskola - Nyírsuli, Görög FS, Kisvárda, Hajdúnánás, Mátészalka, Hajdúszoboszló, Nyíregyházi Kertváros, BTE Bendegúz – Edelény, Sárospataki Utánpótlásnevelő SI - SUSI. A SUSI vezetői, Aros Jánost – Sárospatak Város polgármesterét, Sikora Attilát – Sárospatak Város alpolgármesterét, és Szvitankó Tamást – a Humán bizottság elnökét kérte fel a díjátadásra. A mérkőzéseket Tuss István, Tuss Péter, Tarjányi István és Vinnai István sporttársak vezették.

Összességében e rendezvény jó alkalmat nyújtott arra, hogy a SUSI csapatai megfelelően felkészüljenek a további eseményekre. A szervezők büszkék arra, hogy neves egyesületek utánpótlás csapatai vettek részt a tornán és az idei utolsó interliga bajnoki mérkőzéseknek méltó házigazdái lehettek. Hírek még a SUSI életéből: a sportiskola edzői ettől a tanévtől, már Bodrogolasziban és Kenézlőn is tartanak foglalkozásokat. A vezetők büszkék arra, hogy két olyan edzőjük is van, akik 2012 októberében a Magyar Labdarúgó Szövetség díját vehették át Telkiben, a tanévindító fesztiválon. Az elismerést Vachter Tamás (Rákóczi DSE) és Gönczy Zoltán (Árvay DSE) edzők kapták, Buzánszky Jenő bácsitól és Nyilasi Tibortól. A hatodik SUSI-s Karácsonyi Sportfesztivált idén is megrendezi az egyesület, mégpedig december 17-én.

 

 

EREDMÉNYEK:

 

KÉZILABDA

 

1999-2000-ben születettek (lány):

1. HAJDÚNÁNÁS

2. SUSI

3. MÁTÉSZALKA

4. KISVÁRDA

 

A sárospataki csapat névsora: – játékosok;Bajzát Emese, Csordás Dóra, Hardon Réka, Hauser Petra, Horváth Inez, Krenyitzky Sarolta, Perényi Julia, Rák Petra, Szabó Eszter, Zombori Gréta – játékosok; Hardon Csaba – edző.

 

LABDARÚGÁS

 

2002-ben születettek:

1. SUSI

2. NYÍRSULI

3. HAJDÚSZOBOSZLÓ

4. NAGYBÁNYA

5. GÖRÖG FS

6. MÁTÉSZALKA

 

A sárospataki csapat névsora: VACHTER FANNI, SZEMÁN ESZTER, KOVÁCS ZSOMBOR, BABA JÁNOS, HALÁSZ DÁNIEL, BATTA GERGŐ, HUNYADI BENCE, TAGAI ANDRÁS, MÓZES TAMÁS, ARDÓ ALEX, GÓCS BÁLINT, PAPP ZSOMBOR, SZENDREI GÁBOR, BODNÁR TAMÁS – játékosok; Vachter Tamás és Nagy István Csaba – edzők.

 

2003-2004-ben születettek:

1. KAC KASSA

2. BTE BENDEGÚZ - EDELÉNY

3. NYÍREGYHÁZI KERTVÁROS

4. SUSI PIROS

5. SUSI FEHÉR

6. SUSI KÉK

 

A sárospataki csapat névsora: Tamás Erik, Fridrik Patrik, Bódi Ádám, Sohajda András, Karászi Róbert, Miczák Márk, Tallárom Balázs, Sereg Bendegúz, Lovas Dominik, Toniati Luca, Bódisz Ábel, Czinke Nimród, Repei Mátyás, Moheb Ashya, Fárzin, Kerékgyártó Bálint, Kerékgyártó Milán, Pausán Bencze, Sprencz Ádám, Golej Bálint, Dandás Leila, Balogh Gréta, Hunyadi Gergő, Barna Dávid, Szabó Dániel, Borsós Máté, Séra Attila – játékosok; Gönczy Zoltán és Punyi Gyula – edzők.

 

A XV. MOGYI – SUSI NEMZETKÖZI KÉZILABDA és LABDARÚGÓ TORNA TÁMOGATÓI:

 

MOGYI Kereskedelmi Kft., Sárospatak Város Önkormányzata, Sárospatak újság, A SZÜLŐK, akik nélkül nem lenne SUSI!, Árpád Vezér Gimnázium, Vay Miklós Református Szakképző Iskola, Sárospataki Torna Club – STC, Árvay DSE, Rákóczi DSE, Refi DSE, ÁVG DSE, Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Református Kollégium Gimnáziuma és Általános Iskolája, CIB Bank, K@H – Sárospatak, Zemplén Televízió, Észak Magyarország, www.sarospatak.hu, www.borsodsport.hu, www.boon.hu, www.patakinfo.hu, Hunyadi ABC

 

 

HAJRÁ SÁROSPATAK! HAJRÁ SUSI! www.susi.mlap.hu

 

Keresés

Partnerek