II. „ÓRIÁS LESZEL” NEMZETKÖZI MOGYI – SUSI SÁROSPATAKI SPORTTEHETSÉG FESZTIVÁL

3 NAP - 10 SPORTÁG – 8 HELYSZÍN –
47 CSAPAT – TÖBB MINT 500 RÉSZTVEVŐ

 

2012. május 11-12-13-án – a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola és a sárospataki sportegyesületek szervezésében (STC; RÁKÓCZI DSE; MECFK; ÁVG DSE, ZEMPLÉN VIZILABDA KLUB; ÁRVAY DSE) – került megrendezésre a II. „Óriás leszel” Nemzetközi MOGYI – SUSI - Sárospataki Sporttehetség Fesztivál. amely keretén belül sportkonferencián (1. nap), szabadidősportnapon (2. nap) és sportversenyeken (3. nap) lehetett részt venni. A három napos események a következő helyszíneken zajlottak: Árpád Vezér Gimnázium sportcsarnoka, aulája és műfüves pályája; Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola tornacsarnoka, Miskolci Egyetem Comenius Főiskolai Kar termei; Városi uszoda, Városi Sportpálya.

Az első napon, a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, GERGELY ISTVÁN tartott előadást. Előtte AROS JÁNOS – Sárospatak Város polgármestere és Dr. HEGEDŰS LÁSZLÓ – a MECFK dékánja nyitották meg értékes gondolataikkal a három napos rendezvényt. Teltház várta az olimpikon mondatait, melyben kiemelte, hogy mennyi múlik az akaraterőn és mennyi a tehetségen. A megható beszédet a közönség vastapssal jutalmazta. Ezután Dr. TAMÁS HENRIETTE, az NSI főigazgató asszonya, a TAO elszámolással kapcsolatos előadása, valamint Dr. OROSZ RÓBERT – sportpszichológus, a sporttehetség fejlesztéssel kapcsolatos kerekasztal beszélgetése következett, ahol a fő témát a mai magyar helyzet jelentette. Azaz ki-ki (pedagógus, edző, kollégiumi nevelő, pszichológus, tehetségpont stb.) mit tehet azért, hogy a sport minél népszerűbbé váljon, hogy minél több fiatal válassza a sportolást, a szabadidős tevékenységet, úgy, hogy maradjon is benne és minél több tehetséges gyermek tudja kiteljesíteni a benne lévő lehetőségeket. Az igen aktív kollégák több városból érkeztek, és a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének elnöke – BAJOR PÉTER – is részt vette a kerekasztal beszélgetésen. Ennek a napnak a főszervezője: LÍVJÁK EMÍLIA volt.

A következő program a II. MOGYI – SUSI – ÁVG DSE Sárospataki Sporttehetség Fesztivál második napján, szombaton került megrendezésre az Árpád Vezér Gimnáziumban. Itt a szabadidősporté volt a főszerep, ahol a szervezők szeretettel látták az érdeklődőket. „Ha igazán egészséges testben szeretnél élni, a lehető legszínesebb mozgásprogramban részesítsd!”- tartja a mondás. E mottó jegyében immár második alkalommal rendezett az ÁVG Diáksport Egyesület olyan városi szabadidősport-rendezvényt, mely sokrétűségével több korosztály mozogni szerető tagjait célozta meg. A sportdélután röplabdabajnoksággal indult, melyen a csapatok igazán izgalmas mérkőzésben mérettek meg. Utána Szabóné Tóth Zsuzsanna gyógytornász gerinctorna órát tartott, majd Stofánné Barna Boglárka táncpedagógus latin fitness órája következett, s végül a salsa tánc alaplépéseivel ismerkedhettek meg a kilátogatók. Az ÁVG DSE fő célja az, hogy a versenysport mellett azokat is megszólítsa mozgásprogramjaival, akik még nem találtak magukhoz illő mozgásformát. „Ép testben, ép lélek!”-vallották a görögök egykor. Talán e mondásnak korunk társadalmában még nagyobb az igazsága, többek között ezért is oly fontosak az ilyen rendezvények. Ugyancsak ezen a napon zajlott, a XIII MOGYI – SUSI NEMZETKÖZI INTERLIGA LABDARÚGÓ TORNA, melyen izgalmasnál izgalmasabb mérkőzéseket játszottak a 2002 – ben született fiúk. A mérkőzések szüneteiben a sportolók – a főtámogató – MOGYI Kft. és a MAX BALLON-osok jóvoltából, kipróbálhatták a felfújható kreatív játékokat is. Ennek a napnak a főszervezője: KORDÁNÉ GYÖRKI ERIKA tanárnő volt.

A harmadik napon a versenysportolókat láthatták a kilátogató nézők. A következő kupákon játszhattak az egyesületek sportolói, ahová már több mint 40 csapat nevezett:
- XIII MOGYI – SUSI LABDARÚGÓ TORNA (2001 és 2003-ban sz. fiú)
- XII. MOGYI – SUSI KÉZILABDA TORNA (’99-ben sz. lány)
- X. MOGYI – SUSI SZIVACSKÉZILABDA TORNA (2003-ban sz. lány)
- II. STC KÉZILABDA TORNA (’98-ban sz. fiú és 2000-ben sz. fiú)
- II. SZENT ERZSÉBET TORNA VERSENY (2001-ben sz. lány)
- VI. PATAQUA KUPA VIZILABDA TORNA (2000-ben sz.)
- VI. RÁKÓCZI KUPA ASZTALITENISZ VERSENY (98-2003-ban sz.)
A sárospataki egyesületek több mint 400 gyermeket láttak vendégül, akik izgalmasnál izgalmasabb versenyeken vettek részt. A több száz résztvevő, plusz a kísérők, testvérek, és családtagok élvezettel próbálták ki a fenn említett sportágakat. Az egésznapos tornával megpróbáltak a szervezők felejthetetlen élményt nyújtani a gyermekeknek.

 

Idén is Sárospatak Város Önkormányzatának és a Mogyi Kereskedelmi Kft.-nek jár a köszönet, hiszen arany fokozatú támogatóként főtámogatói voltak a rendezvénynek. A csávolyi cég egy standot állított fel az eseményen, ahol a gyerekek és felnőttek egyaránt megkóstolhatták a MOGYI-s termékeket. Kiváló színvonalú versenyeket, mérkőzéseket láthattak a szép számban kilátogató szurkolók, mind a tornacsarnokokban, mind a műfüves pályán. Óriási hangulat uralkodott a párharcok alatt, melynek a több mint 700 kilátogató vendég részese lehetett. Az egész nap folyamán a szurkolók bátran fordulhattak a Miskolci Egyetem Comenius Főiskolai Kar hallgatóihoz, hiszen ők segítettek hozzá mindenkit a helyszínek és az öltözők megtalálásához. A fesztiválon 350 darab érem, 14 darab serleg, és 78 darab oklevél talált gazdára.

Az ünnepélyes eredményhirdetésnél, a díjakat AROS JÁNOS polgármester úr, BÁNHIDI ANDOR, a Mogyi Kereskedelmi Kft. marketing képviselője, SZEGEDI ISTVÁNNÉ - Katika néni, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgató asszonya, KISSNÉ MURÁNYI ANDREA a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola igazgató asszonya, SIKORA ATTILA alpolgármester úr, SZVITANKÓ TAMÁS a Humán bizottság elnöke és HEGYI TIBOR,  a ZVK elnöke adta át. Az eredményhirdetés közben Belicza János – a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola elnöke külön kiemelte a támogatók és a szervezők segítségét. A versenybizottság tagjainak óriási munkája elengedhetetlen volt, hogy országos szinten is elismert rendezvény legyen Sárospatakon: Lívják Emília, Kordáné Györki Erika, Csehiné Tomkó Krisztina, Beliczáné László Petra, Víghné Fehérvári Zsuzsanna, Bódiszné Hajnal Aliz, Sikora Attila, Erdei János, Hardon Csaba, Baksay Attila, Bodorovics Tamás, Maczkó Attila, Punyi Gyula, Vachter Tamás, Papp József, Nagy István Csaba, Kecskeméthy Károly, Sontra László, Kovács Tamás, Csendes István, Tuss Péter, Pásztor István, Batta Zoltánné, Szvitankó Tamás. Külön köszönet jár az ÁRPÁD VEZÉR GIMNÁZIUM igazgatójának is – TÓTH TAMÁSNAK – aki végig segítette az esemény zavartalan lebonyolítását. A TOMBOLA sorsolás után, a végső sorrend kihirdetése előtt az ÁRVAY MAZSORETT CSOPORT (Tűzliliom; Gyémánt) tagjai színvonalas műsoraikkal színesítették a programot, Bódiszné Hajnal Aliz vezetésével. Köszönet jár a játékvezetőknek, versenybíróknak is, akik egész nap fújták a sípot, értékelték a versenyzőket. Nagyon nagy köszönet jár a www.sarospatak.hu és a ZEMPLÉN TELEVÍZIÓ munkatársainak, akik több mint 3500 gyönyörű képet és szebbnél szebb felvételeket készítettek a konferenciáról, a szabadidősportnapról és a gyermekfesztiválról.

Összességében e rendezvény jó alkalmat nyújtott arra, hogy a sárospataki egyesületek megmutassák magukat és a tartalmas három nappal erősítsék egymást.  A szervezők büszkék arra, hogy a konferenciát, a szabadidősportnapot és a gyermekfesztivált minden sportoló, előadó, érdeklődő és hozzátartozó mosolyogva zárta le, azzal a mondattal: jövőre, veletek, ugyanitt! A rendezvények méltón búcsúztatták a tanévet! GRATULÁLUNK MINDEN Sárospataki csapatnak!


II. „Óriás leszel” MOGYI – SUSI Nemzetközi Sárospataki Sporttehetség Fesztivál és a VI. MOGYI – SUSI GYERMEKFESZTIVÁL FŐTÁMOGATÓI:

MOGYI Kft.

Sárospatak Város Önkormányzata
 

 

TÁMOGATÓI:

Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium
MECFK
www.sarospatak.hu
www.boon.hu
www.borsodsport.hu
Sárospatak Újság
Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola
II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola
Református Kollégium Gimnáziuma és Általános Iskolája
Zemplén Televízió
CIB Bank
Észak Magyarország
Szvitankó Tamás – Video Tomix Stúdió
ERSTE  Bank
Diego - Sárospatak
Ristorante Collegno
Végardó Fürdő
Lali Papi Ételbár
Anita méteráru és lakástextil
Pro Corona BT.
HUMMEL
Diego – Sárospatak
RISTORANTE COLLEGNO
Euronics - Sárospatak
Kempa és az Uhlsport Magyarországi Képviselet
STC
Stumpfné Nagy Anita
Zemplén Lovas Egyesület
BOSS2006 Hungaria KFT.
Heitzmann Cukrászda
Hunyadi ABC
Rákóczi Panzió
MECTFK HALLGATÓI
Árvay DSE
Rákóczi DSE
Refi DSE
Zemplén Vízilabda Klub
SUSI
K@H – SÁROSPATAK
Vay Miklós Szakképző Iskola
www.patakinfo.hu
Kék és Társa Kft.
Magyar Kézilabda Szövetség
Leporello – Sárospatak
Sárospataki Polgárőr Egyesület
A SZÜLŐK, akik nélkül nem lenne SUSI!
                          
                
     
II. „ÓRIÁS LESZEL” NEMZETKÖZI MOGYI – SUSI SÁROSPATAKI SPORTTEHETSÉG FESZTIVÁL SZÁMOKBAN

3     NAP
3  ELŐADÓ
40   CSAPAT
8     HELYSZÍN
400  GYERMEK
50  EDZŐ – FELKÉSZÍTŐ
700  NÉZŐ
75     MÉRKŐZÉS
990    LEJÁTSZOTT PERC
489    GÓL
 
II. „ÓRIÁS LESZEL” NEMZETKÖZI MOGYI – SUSI SÁROSPATAKI SPORTTEHETSÉG FESZTIVÁL HIVATALOS VÉGEREDMÉNYE

XIII. MOGYI – SUSI KÉZILABDA TORNA (’99-ben sz. lány)
X. MOGYI – SUSI SZIVACSKÉZILABDA TORNA (2003-ban sz. lány)
II. STC KÉZILABDA TORNA (’98-ban sz. fiú és 2000-ben sz. fiú)

1998-1999-es fiú kézilabda

I.hely:  SÁROSPATAKI TC    
II.hely: MISKOLCI SPORTISKOLA
III.hely: KISVÁRDA 
IV. hely: MEZŐKÖVESD

1999-2000-es lány kézilabda:

I.hely: SUSI
II.hely: MISI
III.hely: KISVÁRDA
IV.hely: TOKAJ DSE 

2002-2003-2004-es lány szivacskézilabda:

I.hely: KISVÁRDA
II.hely: KASSA
III.hely: TOKAJ DSE
IV.hely: SUSI 

2003-2004-es lány szivacskézilabda:

I.hely:  TOKAJ DSE
II.hely: SUSI

2000-2001-es fiú kézilabda:
I.hely:  SÁROSPATAKI TC    
II.hely: TOKAJ DSE
III.hely: MEZŐKÖVESD

II. SZENT ERZSÉBET TORNA VERSENY (2001-ben sz. lány)

GYERKŐC lány EGYÉNI: 
TALAJ:

I.hely:  FÖLDES KINCSŐ
II.hely: HAUSER RÉKA
II.hely: POROSZKA ZSÓFIA
III. hely: VIGYIKÁN DORKA 

I-II. kcs lány EGYÉNI: 
TALAJ:

I.hely:  TALLÁROM RÉKA 
II.hely: TRIKÓ NOÉMI 
III.hely: DANDÁS LEILA
IV. hely: KÓRÓ IZABELLA
V.hely: BALOGH GRÉTA
V. hely: FEIGEL LINDA

GERENDA

I.hely:  TRIKÓ NOÉMI
II.hely: TALLÁROM RÉKA 
III.hely: DANDÁS LEILA
IV.hely: KÓRÓ IZABELLA
IV.hely: FEIGEL LINDA
V.hely: BALOGH GRÉTA

UGRÁS:

I.hely:  TALLÁROM RÉKA 
II.hely: DANDÁS LEILA
III.hely: FEIGEL LINDA
III.hely: TRIKÓ NOÉMI
IV.hely: KÓRÓ IZABELLA
V.hely: BALOGH GRÉTA

I-II.kcs.  fiú EGYÉNI: 
TALAJ:

I.hely:  KOZSUREK PÉTER
II.hely: DÉKÁNY CSANÁD
III. hely: SZENDREI GÁBOR 

UGRÁS:
I.hely:  DÉKÁNY CSANÁD 
II.hely: SZENDREI GÁBOR 
III.hely: KOZSUREK PÉTER

GYŰRŰ
I.hely:  DÉKÁNY CSANÁD  
II.hely: SZENDREI GÁBOR 
III.hely: KOZSUREK PÉTER

IV.kcs.  fiú EGYÉNI:
TALAJ:
I.hely:  KANALAS LÁSZLÓ 
II.hely: KUTI VENDEL 


I. ÁVG DSE VÁROSI SAKKVERSENY

felsős korosztály:

I.hely:  MENGYÁN MÁRTON   
II.hely: BURINDA GÁBOR
III.hely: BÓTA BALÁZS
III. hely: CSATLÓS KORNÉL

alsós korosztály:

I.hely:  PRIBELSZKY BENCE   
II.hely: SZUETTA MIHÁLY
II.hely: SZALÁNCZI FLÓRA
II. hely: TÓTH RICHÁRD
  

I. SÁROSPATAKI NYÍLT TOLLASLABDA BAJNOKSÁG

Egyéni:

I.hely:  MÓRÉ CSABA 
II.hely: KUNCZIK LÁSZLÓ
III.hely: KUN PÉTER

PÁROS:

I.hely:  MÓRÉ CSABA – BALLA ISTVÁN  
II.hely: CS. NAGY BALÁZS – KUN PÉTER
III.hely: KUNCZIK LÁSZLÓ – KOCSI ZOLTÁN


VI. PATAQUA KUPA NEMZETKÖZI VIZILABDA TORNA

2000-es fiú:

I.hely:  EGER  
II.hely: ZEMPLÉN VÍZILABDA KLUB
III.hely: KASSA
IV. hely: MVSI
V. hely: AQUA SE Nyíregyháza

XIII MOGYI – SUSI NEMZETKÖZI INTERLIGA LABDARÚGÓ TORNA (2002 - fiú)

I.hely:  GÖRÖG FS   
II.hely: CIGÁND
III.hely: MÁRAMAROSSZIGET  
IV. hely: SUSI 
V.hely: NYÍRSULI
VI. hely: NAGYKÁROLY
VII.hely: HAJDÚSZOBOSZLÓ
VIII.hely: SZATMÁRNÉMETI

XIII MOGYI – SUSI NEMZETKÖZI LABDARÚGÓ TORNA (2001 és 2003 - fiú)
     
2003-2004-es fiú:

I.hely:  KAC KASSA     
II.hely: NYÍREGYHÁZI KERTVÁROS   
III.hely: SUSI PIROS  
IV.hely: SUSI KÉK  

2001-2002-es fiú:

I.hely:  SUSI PIROS 
II.hely: KAC KASSA  
III.hely: SUSI KÉK   
IV.hely: KENÉZLŐ  


VI. RÁKÓCZI KUPA NEMZETKÖZI ASZTALITENISZ VERSENY

7-8. osztály EGYÉNI:

I.hely:  GULYÁS MÁRK  
II.hely: SZABÓ ÁKOS 
III.hely: JAKAB SZABOLCS
IV.hely: BODNÁR ALEXANDER
V.hely: CSIZMADIA DÁNIEL

5-6. osztály EGYÉNI:

I.hely:  BUJDOSÓ RICHÁRD  
II.hely: HORVÁTH MÁTÉ 
III.hely: MOLNÁR ANDRÁS
IV.hely: SZABÓ DÁNIEL   

Keresés

Partnerek