III. „Óriás leszel” MOGYI – SUSI Sárospataki Sporttehetség Gyermekfesztivál és Konferencia beszámolója

III. „ÓRIÁS LESZEL” NEMZETKÖZI MOGYI – SUSI SÁROSPATAKI SPORTTEHETSÉG GYERMEKFESZTIVÁL ÉS KONFERENCIA

4 NAP - 10 SPORTÁG – 8 HELYSZÍN –
50 CSAPAT – TÖBB MINT 600 RÉSZTVEVŐ


2013. május 18-án és 24-25-26-án – a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola és a sárospataki sportegyesületek, intézmények szervezésében (STC; RÁKÓCZI DSE; MECFK; ÁVG DSE, ZEMPLÉN VIZILABDA KLUB; ÁRVAY DSE, Refi DSE) – került megrendezésre a III. „Óriás leszel” Nemzetközi MOGYI – SUSI - Sárospataki Sporttehetség Gyermekfesztivál és Konferencia, amely keretén belül láthatták a nézők az INTERLIGA küzdelmeit (0. nap), valamint sportkonferencián (1. nap), szabadidősport napon (2. nap) és sportversenyeken (3. nap) lehetett részt venni.  A négy nap eseményei a következő helyszíneken zajlottak: Árpád Vezér Gimnázium sportcsarnoka, aulája és műfüves pályája; Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola tornacsarnoka, Miskolci Egyetem Comenius Főiskolai Kar termei; Városi uszoda, Városi Sportpálya, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola műfüves pályája.
A 0. napon (május 18.) az INTERLIGA küzdelmei zajlottak a városi sportpályán, mégpedig a 2002-es labdarúgó korosztályban. Résztvevő csapatok:  Zakaparattya Ungvar, Sdjusor Ungvar, Kinder Carei (Nagykároly), Bai Mare (Nagybánya), Bozsik Akadémia, Nyírsuli Nyíregyházi Sportiskola, Mátészalka, Görög Focisuli, Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola – SUSI.
Az 1. napon, mely a sportban tevékenykedők szakmai napja is volt egyben, Kis László Csaba, az Országos Szabadidősport Szövetség alelnöke, Juhász István a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója, dr. Mucsányi Márton a Nemzeti Sport Intézet munkatársa (TAO), Nagy Enikő a Nyírsuli – Bozsik Akadémia sportpszichológusa, Dr. Szabó Brigitta (MISI) a Miskolc Holding Zrt. Sportstratégiai projektmenedzsere, Lehmann László a MOB Utánpótlás-nevelési Sportiskolai Program Programigazgatója, Pignitzky Dorottya a MOB Utánpótlás-nevelési Sport XXI. Program Programigazgatója, valamint Medgyesi Judit a moszkvai olimpián negyedik helyezést elérő Magyar Kosárlabda válogatott tagja, tartott előadást. Előtte AROS JÁNOS – Sárospatak Város polgármestere és NAGY GYÖRGY – az MECFK dékán helyettese nyitották meg értékes gondolataikkal a rendezvénysorozatot. Az érdeklődők a MECFK hallgatóitól kaphattak az előadások közben információt. Ennek a napnak a főszervezője: LÍVJÁK EMÍLIA volt.
A 2. napon (május 25.) – a Testébresztő Családi Fitnesz - és Egészségnapé volt a főszerep, amit az Árpád Vezér Gimnáziumban rendeztek. Itt a szabadidősporté volt a főszerep, ahol a szervezők célja a szemléletformálás és az életmódváltásra való figyelemfelkeltés volt. Számos sportprogram közül választhatott az, aki kilátogatott a rendezvényre. Ennek a napnak a főszervezője: KORDÁNÉ GYÖRKI ERIKA tanárnő volt.
Még ezen a napon elindultak a tollaslabda és a röplabda küzdelmei is. Külön ki kell emelni, hogy Budapestről, Nagyszelmencről, Miskolcról és Sárospatakról is érkeztek játékosok. A versenyek lebonyolítói Kecskeméthy Károly és Tuss Péter voltak.
A 3. napon a versenysportolókat láthatták a nézők. A következő kupákon játszhattak az egyesületek sportolói, ahová több mint 40 csapat nevezett:
- VII. PATAQUA KUPA VIZILABDA TORNA (felelős: Erdei János)
- Jubileumi XX. MOGYI – SUSI LABDARÚGÓ TORNA
- Jubileumi XX. MOGYI – SUSI KÉZILABDA TORNA
- XII. MOGYI – SUSI SZIVACSKÉZILABDA TORNA
- V. STC KÉZILABDA TORNA
- I. TUSS GABRIELLA SZERTORNA EMLÉK VERSENY (felelős: Sikora Lili, Csehiné Tomkó Krisztina, Tuss Péter)
- VII. RÁKÓCZI KUPA ASZTALITENISZ VERSENY (felelős: Sontra László)
A sárospataki egyesületek több mint 550 gyermeket láttak vendégül, akik izgalmasnál izgalmasabb versenyeken vettek részt. A több száz résztvevő, plusz a kísérők, testvérek, és családtagok élvezettel próbálták ki a fenn említett sportágakat. Az egész napos tornával megpróbáltak a szervezők felejthetetlen élményt nyújtani a gyermekeknek.  


Idén is a Mogyi Kereskedelmi Kft.-nek, Sárospatak Város Önkormányzatának és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőnek jár a köszönet, hiszen arany és ezüst fokozatú támogatóként segítették e rendezvény sikeres és zavartalan lebonyolítását. Kiváló színvonalú versenyeket, mérkőzéseket láthattak a szép számban kilátogató szurkolók, mind a tornacsarnokokban, mind a műfüves pályán. Óriási hangulat uralkodott a párharcok alatt, melynek a több mint 900 kilátogató vendég részese lehetett. A fesztiválon 480 darab érem, 19 darab serleg, és 105 darab oklevél talált gazdára.
Az ünnepélyes eredményhirdetésnél, a díjakat AROS JÁNOS polgármester úr, SZEGEDI ISTVÁNNÉ - Katika néni, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgató asszonya, TIMÁRINÉ KIRÁLY SAROLTA, a Sárospataki Református Kollégium Általános Iskolájának igazgató asszonya, TUSS ISTVÁNNÉ – Zsófi néni és SIKORA ATTILA alpolgármester úr adta át. Az eredményhirdetés közben Belicza János – a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola elnöke külön kiemelte a támogatók és a szervezők segítségét. A versenybizottság tagjainak óriási munkája elengedhetetlen volt, hogy országos szinten is elismert rendezvény legyen Sárospatakon: Lívják Emília, Kordáné Györki Erika, Csehiné Tomkó Krisztina, Beliczáné László Petra, Víghné Fehérvári Zsuzsanna, Aros Rita, Sikora Attila, Erdei János, Hardon Csaba, Baksay Attila, Bodorovics Tamás, Punyi Gyula, Vachter Tamás, Sikora Lili, Gönczy Zoltán, Papp József, Kecskeméthy Károly, Sontra László, Csendes István, Tuss Péter, Batta Zoltánné, Szvitankó Tamás, Poremba Ferencné, Butkai János, Tarjányi István, Szemán Imre, Szűcs Mihály, Vajóczki Andrea, Koppány Péter, Szabó Éva, Hauserné Páricsi Andrea, Tóth István - Patya. Külön köszönet jár az ÁRPÁD VEZÉR GIMNÁZIUM igazgatójának is – TÓTH TAMÁSNAK – aki végig segítette az esemény zavartalan lebonyolítását. A végső sorrend kihirdetése előtt, TOMBOLA-sorsolás is színesítette a programot. Köszönet jár a játékvezetőknek, versenybíróknak is, akik egész nap fújták a sípot, értékelték a versenyzőket. Nagyon nagy köszönet jár a www.sarospatak.hu és a ZEMPLÉN TELEVÍZIÓ munkatársainak, akik több mint 4000 gyönyörű képet és szebbnél szebb felvételeket készítettek a konferenciáról, a szabadidősport napról és a gyermekfesztiválról.
Összességében e rendezvény jó alkalmat nyújtott arra, hogy a sárospataki egyesületek megmutassák magukat és a tartalmas négy nappal erősítsék egymást.  A szervezők büszkék arra, hogy a konferenciát, a szabadidősport napot és a gyermekfesztivált minden sportoló, előadó, érdeklődő és hozzátartozó mosolyogva zárta le, ismét azzal a mondattal: „Jövőre, veletek, ugyanitt!”
 A rendezvények méltón búcsúztatták a tanévet! GRATULÁLUNK MINDEN Sárospataki csapatnak!


III. „ÓRIÁS LESZEL” NEMZETKÖZI MOGYI – SUSI SÁROSPATAKI SPORTTEHETSÉG GYERMEKFESZTIVÁL ÉS KONFERENCIA
SZÁMOKBAN

4     NAP
8  ELŐADÓ
50   CSAPAT
8     HELYSZÍN
550  GYERMEK
50  EDZŐ – FELKÉSZÍTŐ
900  NÉZŐ
87    MÉRKŐZÉS
1002  LEJÁTSZOTT PERC
492    GÓL

 

 
III. „Óriás leszel” MOGYI – SUSI Sárospataki Sporttehetség Gyermekfesztivál és Konferencia

 

FŐTÁMOGATÓJA:

MOGYI Kft.


TÁMOGATÓI:
Sárospatak Város Önkormányzata
Árpád Vezér Gimnázium
MECFK
www.sarospatak.hu
www.boon.hu
Sárospatak Újság
ÁVG DSE
www.borsodsport.hu
Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola
II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola
Református Kollégium Gimnáziuma és Általános Iskolája
Zemplén Televízió
Hunyadi ABC
K&H Bank
Cib Bank
Észak Magyarország
Szvitankó Tamás – Video Tomix Stúdió
Erste Bank
Rákóczi Panzió
Csubák Pincészet
Ristorante Collegno
Végardó Fürdő
Anita méteráru és lakástextil
Pro Corona BT.
HUMMEL
Diego – Sárospatak
Euronics – Sárospatak
Kempa és az Uhlsport Magyarországi Képviselet
STC
STC kézilabda szakosztálya
Sárospataki Polgárőr Egyesület
Le-Porelló 2005
Ajtai és Társai Kft.
Borsod Megyei Szabadidősport Szövetség
Sárospatak Város Rendelőintézete
Abaúj Kistérség Járóbeteg Szakellátó Központ
Sárospatak Termálfürdő
Sátoraljaújhely Városi Uszoda
Bodrog Hotel
Biotech üzlet –Sárospatak
Sárospataki Kerámia
Vár étterem
Kövér Cukrászda
Heitzmann Cukrászda
Makk Hetes Étterem
Reál ABC
Abonett KFT
Coca Cola KFT
High Care Kozmetika
Kreatív Hobbi bolt
A SZÜLŐK, akik nélkül nem lenne SUSI!
    

 

III. „ÓRIÁS LESZEL” NEMZETKÖZI MOGYI – SUSI SÁROSPATAKI SPORTTEHETSÉG GYERMEKFESZTIVÁL HIVATALOS VÉGEREDMÉNYE


Jubileumi XX. MOGYI – SUSI KÉZILABDA TORNA
XII. MOGYI – SUSI SZIVACSKÉZILABDA TORNA
V. STC KÉZILABDA TORNA

1998-1999-es fiú kézilabda

I.hely:  SÁROSPATAKI TC    
II.hely: MISKOLCI SPORTISKOLA
III.hely: MEZŐKÖVESD

A sárospataki csapat tagjai: Juhász Ádám, Marczi Máté, Gál András, Kajati Gergely, Zajácz Ákos, Szabó András
Korda Péter, Götz Bence, Durst Armand – játékosok; Csendes István – edző.

2000-es lány kézilabda:

I.hely:             HAJDÚNÁNÁS
II.hely: SUSI
III.hely: KISVÁRDA

A sárospataki csapat tagjai:  Bajzát Emese, Csordás Dóra, Hardon Réka, Hauser Petra, Horváth Inez, Kababik Bianka, Krenyitzky Sarolta, Mudróczki Fanni, Perényi Julia, Rák Petra, Szabó Eszter, Tallárom Réka, Zombori Gréta – játékosok; Hardon Csaba – edző.

 

2003-2004-es lány szivacskézilabda:

I.hely:             MISKOLCI SPORTISKOLA
II.hely: KASSA
III.hely: FELSŐZSOLCA
IV.hely: SUSI 

A sárospataki csapat tagjai:  Hallók Eszter, Hajdu Lilla, Cseke Flóra, Horváth Kiara, Mudróczki Lilla, Spisák Zsófi, Rák Orsolya, Kovács Eszter, Perényi Lilla, Hardon Rita – játékosok; Bodorovics Tamás – edző.


VII. PATAQUA KUPA VIZILABDA TORNA

2000-es fiú:

I.hely:  ZEMPLÉN VÍZILABDA KLUB 
II.hely: KASSA
III.hely: KAZINCBARCIKA
IV. hely: MEAFC

A sárospataki csapat tagjai:  Méhész Kolos, Major Bálint, Éva Gábor, Csoma Levente, Traszik Vince, Tamás Erik, Vismeg Zsombor, Erdei Koppány, Andrássy Levente, Durbák Zsombor, Pásztor András,  Marczi Róbert, F. Tóth Hanna, Szilágyi Zsófia, Frei Zoé Fanni, Oldal Attila, Hédervári Dávid, Soltész Tamás, Méhész Dániel – játékosok; Bodorovics Tamás – Erdei János és Méhész László – edzők.


 Jubileumi XX. MOGYI – SUSI INTERLIGA LABDARÚGÓ TORNA

I.hely:  NYÍRSULI – BOZSIK AKADÉMIA   
II.hely: NAGYBÁNYA
III.hely: SUSI  
IV. hely: SDJUSOR UNGVAR
V.hely: NAGYKÁROLY
VI. hely: GÖRÖG FS
VII.hely: ZAKAPARATTYA UNGVAR
VIII.hely: MÁTÉSZALKA

A sárospataki csapat tagjai:   Vachter Fanni, Szemán Eszter, Kovács Zsombor, Baba János, Tagai András, Hunyadi Bence, Batta Gergő, Mózes Tamás, Halász Dániel, Ardó Alex, Karászi Róbert, Baráth Benedek, Szendrei Gábor – játékosok; Vachter Tamás – edző.

 

 Jubileumi XX. MOGYI – SUSI LABDARÚGÓ TORNA
     
2003-as fiú:

I.hely:  KAC KASSA     
II.hely: SUSI PIROS   
III.hely: SUSI KÉK 
IV.hely: KENÉZLŐ  

A sárospataki csapat tagjai: Baranyi Sándor, Fridrik Patrik, Moheb Ashya Fárzin, Czinke Nimród, Toniati Luca, Sereg Bendegúz, Repei Mátyás, Bódisz Ábel, Miczák Márk, Tallárom Balázs, Bódi Ádám, játékosok; Punyi Gyula – edző.

 

2004-es fiú:

I.hely:  SAJÓVÖLGYE FS 
II.hely: ÓZDI FOOTBALL CLUB
III.hely: SUSI FEHÉR   
IV.hely: SUSI BORDÓ

A sárospataki csapat tagjai:  Sprencz Ádám, Séra Attila, Hunyadi Gergő, Papp Szabolcs, Borsós Máté, Kántor Benedek, Greskó Dominik, Obzut Dávid, Szabó Dániel, Kuti Zoltán, Sztankó Bence, Simai Soma, Barna Dávid, Kék Tamás – játékosok; Gönczy Zoltán – edző.

2002-es fiú:

I.hely:  SAJÓVÖLGYE FS 
II.hely: SUSI KÉK
III.hely: SUSI PIROS 
IV.hely: KENÉZLŐ
V.hely: ÓZDI FOOTBALL CLUB

A sárospataki csapat tagjai:  Vachter Fanni, Tagai András, Batta Gergő, Mózes Tamás, Halász Dániel, Kovács Zsombor, Baba János, Szendrei Gábor, Szemán Eszter, Gócs Bálint – játékosok; Vachter Tamás – edző.

 

VII. RÁKÓCZI KUPA ASZTALITENISZ VERSENY

GYERMEK KATEGÓRIA:

I.hely:  KALOCSAI ATTILA (Sárospatak TC)  
II.hely: CSETNEKI JÁNOS (Sárospatak)
III.hely: SIMAI ANNA (Sárospatak)

NŐI FELNŐTT KATEGÓRIA:

I.hely:  SZABÓ ÉVA (Sárospatak)  
II.hely: HAUSERNÉ PÁRICSI ANDREA (Sárospatak) 
III.hely: SIMAI ANNA (Sárospatak) 
   

FÉRFI FELNŐTT KATEGÓRIA:

I.hely:  MARCZI TAMÁS (Sárospatak)   
II.hely: RÉTI JÓZSEF  
III.hely: HOFFMANN GÁBOR (Sárospatak) 
   

I. TUSS GABRIELLA SZERTORNA EMLÉK VERSENY

UGRÁS – II. KCS. LÁNY:

I.hely:  TALLÁROM RÉKA, TRIKÓ NOÉMI 
II.hely: DANDÁS LEILA
III.hely: BALOGH GRÉTA

UGRÁS – I. KCS. - LÁNY:

I.hely:  HAUSER RÉKA, POROSZKA ZSÓFIA 
II.hely: FÖLDES KINCSŐ
III.hely: GALYAS AMANDA

GERENDA – II.KCS. LÁNY:

I.hely:  TALLÁROM RÉKA 
II.hely:  TRIKÓ NOÉMI 
III.hely: DANDÁS LEILA

GERENDA – I. KCS. LÁNY:

I.hely:  FÖLDES KINCSŐ
II.hely: POROSZKA ZSÓFIA
III.hely: GALYAS AMANDA, HAUSER RÉKA

TALAJ – II.KCS. LÁNY:

I.hely:  TALLÁROM RÉKA, TRIKÓ NOÉMI 
II.hely:  DANDÁS LEILA 
III.hely: BALOGH GRÉTA


TALAJ – I. KCS. LÁNY:

I.hely:  FÖLDES KINCSŐ, GALYAS AMANDA 
II.hely: HAUSER RÉKA
III.hely: POROSZKA ZSÓFIA

NYÚJTÓ VI. KCS. – FIÚ:

I.hely:  PÁNDI SZEKERES ÁRON 

GYŰRŰ VI. KCS. – FIÚ:

I.hely:  AROS DAMJÁN 
II.hely: LINGVAI MÁTÉ

KORLÁT VI. KCS. – FIÚ:

I.hely:  LINGVAI MÁTÉ

TALAJ VI. KCS. – FIÚ:

I.hely:  PÁNDI SZEKERES ÁRON 
II.hely: AROS DAMJÁN

UGRÁS VI. KCS. – FIÚ:

I.hely:  PÁNDI SZEKERES ÁRON 
II.hely: LINGVAI MÁTÉ

A sárospataki nevezettek névsora: Tallárom Réka, Trikó Noémi, Dandás Leila, Balogh Gréta, Poroszka Zsófia, Hauser Réka, Földes Kincső, Galyas Amanda, Pándi Szekeres Áron, Lingvai Máté, Aros Damján – versenyzők; Csehiné Tomkó Krisztina, Tuss Péter, Sikora Lili, Pásztor István – felkészítők.

  


III. SÁROSPATAKI NYÍLT TOLLASLABDA BAJNOKSÁG

FÉRFI EGYÉNI:

I.hely:  KUN PÉTER (Sárospatak) 
II.hely: TÓTH JOEL (Miskolc)
III.hely: BALLA ANDRÁS (Miskolc)
IV. hely: KECSKEMÉTHY KÁROLY (Sárospatak) 
V.hely: GERGYENI GÁBOR (Sárospatak) 

NŐI EGYÉNI:

I.hely:  SZABÓ VIKTÓRIA (Miskolc)  
II.hely: GUZI DÓRA (Miskolc)
III.hely: NAGY EMŐKE (Budapest)
IV. hely: KOZMA ÉVA (Sárospatak) 
V.hely: SÁFRÁNYOS TÜNDE (Nagyszelmenc)
V.hely: BALOGH EMESE (Nagyszelmenc)

FÉRFI PÁROS:

I.hely:  TÓTH JOEL - BALLA ANDRÁS (Miskolc) 
II.hely: KUN PÉTER – GERGYENI GÁBOR (Sárospatak)
III.hely: KECSKEMÉTHY KÁROLY – HALÁSZ TIBOR (Sárospatak)

NŐI PÁROS:

I.hely:  KOZMA ÉVA – SZABÓ VIKTÓRIA (Sárospatak - Miskolc) 
II.hely: NAGY EMŐKE  - GUZI DÓRA (Miskolc - Budapest)

VEGYES PÁROS:

I.hely:  TÓTH JOEL - SZABÓ VIKTÓRIA (Miskolc) 
II.hely: NAGY EMŐKE – GERGYENI GÁBOR (Budapest)
III.hely: KECSKEMÉTHY KÁROY – GUZI DÓRA (Sárospatak)

II. Gyermek Röplabda Bajnokság

1998 lány

I.hely:  NAGYSZELMENC  
II.hely: SZENT ERZSÉBET KATOLIKUS ÁLT. ISK.
III.hely: RÁKÓCZI DSE

A sárospataki csapat névsora (Rákóczi DSE): Frank Annabella, Frikker Hajnalka, Göttli Vivien Zita, Gulyás Gabriella, Orosz Vivien, Perényi Júlia, Takács Viktória, Vachter Fanni, Viczmándi Eszter, Viczmándi Vivien, Zsóka Kitti – játékosok; Tuss Péter – edző.

A sárospataki csapat névsora (Szent E. Kat. Ált. Isk.): Pásztor Viktória, Pásztor Kitti, Balogh Kincső Cintia, Tompa Zsuzsanna, Sági Nóra, Hochvárt Csenge, Tompa Krisztina. Repei Anna– játékosok; Beliczáné László Petra – edző.

 

I. Felnőtt Röplabda Bajnokság

I.hely:  SÁROSPATAKI VEGYES VÁLOGATOTT   
II.hely: SÁROSPATAK TEAM

A sárospatakiak névsora: Szabó Éva, Kék Tamás, Beliczáné László Petra, Koppány Péter, Tuss Péter, Györki Erika, Lívják Emília, Kerékgyártó Csaba.

Keresés

Partnerek