Vívó Szövetség 2010. évi tevékenysége

Az ország északi részén csak Miskolcon foglalkoznak vívással. A 2010-es évet eredményekben gazdagnak mondhatjuk, de azért vannak még céljaink. Nagy indulószámmal vettünk részt az összes Olimpici versenyen, az Országos Bajnokságon, a Vidékbajnokságon és a Diákolimpián. Az Országos Bajnokságon nagy sikereket arattunk mind egyéni, mind csapat számokban.


Nagy örömünkre szolgált, hogy ebben az évben is mi rendezhettük meg a Párbajtőr diákolimpia országos V-VI. korcsoportos egyéni és csapat döntőjét. 2010. április 17-18. között immár 8. alkalommal gyűltek össze a középiskolások. A magas indulói létszám és a színvonalas döntők biztosították a hazai közönség számára a szórakozást. A hagyományosan jó szervezésnek köszönhetően 2011-ben ismételten Miskolc rendezheti a versenyt.
Ebben az évben is voltak nemzetközi sikereink, melyek említésre méltóak. Sütő Dávid a nemzetközi versenyek közül a pozsonyi junior párbajtőr válogatón érte el a legjobb helyezést, ugyanis a dobogó legfelső fokára állhatott. Sütő Dávid az országos ranglista 2. helyén áll, amit remélünk sikerül megtartania  továbbiakban is.

 

Válogatott sportolók:
 Arday Gréta (DVE)
 Nagy Kinga (DVE)
 Fügedi Anna (DVE)
 Bogdányi Réka (DVE)
 Szilágyi Martin (DVE)
 Heiner Levente (DVE)
 Bogdányi Zita (DVE)
 Fridvalszky Sára (DVE)
 Bese Csongor (DVE)
 Puskás Dániel (DVE)
 Rák Levente (DVE)
 Bezsilla János (DVE)
 Nónay Fanni (DVE)
 Vasas Dániel (DVE)
 Egerszegi Alexandra (DVE)
 Beregi Péter (DVE)
 Kovács Anna (DVE)
 Kovács Miklós Márton (DVE)
 Hevesi Gergő (DVE)
 Balogh Andrea (DVE)
 Kazsimér Soma (DVE)
 Nagy Luca (DVE)
 Sütő Dávid (DVE)
 Arday Péter (DVE)
 Veress Dániel (DVE)

 

Az év sportolója:
Nagy Kinga (DVE)

2006 szeptemberében, 8 évesen kezdtem el vívni, a testnevelés tanítóm javaslatára. Ez a sportág a kezdetektől fogva jól illeszkedett a nagy mozgásigényemhez és a versenyzői alkatomhoz. A kezdeti heti három edzés mára négy alkalomra emelkedett, mely a versenyeket is figyelembe véve, szabadidőm jelentős részét leköti. Az elmúlt négy és fél év munkájának eredményeként több országos szervezésű versenyt megnyertem már a saját, illetve idősebb korosztályokban is. Fontos számomra, hogy a vívás nemcsak egyéni, hanem csapatsportág is, így lehetőségem van nem csak magamért, hanem a társaimért is küzdeni. Mesterem, Patócs Béla kiválóan felkészít a vívás szellemiségétől a technikai tudásig, szüleimtől pedig megkapom a szükséges támogatást.
2010-ben mind a gyermek, mind pedig az újonc kategóriákban versenyről-versenyre érmes helyezéseket értem el. Az országos megmérettetéseken néhol még a serdülők között is megmérettem magam. Ebben az esztendőben így dobogóra állhattam Szombathelyen, Harkányban, Békéscsabán, Keszthelyen, Nyíradonyban és Szolnokon is, ahol általában a gyermek kategóriát megnyertem, valamint az újoncoknál is érmeket szereztem. Jövőbeni terveimben hosszútávon szerepel a párbajtőr, mely sportban reményeim szerint mind jobban kiteljesedhetek és szép eredményeket érhetek el az idősebb korosztályokban, illetve nemzetközi versenyeken is.

 

Keresés

Partnerek