Triatlon Szövetség 2010. évi tevékenysége

A BAZ Megyei Triatlon Szövetség évek óta rendez kiemelkedő mezőnyt felvonultató versenyeket. Nem volt ez másként ebben az évben sem, amikor elsőként a Triatlon Tour 2010. évi II. fordulójaként a XIX. Tisza Triatlon Klubcsapat Országos Bajnokságot 2010. május 15-16. között rendeztük meg. A versenynapok alatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Triatlon Diákolimpia Megyei Döntőjének is otthont adtunk.

Ez a triatlon-hétvége újfent bebizonyította, hogy megyénkben rendkívül népszerű a sportágunk, hiszen a Klubcsapat OB-t a TVK-Mali Triatlon Klub nyerte meg. Az induló csapatok száma igazán kiemelkedő volt, ugyanis 75 team mérkőzött meg a bajnoki címekért. Emellett a Triatlon Tour 1. fordulóján 478 fő ért célba. A diákolimpián pedig 51 iskolás rótta a köröket.
2010-ben immár 11. alkalommal rendeztük meg a Triatlon Nagyhetet. A sportolási lehetőséget és a koncertet valamennyi napon biztosítottuk a nagyközönség számára. 2010. augusztus 7-én ETU Triatlon Junior Európa-kupa versenyt rendeztünk, immár 5. alkalommal. Mivel a triatlon sportágai nem a megszokott sorrendben (úszás, futás, kerékpár), hanem kicsit nehezítve, futás, kerékpár, úszás, kerékpár és futás sorrendben következtek egymás után, játékosabbá, érdekesebbé tette ezt a versenyt. A Junior Európa Kupán 14 ország 53 versenyzője vett részt. Az utolsó napon pedig a Világkupa versenyszámait bonyolítottuk le, melynek nagy népszerűsége volt mind a versenyzők mind a nézők körében. A világcsúcsot jelentő, zsinórban tizennegyedik alkalommal adott otthont triatlon világkupa-futamnak augusztus 8-án, vasárnap Tiszaújváros. A 14. BG TVK Triatlon Világkupára 35 országból 140 versenyző érkezett. A versenyen a hazai sportolók is szép sikereket értek el. Rendes Csaba a világkupa 18. helyét, míg Tóth Zsófia a 14. helyet szerezte meg a nőiknél. További sportprogramokat kapcsoltunk rendezvényünkhöz: Tiszaújvárosi Túrista Triatlon, Hetes-kenu verseny, Futóverseny, Kerékpárverseny, Duatlon váltó, Extrém váltó, Jabil 1/3 Maraton, Triatlon mix, Streetball, Futásíjászat.  Emellett egyéb programok is színesítették a palettát pl. Bográcsfőző fesztivál, Bogratlon, Tánc est.
Ebben az évben is örülhettünk nemzetközi sikereknek. Mindezek között a legkiemelkedőbb Hankó Gábor teljesítménye, aki az első ifjúsági olimpiai játékokon egyedüliként képviselte megyénket, és csapatban a 6., míg egyéniben a 9. helyet szerezte meg.

 

Válogatott sportolók:
 Rendes Csaba (TVK-Mali TK)
 Tóth Zsófia (TVK-Mali TK)
 Balogh Bence (TVK-Mali TK)
 Balogh Máté (TVK-Mali TK)
 Hankó Dávid (TVK-Mali TK)
 Hankó Gábor (TVK-Mali TK)

 

Az év sportolója
Hankó Gábor (TVK-Mali TK)

2000-ben kezdtem el ismerkedni a triatlon sporttal. 2001-ben indultam először triatlon versenyen, ekkor tetszett meg a sportág és kezdtem el vele komolyabban foglalkozni. 2008-ban felkerültem az elit versenyzők közé és ekkor kezdődött el az igazán kemény edzésmunka, illetve felkészülés a versenyekre. Azóta minden év elején két magaslati edzőtáborban veszünk részt, ami három hétig csak a felkészülésről szól. 2008-ban indultam az első komoly nemzetközi triatlon versenyen Lengyelországban, ahol II. helyezést értem el. 2010 májusában Bécsben vettem részt az írországi Junior Triatlon Európa-bajnokság válogatóján, ahol 5. lettem, így a 3. legjobb magyar versenyzőként indulhattam az írországi versenyen. A TVK-MALI Triatlon Klub által rendezett Triatlon Országos Klubcsapat Bajnokságon I. helyezést értünk el 2009-ben és 2010-ben is.
2010 júliusában megszereztem az indulás lehetőségét az I. Ifjúsági Olimpiai Játékokra, ami Szingapúrban került megrendezésre. Nagyon jól sikerült a verseny hiszen egyéniben a 9. helyen végeztem, csapatban pedig VI. helyezést értünk el. A tiszaújvárosi Junior Európa Kupa futamon a dobogó II. helyére állhattam fel, amely azért is volt nagy öröm számomra, mert én voltam a legjobb magyar induló. Az elért eredményeim alapján 2010-ben az év triatlonistája lettem Ifjúsági kategóriában.

 

Keresés

Partnerek