IV. Szerencs Triatlon jótékonysági verseny kiírása, Szerencs, 2012. szeptember 9.

IV. SZERENCS TRIATLON VERSENY
Jótékonysági verseny

2012. SZEPTEMBER 9. (VASÁRNAP)

 

VERSENYKIÍRÁS

A verseny célja: A Triatlon sport és a szabadidősport népszerűsítése, versenylehetőség biztosítása. A nevezési díjakból és támogatói felajánlásokból a Kulcsár Anita Alapítvány támogatása. A Kulcsár Anita Alapítvány – többek között – azon szerencsi diákokat jutalmazza, akik a kimagasló sporteredmények mellett érnek el kiváló tanulmányi eredményeket.

A verseny helye: Szerencsi Városi Tanuszoda (úszás) – Bocskai István Gimnázium sportudvara (DEPÓ) – Kossuth út, Ondi út, Ond, Rátka, Abaújszántó (kerékpár) – Ondi út, Rákóczi út, Bekecs (futás)

A verseny időpontja: 2012. szeptember 9. (vasárnap) 1000-tól.

A verseny rendezője: Szerencs Város Sportegyesülete és Szerencs Város Önkormányzata.

A verseny résztvevői: B.-A.-Z. megyei településekről érkező, benne a Szerencsi és Szerencs térségi települések gyermek, ifjúsági és felnőtt korú amatőr (Magyar Triatlon Szövetség versenyengedélyével nem rendelkező) sportolói. A Versenyen mindenki a saját felelősségére vesz részt. A Szerencsi Kistérségen kívülről érkezők csak elektronikus előnevezéssel nevezhetnek, szeptember 5-ig.

A verseny védnöke: Koncz Ferenc polgármester
A szervezőbizottság vezetője: Király Judit

Program

08:30 – 09:00 Helyszíni nevezések, regisztráció, rajtszámok kiadása (Tanuszoda)
09:00 – 09:30 DEPÓ BE (Gimnázium sportudvara)
09:30 – 09:50 Bemelegítés az uszodában és a sportudvaron
09:50 – 10:00 Megnyitó (Gimnázium sportudvara)
10:00 MINI TÁV rajt: FIÚ és LEÁNY (50 m úszás, 1 km kerékpár, 500 m futás)
10:05 ÚJONC TÁV rajt: FÉRFI (150 m úszás, 4 km kerékpár, 1 km futás)
10:10 ÚJONC TÁV rajt: NŐI (150 m úszás, 4 km kerékpár, 1 km futás)
10:15 HALADÓ TÁV rajt: FÉRFI és NŐI (500 m úszás, 12 km kerékpár, 3 km futás)
10:30 PRÉMIUM TÁV rajt: FÉRFI és NŐI (750 m úszás, 20 km kerékpár, 5 km futás)
10:30 VASEMBER TÁV rajt: FÉRFI és NŐI (1200 m úszás, 30 km kerékpár, 8 km futás)
14:00 EREDMÉNYHIRDETÉS (Gimnázium sportudvara)
14:00 DEPÓ KI

Időmérés: Kézi időmérővel.
Korcsoportok:
MINI TÁVON: csak 2002. és később születettek
ÚJONC TÁVON: 2001. és később születettek, 1996-2000. születésűek, 1989-1995. születésűek, 1988. és korábban születettek.
HALADÓ TÁVON: 1996. és később születettek, 1997-1989. születésűek, 1988. és korábban születettek.
PRÉMIUM TÁVON: nyílt korcsoport
VASEMBER TÁVON: nyílt korcsoport


Értékelés és díjazás: A nőket és férfiakat külön, valamint korcsoportonként értékeljük.
Az I - III. helyezettek érem díjazásban részesülnek, valamint minden résztvevő az alkalomra készült pólót és a részvételt igazoló Oklevelet kapja.

Nevezés: Előnevezéssel a Városi Tanuszoda recepcióján (űrlapon), vagy a verseny napján 08:30 – 09:00 között. A Szerencsi Kistérségen kívülről érkező B.-A.-Z. megyei sportolók csak a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. címre megküldött, kitöltött nevezési formanyomtatvánnyal nevezhetnek! A Nevezési lap jelen Versenykiírás mellékletét képezi.
Nevezési díj: Előnevezés esetén 1000.- Ft versenyzőnként, míg a verseny napján 1.500.- Ft versenyzőnként, mely nevezési díjakból a Kulcsár Anita Alapítványt támogatjuk. Nevezési díjak befizetése a rajtszámok átvételekor.

Versenyszámok szervezése:
Az úszás indítása – pályasorsolást követően – a vízből történik.
Úszás utáni útvonal DEPÓig (kb. 150 méter): medencetér – recepció – Ondi úti főbejárat – Nevelési Tanácsadó Ondi úti nagykapuja (fakapu) – Gimnázium sportudvara.
DEPÓ helye: Gimnázium sportudvarának aszfaltozott pályája (itt lesznek elhelyezve a cipők, kerékpárok, fejvédők). Kerékpározásnál fejvédő használata kötelező!
DEPÓ kijárat: Gimnázium Kossuth utcai nagykapuja.
Kerékpárpálya útvonala: Kossuth út – Ondi út – Ondi út, játszótér (MINI táv fordító) – Ond, Helységnévtábla (ÚJONC táv fordító) – Ond – Rátka, benzinkút (HALADÓ táv fordító) – Golop, Vasútállomás (PRÉMIUM táv fordító) – Abaújszántó, Jászai tér (VASEMBER táv fordító), majd vissza a DEPÓ bejáratáig.
DEPÓ bejárata: Gimnázium Kossuth utcai nagykapuja.
Futás: DEPÓ déli kijárat (fakapu) – Ondi út – Rákóczi út, Béke út sarok (MNI táv fordító) – Népház (ÚJONC táv fordító) – Bekecsi út, Rendőrség (HALADÓ táv fordító) – Bekecs, Honvéd út Általános Iskola (PRÉMIUM táv fordító) – Honvéd út, CS-KER Kft. telephely (VASEMBER táv fordító), majd vissza a célterületre.
Célterület: Gimnázium sportudvara (befutás a fakapun keresztül)

Egyebek:
A verseny résztvevőinek oktatást és részletes tájékoztatót tartunk a sportág szabályairól, valamint kulisszatitkairól a verseny előtt, 2012. szeptember 06-án (csütörtök) 17 órától, majd 2012. szeptember 07-én (péntek) 17 órától a Városi Tanuszodában.
A sportolók és kísérők öltözködéséhez öltöző biztosított a Tanuszodában.
A verseny az uszoda karzati lelátójáról és a sportudvarról megtekinthető, nyilvános rendezvény. Belépődíj nincs. A helyszínen várjuk magánszemélyek és vállalkozások anyagi támogatását, melyet szintén a Kulcsár Anita Alapítvány javára gyűjtünk.
Kísérő programok: kerékpáros ügyességi verseny és kosárlabda dobóverseny gyermekeknek és felnőtteknek.
A rendezők a változtatás jogát fenntartják!
Rossz idő esetén a versenyprogram változhat, vagy elmaradhat!

További információk: A Városi Tanuszoda Recepcióján, vagy a 06 (20) 219-33-09 telefonszámon, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. .

Szerencs, 2012. augusztus 3.


             Koncz Ferenc                                       Kormos Sándor
 Szerencs város polgármestere                         Szerencs VSE elnöke 

Keresés

Partnerek