Nyolcvan klubcsapat a hétvégi triatlon ob-n

A XXI. Tisza Triatlont május 19-20-án rendezi meg a TVK-Mali Triatlon Klub Tiszaújvárosban.

A szombati első versenynapon a Klubcsapat Országos Bajnokság szerepel a programban. A május 14-én lezárult nevezési határidőig 80 csapat regisztrálta magát a versenyre. A viadalnak ezúttal is a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő ad otthont. Szombaton 13 órakor a legfiatalabbak kezdik meg a versengést, majd egy órával később az összes többi korosztály képviselőit is rajthoz szólítják.

- A tavalyi második helyezett elit kategóriás felnőtt férfi gárdánk megfiatalítva, Balogh Bence, Hankó Dávid, Török Alfréd és Török Dániel összeállításban próbálja meg felvenni a harcot a szintén a dobogóra pályázó, címvédő bajai Mogyi SE, a bronzérmes Uniqa-Újbuda Team és a Budaörsi TKE legénységével – vélekedett a „király”-kategória esélyeiről Lehmann Tibor, a TVK-Mali TK vezetőedzője. - Szerintem kiélezett csata lesz, minimális különbség dönt majd a végső sorrendről. A papírforma és az egyéni eredmények alapján a Kuttor Csaba vezette Uniqa tűnik a legesélyesebbnek a győzelemre, de úgy vélem nem lesz könnyű dolguk, ha nyerni akarnak.

"Mozdulj Lacikával!”-váltó

A klubcsapat ob után, szombaton 17 órakor ismét jótékonysági váltófutamot rendeznek. A futam célja változatlan: elősegíteni Benedek Lászlónak, a  TVK-Mali Triatlon Klub 2010-ben közlekedési balesetet szenvedett sportolójának mielőbbi felépülését. Tavaly minden képzeletet felülmúlt az az önzetlen összefogás, amit a résztvevők és a család-tagok megtapasztalhattak. A hatalmas lelki és az anyagi segítség óriási lökést adott Laci fejlődésének. Ennek köszönhetően speciális rehabilitációs kezelésekre tudott járni, melynek eredményeként egyre többet beszél, egyre többet mozog, napról napra egyre erősebb. A bíztató jelek miatt a barátok, sporttársak a 2011-es „Mozdulj Lacikáért!” mottót idén „Mozdulj Lacikával!”- ra változtatták. Az eseményre a helyszínen 3 fős csapatokkal lehet nevezni. A futam nem verseny, hanem közös úszás (50 m), kerékpározás (4 km), vagy futás (500 m), Laciért. Amennyiben valaki nem tud indulni, de segíteni szeretne, megteheti aznap, a versenyirodán kihelyezett gyűjtőláda igénybevételével. A váltó versenyre a nevezés csapatonként minimum 1000 forint, de ez lehet csapattagonként bármilyen nagyobb összeg is. A teljes bevételt még aznap, a klubcsapat ob eredményhirdetése után átadják a Benedek-családnak.

Vasárnap egyéniben

A XXI. Tisza Triatlon másnapi, május 20-i folytatásában az egyéni gyermek, serdülő, ifjúsági és sprint ranglistaverseny, a kiemelt Amatőr-kupa és az Elit Triatlon Tour 1. fordulója vár a résztvevőkre. Reggel 9 órakor indul a nagyüzem, ekkor az újonc 1-es korcsoportos fiúk kezdhetik az úszást. Az utánpótlás korosztályok küzdelmei után 12:05 órakor lesz az elit férfi rajt, míg az elit női mezőny tagjai 15:05 órakor kezdik a 750 méter úszásból, 20 km kerékpározásból és 5 km futásból álló erőpróbát. Fontos információ, hogy az 518 előnevező mellé még a helyszínen is lehet nevezni! 

További részleteket a www.tvkmalitriatlon.hu honlapon lehet olvasni.

Keresés

Partnerek