Triatlon - A győzelem jutalma: Eb-indulás!

A TVK-Mali Triatlon Klub sportolói közül Balogh Máté nemrégiben Somogyszilen biztosította be indulását az áprilisi junior triatlon Európa-bajnokságra.

A somogyi településen a napokban tizenkilencedik alkalommal rendeztek gyermek-, serdülő duatlon ranglistaversenyt, sprint Amatőr-kupát, mely egyben a 2012-es junior triatlon Európa-bajnokság negyedik válogatója volt.

Mint azt Horváth-Zelei Attilától, a TVK-Mali TK edzőjétől megtudtuk, a verseny verőfényes napsütésben és nagy szélben zajlott a dombokkal tarkított pályán, ahol a tiszaújvárosi színek képviselői közül Balogh Máté és Király Kinga is rajthoz állt. Előbb az ifjúsági és junior korú fiúk, majd 5 perccel később a lányok vágtak neki az 5 km futásból, 20 km kerékpározásból és 2,5 km futásból álló sprint távú viadalnak. Az első futást elsőként a fővárosi Pap Dávid, a bajai Király István és Balogh Máté fejezték be a boly elején, így ők vághattak neki a 20 km-es kerékpározásnak. A második futásra váltva a depóból elsőként Balogh Máté indult futni, akit Király és Pap követett. A célba érkezésig nem változott ez a sorrend. A már a felkészülési időszakban is jól teljesítő Balogh Máté taktikus és jó versenyzéssel szerezte meg a győzelmet, mellyel kvalifikálta magát az április 18-22. között az izraeli  Eilat városában megrendezendő junior triatlon Eb-re.

A junior lányoknál Király Kinga az első futást óvatosan kezdte, de egy nagyot kerékpározva jó pozícióból kezdhette a második futást, melynek végén korcsoportjában az előkelő harmadik helyet érdemelte ki.

Balogh Máté (középen) aranyéremmel nyitotta a szezont.

 

Keresés

Partnerek