Triatlonos szezon-indító, újdonságokkal

Nem kevesebb, mint huszonegyedik szezonjukat kezdhetik meg idén a tiszaújvárosi triatlonosok. A nyitányt megelőzően ezúttal sem maradhatott el a feladatok átbeszélése.

Az elmúlt időszakban számos országos bajnokságot, valamint világeseményt, köztük 15 világkupát, több világbajnokságot, Európa-bajnokságot és  junior Európa-kupát életre hívott rendezői stáb „magját” hívta össze április 5-én, csütörtökön dr. Márkus Gábor főrendező, a TVK-Mali TK elnöke, aki elsőként üdvözölte a jelenlevőket. A hagyományos  összejövetel, melynek a Garden Panzió adott otthont,  elsődleges célja az volt, hogy az érintettek átbeszéljék az ebben az esztendőben rájuk váró közös feladatokat.

 

Márkus Gergely, a tiszaújvárosi események versenyigazgatója, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) Laussane-ban dolgozó sportigazgatója az általa és Nagy Alpár által készített prezentáció segítségével ismertette a programot, illetve a vele járó teendőket. Az első rendezvényt április 29-én, az idei Jabil 3próba  kerékpáros-felvonása  jelenti, melyet júniusban az úszás, júliusban pedig a futás követ. Elhangzott az is, hogy a próbánkénti egyedi ajándékok, valamint a sorozat végén kisorsolandó  értékes sportos tárgyjutalmak mellett a fődíj nem más, mint utazás a londoni olimpiára!

A Magyar Triatlon Szövetség alelnökeként is tevékenykedő sportvezetőtől a jelenlevők megtudhatták azt is, hogy a május 19-20-án megrendezendő, a klubcsapat országos bajnokságot, az egyéni ranglistaversenyt, az Elit Triatlon Tourt és a kiemelt Amatőr-kupát magába foglaló  XXI. Tisza Triatlon keretében egy  jótékonysági váltóval idén ismét segíteni szeretnék Benedek Lászlónak, a TVK-Mali TK 2010-ben súlyos közlekedési balesetet szenvedett triatlonosának mielőbbi felépülését.  A nagyon sokak által ismert és szeretett kiváló sportember gyógyulását tekintve biztató, hogy a 2011-es „Mozdulj Lacikáért!”  mottót 2012-re  a „Mozdulj Lacikával!” felszólítás váltotta fel.

Világ-premier a Nagyhéten!


Az amatőr- és profi sportot, illetve a kultúrát, a szórakozást remekül ötvöző  július 7-15. közötti TVK Triatlon Nagyhét legnagyobb újdonsága, hogy a világkupa  úszó-számát nem az utóbbi évek helyszínén, a  sajószögedi Tolnai-tavon, hanem a belvárosi Dísz-tóban rendezik meg. Részben ennek a változásnak köszönhetően  Tiszaújvárosban debütálhat az elődöntőkből és döntőből álló sprint távú  elit verseny-forma. Sprint távon már több világbajnoki-szériaversenyt és világkupát is rendeznek különböző országokban, de olyanra a világon először a Tisza-partján lesz példa, hogy a profik két nap alatt, két sprint-viadalon bizonyíthatják felkészültségüket. A hölgyekre kettő, míg a férfiakra három előfutam vár majd. A fináléban a legjobb 25-25 időt elért sportoló csatázhat a világkupa-pontokért. Az idők alapján természetesen valamennyi sportolót rangsorolnak, így ezúttal is komplett eredménylista születhet. A kerékpáros és futó pálya kialakítása még inkább kedvez a sportbarátoknak, érdeklődőknek, akik sokkal többet - ráadásul szinte testközelből - láthatnak majd a küzdelmekből.

A találkozó befejezését a közösen elfogyasztott vacsora közbeni baráti diskurzus jelentette.  E közben a  Nagyhét kulturális „étlapjáról”  dr. Márkus Gábor említett néhány olyan „ínyencséget”, mint a Tátrai Band, a Gymes Együttes, az Edda, a Hooligens, Vastag Csaba és Vastag Tamás.

Mindent egybevéve nem nehéz arra a megállapításra jutni, hogy 2012-ben is mozgalmas,vagy stílszerűen, sportos év vár a tiszaújvárosiakra és azokra, akik ismét visszatérnek  vendégként erre a településre!

Keresés

Partnerek