Pap Eszter és Hankó Dávid az "Ifj. Márkus Gábor a magyar triatlonsportért" Alapítvány díjazottja 2011-ben

Az „Ifj. Márkus Gábor a magyar triatlonsportért” Alapítvány kuratóriuma 2011. november 11-én már tizenharmadik alkalommal tartotta meg díjátadó ünnepségét Tiszaújvárosban.

A Garden Panzióban összegyűlt vendégeket, köztük a korábbi díjazottakat, Péter Attila, a magyar triatlon „hangja” üdvözölte, aki bevezetőjében elmondta, hogy az 1998-ban vétlen közlekedési balesetben elhunyt kiváló tiszaújvárosi triatlonosnak, egy nagyszerű embernek emléket állító szervezet évente azokat a 23 év alatti magyar triatlonosokat jutalmazza meg, akik pályázatát a legjobbnak ítélik.

A program a névadó sportember pályafutásáról készült filmösszeállítás levetítésével folytatódott. A személyes érintettsége okán – Gábor barátja és csapattársa volt – érthető módon elérzékenyült Lehmann Tibortól, a kuratórium tagjától, egyben a TVK-Mali TK vezetőedzőjétől megtudhattuk, hogy az aktuális kiírásra öt egyaránt erős pályázat érkezett. Az országos kategória nyertesének személyéről egybehangzó döntés született, melynek értelmében a junior Európa-kupa sorozat összetettjében az első helyen végzett, a  korosztályos Európa-bajnokságon bronzérmes, a vb-n negyedik Pap Eszter (Triatlon Villám) vehette át az emléklapot és a pénzjutalmat Máli Jánostól, a kuratórium elnökétől. A TVK-Mali TK sportolói közül ezúttal az egyéni, csapat és váltó magyar bajnokságokon remeklő, „edzésmenőből” egyre inkább „versenymenővé” avanzsáló Hankó Dávid teljesítményét értékelték a díjra érdemesnek.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Bráz György, Tiszaújváros polgármestere is, aki beszédében kiemelte a tehetség és a szorgalom kettősségének fontosságát, mely véleménye szerint a siker záloga. A városvezető elmondta azt is, hogy az önkormányzat elkötelezett a triatlonsport iránt és lehetőségeihez mérten – remélhetően a további szponzorokkal együtt - a jövőben is támogatni kívánja a klubot, a Triatlon Nagyhetet, mely a település határainkon túl is jól ismert jeles rendezvénye.

A család nevében dr. Márkus Gábor, a TVK-Mali TK elnöke köszönte meg mindenkinek a részvételt és gratulált a díjazottaknak, sok sikert kívánva pályafutásuk folytatásához.

Az összejövetel – a hagyományokhoz hűen – vendéglátással egybekötött baráti beszélgetéssel fejeződött be.


A két idei díjazott: Pap Eszter és Hankó Dávid.
(Fotó: Szűcs István)

Keresés

Partnerek