Kiválóra sikerült tiszaújvárosi „beugrás” - Triatlon DO

Nem kevesebb, mint 576 sportoló állt rajthoz a 2013. június 23-án, Tiszaújvárosban megrendezett  Sport XXI. Program Utánpótlás „A” Triatlon Diákolimpián és „B” kategóriás Országos Döntőn, melyen igazán látványos csatákban dőlt el a helyezések sorsa.

 

Mint ismeretes, az idei finálé eredeti helyszínén, Baján, az árvíz olyan pusztítást végzett, hogy a szervezők kénytelenek voltak lemondani a versenyt. Így „jött a képbe” a hazai triatlonsport egyik legnagyobb fellegvára, Tiszaújváros, ahol a házigazda TVK-Mali TK a rövid, mindössze kéthetes előkészület ellenére, minden szempontból profi körülményeket biztosítva várta a hat korosztály legjobbjait. Az előző nap viharral, esővel kísért, reggelre borongósra, csepergősre váltott időjárása is megszelídült a nap második felére, olyannyira, hogy ismét a napsütéssel és kánikulával találhatták szembe magukat a jelenlevők a Termál- és Gyógyfürdő területén kialakított versenyközpontban. A legkisebbek  nagy tapssal kísért mini aquatlon futama vezette fel a programot, majd az  I. korcsoportos (általános iskola alsó tagozatos) lányok már „élesben” és  triatlonban vetélkedtek.  Az országos finálé első abszolút győztese - 50 méter úszás, 1 km kerékpározás és 500 méter futás után – rendkívül szoros befutóban, a debreceni Jánossy Fanni lett.

Miután nem ráindításos rendszerben történt a rajtoltatás, az azonos korcsoportos fiúk – hasonlóan a többi korosztályhoz, önálló futamban mérhették össze tudásukat. A II. korcsoportosok már dupla távon harcoltak az érmekért, helyezésekért.
Lelkesedésből, versenyszellemből ezúttal sem volt hiány, a huszon- harmincadik helyeknek is kijárt az óriási sprint, miközben az édesanyák és édesapák büszkén húzhatták ki magukat, mondván: „igen, ő az én gyermekem”!  Szinte szünet nélkül „csattogtak” a fényképezőgépek, az EvoChip időmérőrendszerének és az adatrögzítést kitűnően végző Hovanyecz-házaspárral összedolgozó rutinos munkatársainak köszönhetően az eredményjelző táblára villámgyorsan  kikerültek a legfrissebb információk,  melyeket nemcsak megtekintettek a szülők, hozzátartozók, hanem többnyire meg is örökítették azokat.

A két legfiatalabb kategória kidepózása után helyezhették el kerékpárjaikat a váltózónában a III. korcsoport képviselői, akikre már 200 m úszás,  4 km kerékpározás és 1 km futás várt.

A fennmaradó három korcsoport távjai megegyeztek, így az ott érdekelt versenyzők penzuma egyaránt a 300 m, 8 km, 2 km egymást követő teljesítése volt. 

A IV. korcsoportos lányok és fiúk külön startolva, a két legöregebb diákcsoport (V. és VI. kcs.) azonban már együtt vágott neki a versenynek.

 Az utolsó futamban, a fiúknál a hazai pálya előnyét élvező Marton Előd és Lehmann Bence mutatta az utat az úszás utáni depózásnál a többieknek. A három körös kerékpározás során az újpestiek kiválósága, Bem Norbert János két kör után 8 mp előnnyel tekert az élen Lehmann Bence, a zalaegerszegi Bicsák Bence és Marton Előd előtt. A befejező szám a VI. korcsoportos Bicsáknak sikerült a legjobban, így ő lett az abszolút győztes. Az V. korcsoportos fiúk küzdelme Lehmann Bence sikerével ért véget.

Nem fejezhető be a tiszaújvárosi országos döntő beszámolója anélkül, hogy a több, mint 20 év óta kiválóan együtt dolgozó rendezői gárdában ezúttal is ott ténykedett  az erre az alkalomra lausanne-i munkahelyéről hazatérő Márkus Gergely, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportigazgatója és Nagy Alpár, az Európai Triatlon Szövetség (ETU) technikai bizottságába nemrégiben beválasztott új tagja  is.

A jól sikerült program végét jelentő ünnepélyes eredményhirdetésen közreműködött dr. Fülöp György, Tiszaújváros alpolgármestere, valamint , dr. Márkus Gábor, a TVK-Mali TK örökös, tiszteletbeli elnöke és Lehmann Tibor, a klub jelenlegi elnöke, egyben vezetőedzője.

(A részletes eredményeket a www.triatlon.hu /eredmenyek menüpont alatt lehet megtekinteni.)

Keresés

Partnerek