VII. Vitézlő teljesítménytúra felhívása, Szendrő, 2012. április 27-29.

KEDVES TERMÉSZETJÁRÓK!

A hagyományoknak megfelelően április 27-29-e között immár VII. alkalommal kerül megrendezésre a Vitézlő teljesítménytúra a Szendrői Természetjáró Szakosztály szervezésében. Újdonság, hogy ezúttal a Vitézlő a „Lépéssorozat” az egészségesebb életért, az Edelényi Kistérség egészségre nevelő és formáló programjának a kiemelt nagyrendezvénye lesz, így az egészséges életmód szellemében fog eltelni.

 

A szervezők idén is a már megszokott jó hangulattal és sok újítással várják a természetbarátokat. A szokásoknak megfelelően a túrák ezúttal is a szendrői általános iskolától indulnak és oda is érkeznek vissza.
· A három napos Vitézlő pénteken a 10 km-es Esti tekergés Szendrőn túrával indul, amely Szendrő nevezetességeit keresi fel.
· A szombati teljesítménytúrák az előző évekhez hasonlóan idén is gyalogosan 15, 25, 35 és 50 km-en, kerékpárosan 50 és 80 km-en lesznek teljesíthetőek, illetve most is megrendezzük a 25 km-es kenuzással kombinált gyalogos túrát, azonban újdonságként idén egy 25 km-es terepfutó táv is bekerült a túrakínálatba.
· A négy napos hosszú hétvégének köszönhetően a Vitézlő vasárnapi programjai is újabb túrákkal színesednek. Újra lesz barlangtúra Aggteleken, azonban ezúttal további öt vezetett gyalogos, kerékpáros és vízitúra útvonalakat is ajánlunk. Így most először kenuzást szervezünk a Rakacai-tó mellett a Bódván is, továbbá gyalogos túra indul az Ördög-gáthoz, illetve lehetőség lesz a természetjáró Szakosztály által kialakított Köleséri tanösvény bejárására is, de a kerékpározás szerelmesei is örülhetnek, hiszen idén vasárnap is szervezünk egy rövidebb, gyalogos túrával kombinált kerékpártúrát Szádvárra.

A szabályok továbbra is változatlanok. Előre kijelölt útvonalon, térkép és leírás alapján megadott szintidőn belül végig kell menni, útközben érintve az ellenőrző és frissítő pontokat.
A természetszeretethez sok esetben szorosan kapcsolódik az állatok szeretete is, így a gazdák idén újra benevezhetik kedvenceiket a túrákra.

A jutalmazás idén is bőkezű lesz. Minden sikeres teljesítő oklevelet és kitűzőt kap, útközben és a célban zsíros kenyér, csokoládé, üdítő várja, valamint tombolasorsoláson is részt vehetnek az indulók, ahol a szerencsések értékes ajándékokat nyerhetnek. Távonként és nemenként a legjobban teljesítőket külön jutalmazzuk. Ezen kívül a meghirdetett pályázatok nyertesei további értékes jutalmakban részesülnek. Így díjazzuk a legjobb fotó és videó, valamint a legérdekesebb útvonalleírás beküldőit is. A csapatban indulók között vándorserlegeket osztunk ki különböző kategóriákban.

Ha az égiek kegyesek lesznek hozzánk, április végén idén is napsütéses, igazi kiránduló időben fedezhetjük fel közösen a tavaszi természet értékeit, Szendrő és környéke természeti és építészeti látnivalóit!

A programokról bővebb információkat a weboldalunkon olvashatnak: www.szendroitura.hu
Érdemes előregisztrálni, mert a nevezési díjból ez esetben kedvezmény jár!

Találkozzunk idén is egy kellemes tavaszi hétvégén!

Természetbaráti üdvözlettel:

Antal Ferenc
20/521-0536

Keresés

Partnerek