Teke Szövetség 2010. évi tevékenysége

Megyénkben négy tekeszakosztály működik, a magyar bajnokságban, a szuperligában és az  NB I-ben egy-egy csapat, míg az NB II-ben két csapat képviseli megyénket.
Az Ózd Városi Férfi Teke Club csapata az „elit kategóriában” a Szuperligában szerepel. A csapat a 2009/2010-es bajnoki évet kiváló eredménnyel a 3. helyen zárta. Az idei bajnokságban 8. helyen állnak. Az ifjúsági bajnokságban a 7. helyen fordult a csapat. Egy 2010-es beruházásnak köszönhetően az idei bajnokságban az Ózdiak egy új négy sávos modulos pályán fogadhatják szuper ligás ellenfeleiket. 

A Kazincbarcika Vegyész TSE csapata az NB I-es bajnokság keleti csoportjában szerepel, a 2009/2010-es idényt a 6. helyen zárták, míg az ifik a 3. helyen végeztek. Az idei bajnokság felénél a felnőtt csapat a 8. helyen áll, az ifik a 3. helyen várják a folytatást.
A Miskolci Távközlési DSE csapata az NB II-ben szerepel. A 2009/2010 bajnokságot az 4. helyen fejezték be, idén a bajnokság felénél az ötödik pozícióból várják a folytatást. A csapat az NB II-ben továbbra is őrzi több éve tartó hazai veretlenségét.
A Sajóbábonyi Vegyész SE csapata az NB III Észak-keleti csoportjának megnyerése után idén az NB II Észak-keleti csoportjában indult. Újoncként a bajnokság félidejében a 8. helyen áll a csapat a tízcsapatos bajnokságban.
A szövetség célja a teke sportág további népszerűsítése, ennek érdekében 2010-ben tovább folytattuk a már hagyományosnak számító amatőr tekekupa sorozatot. Erre a versenyre évről-évre egyre több nevezés érkezik, ami mutatja a sportág iránti nem enyhülő érdeklődést. Az amatőr, tömegsport jellegű tekézést és a diáksport tömegbázisának kialakítását hátráltatja a megyénkben használható nagyon kis számú tekepálya.

 

Az év sportolója
Csinyi Gábor (Kazincbarcikai Vegyész Teke SE)

2006-ban látogattam le először egyik barátommal a Kazincbarcikai tekepályára. Engedélyt kértem Bene Sándortól, hogy guríthassak. A nagy szakmai gyakorlatának köszönhetően meglátta bennem, hogy van érzékem a tekéhez, s javasolta, hogy járjak rendszeresen edzésre. Nagyon tetszett neki, hogy egyre eredményesebben gurítok, s így még abban az évben leigazolt a Kazincbarcikai Vegyész Teke SE-hez. Korosztályomban minden versenyen elindított, s az eredményeim folyamatosan javultak. Több alkalommal dobogós helyen végeztem a megyei, illetve a területi serdülő bajnokságokon.
A Kazincbarcikai NB I-es ifjúsági csapattal a III. helyen végeztünk. Így több alkalommal a felnőtt csapatban is helyet kaptam és Ragályi Tamás személyében új edzőm lett, az ő jóvoltából eredményeim tovább javultak. A legutóbbi serdülő területi egyéni bajnokságon, valamint az országos kelet serdülő fiú egyéni bajnokságon bajnoki címet szereztem.

 

Keresés

Partnerek