Tájékozódási Futó Szövetség 2010. évi tevékenysége

A 2009. évi Tájékozódási Futó Világbajnokság után egy kicsit „lazább” évet terveztünk. Ez azért nem valósult meg teljes egészében, mert igen nehéz gazdasági helyzetben kellett dolgoznunk és munkánkat majdcsak ellehetetlenítette az Északerdő árvíz miatti tiltó rendelkezése. Egy átlagos év gazdasági költségvetéséhez képest komoly forráshiánnyal küzdöttünk, illetve 5 versenyünk esett áldozatul az erdészeti terepletiltásnak. Egy szakmailag felépített, időpontilag kicentizett versenynaptárban megfelelő időpontot találni 4 versenynek sikerült, egy pedig véglegesen elmaradt – a megyei pontbegyűjtő csapatbajnokság.


A tájfutás két további szakágában – sítájfutás, tájkerékpározás – is sikeresen szerepeltek a megye versenyzői hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt. Junior világbajnokságon, felnőtt Európa-bajnokságon, főiskolás világbajnokságon álltak rajthoz a tájfutók, Junior sítájfutó világbajnokságon a sítájfutók, ifjúsági és senior Európa-kupán, valamint junior és senior világbajnokságon a tájkerékpárosok. Ezzel a két szakággal színesebbek, sokoldalúbbak lettünk – viszont versenyzői összlétszámunk nem nőtt.
Három országos rangsoroló és egy váltóliga versenyt kiváló térképeken, magas színvonalon rendeztünk meg, minden megyei bajnokságot – egy kivétellel – ha nehézségek árán is, meg tudtuk rendezni, melyeken nemegyszer 3-5 megye versenyzői is rajthoz álltak. Összességében: küzdelmes, ugyanakkor eredményes évet tudhatunk magunk mögött.


Válogatott sportolók:
 Bertóti Regina (DTC) (tájfutás) – junior
 Zsigmond Vanda (DTC) (tájfutás) – junior
 Zsigmond Száva (DTC) (tájfutás) – felnőtt
 Szundi Attila (DTC) (tájfutás) – felnőtt
 Nagy Benő (DTC) (tájkerékpár)
 Tamás Tibor (DTC) (tájkerékpár)

 

Az év sportolója:
Zsigmond Vanda (DTC)
 
A Diósgyőri Tájékozódási Futó Club junior válogatott versenyzője vagyok. Súlyos betegségemből felépülve 2010-ben nem kezdtem el egyetemi tanulmányaimat, hanem folytattam a SPIC Művészeti Líceumban szakmai képzésemet. Kiemelkedő sporttevékenységem mellett egyre többször lehetett a nevemmel találkozni a művészet világában is (fotókiállítás, táncjátékokban való részvétel). 2000-től országos bajnokságok, rangsoroló és kupaversenyek győztese, helyezettje voltam. Országos bajnoki címekkel, helyezésekkel, országos diákolimpiai ezüsttel, összetett bajnoki második hellyel, junior világbajnoki 12. hellyel, Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Jó Tanulója, Jó Sportolója címmel eredményes évet tudhatok magam mögött. Kilenc lehetséges magyar bajnokságból nyolcszor álltam rajthoz és minden alkalommal dobogón végeztem. Mindemellett aktívan részt vettem a DTC-MISI utánpótlás nevelésében, a fiatalabbak mentorálásában, de kivettem a részem a versenyszervezésből és a versenybírói munkából is.   

Keresés

Partnerek