Nagy Benő tájkerékpáros világkupát nyert!

A miskolci Nagy Benő a dobogó mindhárom fokára, így annak tetejére is felállhatott a június első hétvégéjén, Lengyelországban megrendezett tájkerékpáros világkupán.

A múlt hétvégén rendezték meg a tájkerékpáros világkupa II. fordulóját  a vad, érintetlen terepeiről ismert Duszniki Zdroj közelében. A versenyre  négy tagú magyar válogatott utazott el,  köztük  volt Nagy Benő, a Diósgyőri TC sportolója is. Benő erőnlétileg jól felkészülten ment ki, hiszen a gyermeknapon megrendezett hegyikerékpáros Szilvásvárad Maraton 70 km-es középtávján a Freeriderz SC színeiben az előkelő 4.helyezést érte el, ami jó előjelnek bizonyult a világkupa előtt.

A Bláthy Szakközépiskola tanulója a lengyelországi megmérettetés pénteki napját, a sprint távú futamot még csak a terep megismerésére szánta, de ez olyan jól sikerült, hogy a nap végén a dobogó harmadik fokára állhatott fel,  ami az erőnléti számok előtt bíztató és örömteli volt. Szombaton a középtáv jött, ami jobban feküdt Benőnek, akit  egy fokkal magasabbra, a második helyre szólítottak a nap végén megtartott eredményhirdetéskor.

Az utolsó próbát a vasárnapi tömegrajtos hosszú távú  versenyszám jelentette,  ahol kiélezett csata folyt a középtávot nyerő cseh Jan Lauerman és Nagy Benő között. Végül a cseh fiú hibázott, így a miskolci tájkerékpáros  élete eddigi egyik legnagyobb sikereként a dobogó legtetejéről nézett le svéd és lengyel vetélytársaira.

Benő  legközelebb hétvégén, június 10-én, vasárnap, a  Miskolcon megrendezendő 1. Kondenzgyík Maraton országos hegyikerékpáros rangsoroló versenyen - a Freeriderz SC színeiben - az 54 km-es középtávon  próbál szerencsét.

Keresés

Partnerek