Szabadidősport Szövetség 2010. évi tevékenysége

Tömegsport, lakossági sport, szabadidősport, rekreációs sport. A magyar nyelv sokszínűségének köszönhetően az elmúlt években ezen számos meghatározás, megfogalmazás született a szabadidőben végzett sporttevékenység leírására. Bár jelentésükben és értelmezésükben van némi eltérés, egy szempont alapján azonban mindegyik közös: Az életminőség javítását, az életvezetés egészségcentrikus változtatását, a rendszeres testmozgással, a sportolás iránti igény kialakításával tartja elérhetőnek.


Ennek az életfelfogásnak a kialakításában, a rendszeres és fokozatos fizikai terhelésen alapuló, sportosan aktív életmódnak a megtalálásában segíti megyénk lakosságát a B-A-Z Megyei Szabadidősport Szövetség.
Programjaival, rendezvényeinek és eseményeinek kiválasztásával ösztönzi az inaktív életmódtól való elszakadást („Palkonyai Pocak-apasztó!”, „Gyalogló Világnap”, „Kisgyőri Gyürkőzés”), ösztönzi a 3 generációs szabadidősport programok szervezését („Szabadidős Sportvarázs”, „Játék kor-határ nélkül!”, „Óvodai Pancsi Party”, Tó-kerülő-kerekező”) és népszerűsíti új kezdeményezések kialakulását (Vízparti Vidám Party”, „Virgonc-Futó-Karika-Túra”, „Szüreti Must-fuss!”, „Borsodi Nyitott Tornatermek”).
Új kezdeményezésként aktív részesei – felmérői – voltunk a munkahelyi sportot népszerűsítő Közösen-Könnyebben elnevezésű egészségfelmérő tesztsorozatnak, amelynek keretében 34 borsodi csapat fizikai felmérését végeztük el.
A 2010-es év egyik kiemelkedő célja a Nordic Walking „Északi Gyaloglás” megyénkben történő népszerűsítése. Sárospatak kiemelt „fellegvára” lett a borsodi programnak, ahol Kordáné Györki Erika vezetésével rendszeres „nordic-túrákat” szerveztek.
Minden évben, borsodi hölgyek részvételével biztos tagjai vagyunk az Országos Női Sportfesztiválnak, ahol versenyzőként és Nordic program-felelősként is részesei vagyunk a sikeres sportnapnak.
Mindezen rendezvényeink mellett rendszeresen megjelentetjük Szövetségünk szakmai kiadványát, mely a következő évben a „Mozgás! – a rohanás ellen.” címet kapja.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szabadidősport Szövetség 2010. évben - saját tagszervezeteinek önálló rendezvényei mellett - csatlakozott azokhoz a kezdeményezésekhez, amelyet a Magyar Szabadidősport Szövetség, az Országos Egészségmegőrző Intézet (OEFI) és a nemzetközi TAFISA szervezete kezdeményezett.

 

Keresés

Partnerek