86. Felnőtt női-férfi Országos Súlyemelő Bajnokság beszámolója, Budapest, 2012. október 5-6.

86. Felnőtt női-férfi Országos Súlyemelő Bajnokság
Megyei vonatkozású beszámolója
Budapest, BKV Előre csarnoka, 2012.10.5-6.


A felnőtt OB rendezését a BKV Előre Sportklub súlyemelő szakosztálya megérdemelten kapta meg. Egyrészt azért, mert a klub ebben az évben ünnepli megalakulásának századik évfordulóját, másrészt azért, mert a szakosztály vezetői Kovács Balázs szakosztály elnök és Nagy Bernadett vezetőedző és versenyzői mindent megtettek azért, hogy a bajnokság méltó körülmények között legyen megrendezve.
A megyéből két női versenyző vett részt a bajnokságon. Eredményük:

58 kg: 5. Gulácsin Edina (KVSE) 96 kg /42, 54/
63 kg: 1. Nagy Nikoletta (Ózdi SFC) 150 kg /65, 85/

A háromszoros EB ezüstérmes Nikolettának nem kellett megerőltetnie magát, ezzel az eredménnyel is könnyen maga mögé utasította a súlycsoportja versenyzőit.
A férfi versenyzők közül többen bejutottak az OB-ra, de csak két tiszaújvárosi versenyző indult. Eredményük:

56 kg: 2. Szabó Gergely (Tiszaújvárosi SC) 132 kg /60, 72/
69 kg: 5. Koncz Csaba (Tiszaújvárosi SC) 216 kg /99, 117/

A távolmaradó megyei versenyzők még fiatalok, az év végi utánpótlás országos bajnokságon indulhatnak, talán ez az oka a távolmaradásuknak.

A bajnokság első napja a 100 éves születésnapi évforduló ünneplésével telt el. A BKV Közlekedési Vállalat majdnem teljes vezérkara megjelent, köszönteni a versenyt, és a versenyzőket.

A bajnokság második napjára is jutott esemény, hiszen a tavalyi főiskolás világbajnokságon ezüstérmet nyert Nagy Péter, a londoni tizenegyedik ólomsúlyú helyezése mellé átvehette a főiskolás aranyérmet is, mert legyőzője eredményét utólag visszavonták.
Így Péter az aranyérmet ezen a versenyen, ünnepélyes keretek között vehette át Dr. Aján Tamástól, az IWF elnökétől, és Dr. Kiss Ádámtól, a Magyar Egyetemi, Főiskolai Sportszövetség elnökétől.

 

                        Réz Attila, a megyei szövetség alelnöke

Keresés

Partnerek