Megyei sikerek a Súlyemelő Masters Világbajnokságon - Lviv, 2012. szeptember 15-22.

Súlyemelő Masters Világbajnokság
Megyei vonatkozású eredményei
Lviv, Ukrajna – 2012. szeptember 15-22.

 

A foci Európa bajnokság után, a város délkeleti részén felépített gyönyörű stadion harmadik emeleti konferencia termében rendezték meg a 35 éven felüli súlyemelők versenyét.
A belső termekben, és a focinézők számára kialakított kinti pihenőhelyen, a teraszon is melegíthettek a versenyzők. A súlyra menések közben mindenki vetett egy-egy pillantást a már üresen álló, de most is impozáns széksorokra, a zöld küzdőtérre.
Megyénket három versenyző képviselte, egy hetedik, harmadik, és egy aranyérmet szerezve.

Időrendben elsőként az ózdi színekben induló Szepessy László lépett a dobogóra az M65-ös korcsoportban 94 kg-ban. 181 kg-os összetett eredménnyel, (75, 106) bronzérmes lett. Harmadik lökésgyakorlatával kísérletet tett a második hely megszerzésére, de sajnos, a 109 kg nem sikerült.

A fiatal korában Diósgyőrben versenyző Hornyák József ebben az évben kezdte újra az edzéseket Kazincbarcikán, és az M45ös korcsoport 77 kilósai között 186 kg-ot (86,100) teljesített. A hetedik hely jónak mondható, mert első masters versenyén, a bécsi Európa-kupán elért egyéni eredményét 11 kilóval túlszárnyalta.

A világbajnoki aranyérem tizenkettedik alkalommal került Pátrovics Géza nyakába. Az M55-ös kategóriában, 62 kg-os súlycsoportban versenyző sportember 170 kg-os összteljesítménnyel, (73, 97) nyerte meg, hibázás nélkül, hat érvényes gyakorlattal a versenyt.
A melegítésnél az ellenfelek előzetes eredményeinek ismeretében a japán és orosz versenyzőre kellett figyelni. Harmadik 73 kg-os szakítás gyakorlatukat mindketten elrontották, így Géza vezette a tabellát a szakítás után úgy, hogy a francia versenyző, akire alig figyeltünk, egy kilóra megközelítette. Lökésben viszont hamar eldőlt a verseny, mert nem tudtak olyan súlyra menni, amivel Gézát megelőzték volna, sőt a 97 kg-os utolsó lökés még 3-6 kg-os plusz erőt sejtetett.

Még véget sem ért a világbajnokság, már a következő évi versenyek kerültek szóba, már tervezgettek a versenyzők. Májusban Törökországban, Kudsadasiban rendezik az EB-t, augusztusban pedig Torinóban rendezik a masters világjátékokat. Van tehát miért folytatni az edzéseket, keresni a szponzorokat, akik eddig is segítettek az anyagiak megteremtésében.

 

Keresés

Partnerek