Masters Európa kupán jártak a kazincbarcikai súlyemelők

Masters Európa Kupa
Megyei beszámolója
Bécs, 2012. július 18-20.

 

Második alkalommal rendezett az Osztrák Masters Súlyemelő Szövetség Európa kupát. A 2008-as salzburgi verseny után Bécsben tizennégy nemzet 95 női és férfi, 35 éven felüli versenyzője lépett dobogóra a kedvelt bevásárló központ, a Lugner-City aulájában.
Megyénket a hét magyar indulóból Pátrovics Géza az 55-59 évesek, míg Hornyák József a 45-49 éves korcsoportban képviselte.

Eredményeik:
Pátrovics Géza (KVSE) 168 kg /szak: 68, 71, 74 lök: 86, 91, 95/
Hornyák József (KVSE) 175 kg /szak: 74, 79x, 81 lök: 90, 94, 98x/

A kupán a masters európa és világbajnoki versenyektől eltérő pontszámítást alkalmaztak. Az azonos korcsoportban induló összes versenyző eredményét hasonlították össze úgy, hogy az elért eredményt a testsúlyukhoz tartozó Sinclair-Melzer táblázat pontszámával szorozták meg.
Így pl. a súlycsoportjában első Pátrovics Géza a korcsoportja versenyzői között harmadik, a 85 induló férfi versenyző között pedig a 16. helyezést szerezte meg. A szintén barcikai színekben versenyző Hornyák József súlycsoportjában második, korcsoportjában 13. és az összes versenyző között a 60. helyen végzett.

Az összes férfi versenyző között magyar versenyző, Huszka Mihály végzett az első helyen. A tavaly Amerikából hazaköltözött, de mindig magyar masters színekben induló versenyző 79 évesen utasította maga mögé a teljes férfi mezőnyt. A fiatalon kétszeres világ és európai ezüstérmes ma is heti három alkalommal edz, és elújságolta, hogy Tatán edzőként most akarja újraszervezni szeretett sportágát.

Ilyen körülmények között még nem rendeztek súlyemelő versenyt. Az aulában elhelyezett versenydobogó közelében ült a kisszámú állandó nézőközönség, de a bevásárló központ több szinten elhelyezkedő üzleteibe betérő vásárlók legtöbbje megállt a verseny egy-egy gyakorlatát, vagy egy részét megtekinteni, sokan voltak olyanok is, akik egy korcsoport teljes versenyét végignézve tapsoltak az eredményhirdetésnél. Nem lehetett megszámolni, de így ennek a versenynek a két teljes nap alatt több ezer nézője volt. A szervezők már a versenyt megelőző technikai értekezleten megfogalmazták, hogy az a céljuk ezzel a fajta versenyrendezéssel, hogy a betérő vásárlók lássák, idősebb korban is lehet megfelelő fizikai kondícióban lenni rendszeres testmozgással. A borsodiak kiutazási költségeit szponzorok támogatták. Fábik Béla és Réz Attila versenybíróként vett részt az Európa kupán.

Keresés

Partnerek