Új súlyemelő szakosztály Borsod megyében

Ez év februárjában már eldőlt, hogy Fekete László, a Szerencsi VSE vezetőedzője nyugdíjba vonul tiszaújvárosi munkahelyéről. Tállya, a régi új otthona lett, és milyen érdekes, rögtön eszébe jutott a Szerencsi VSE volt vezetőedzőjének, hogy ott is lehetne egy új súlyemelő szakosztályt alakítani. Az elgondolást tett követte, nem is egy, hanem öt szakosztály alakult, közte a súlyemelő szakosztály. A Zempléni DSE elnöke is Fekete László lett, amellett, hogy választott sportágában, a súlyemelésben is elvállalta a szakosztály vezető edzői feladatát.

 

A Magyar Súlyemelő Szövetség elfogadta a cégbírósági hivatalos bejegyzési iratokat, így a folyamatos edzőtermi munka után most már hivatalosan is szakosztályi versenyzőkként edzhetnek és indulhatnak, majd a megyei, és országos versenyen a szakosztály Szerencsről átigazolt, és a környéki iskolákból toborzott súlyemelő versenyzők. Azt, hogy komolyan gondolja Fekete László a bejelentett megalakulást, már az is mutatja, hogy a legközelebbi megyei súlyemelő versenyen, a hetedik alkalommal Ózdon megrendezendő Suzuki Kupán, ami országos, kiemelt verseny, tizenhat zempléni súlyemelő részvételét jelezte a vezetőedző.

Munkájukhoz sok sikert kívánunk, biztosak vagyunk abban, hogy eredményeikkel öregbíteni fogják megyénk súlyemelésének hírnevét.

Réz Attila a szövetség megyei alelnöke

Keresés

Partnerek