XIV. Kőszegi György súlyemelő emlékverseny, területi verseny beszámolója, Tiszaújváros, 2015. november 21.

XIV. Kőszegi György súlyemelő emlékverseny

Területi verseny beszámolója

Tiszaújváros, 2015. november 21.

2015. november 21-én 12.00 órakor, a délelőtti és délutáni versenyek között egy bensőséges ünnepséget rendeztek a súlyemelő edzőterem előtt, ahol két emléktáblát avatott Bráz György polgármester úr, és Réti István, a Tiszújvárosi SC elnöke. Az embléktáblák avatásán részt vett Takács Mária, a Magyar Súlyemelő Szövetség igazgatója is.

Ördögh István korán elhunyt súlyemelő edzőjének tábláját, aki az első súlyemelő szakosztályt alapította a városban, és a kezdeti edzőhelyről, egy bérház pincéjéből az elért országos, majd nemzetközi eredményekkel a mai méltó helyére jutatta a sportágat.

A másik emléktáblát pedig a mai verseny névadójának, Kőszegi György olimpiai ezüstérmes, többszörös világ és Európa-bajnoknak, helyezettnek, világcsúcstartónak avatták. A két vezető beszédében felsorolta azokat a tiszaújvárosi sportolókat, akik nemzetközi eredményeikkel öregbítették a most már sportváros címet viselő Tiszaújváros hírnevét.

Köszegi György testvére István, gyermekei, unokái mindannyian részt vettek az avatáson, és a versenyek eredményhirdetésénél is közreműködtek.

Ördög István özvegye, fia pedig elhozta az edző szabadidejében festett képeit, amiből a versenyterem hátsó részében egy kiállítást rendeztek be. Év vége közeledtével már nem volt nagy létszámú az indulók csoportja, de a helyiek mellett Kazincbarcikáról, Szerencsről, Kisujjszállásról, Biharnagybajomból és Győrből  is érkeztek versenyzők.

Keresés

Partnerek