Terepgyerek Kupa Bükkszentkereszt, október 18. Lapka-sportpálya

Bükkszentkereszt: a terepsportok bázisa

A Bükkszentkereszti Kerékpáros Suli folytatásaként idén nyáron terepsport foglalkozásokat is tartottak általános iskolás gyerekek számára, akik október második felében versenyen is számot adhattak tudásukról. A három „száraz” sportág mellé télen újabb műfaj, a sífutás csatlakozik, ami még jobban megerősíti: a település a terepsportok igazi bázisa!

A Kis-Galya Közhasznú Sportegyesület által június 24.- október 18. között megvalósított projekt keretében a Bükki Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola tanulói részére oktatást kiegészítő tevékenységet, jó hangulatú tehetséggondozó sportfoglalkozásokat szerveztek. A résztvevők mindvégig érdeklődést tanúsítottak az edzések iránt. Az iskola tanulói elsajátították a biztonságos közlekedéshez, sportoláshoz szükséges technikákat, képességeket, valamint a versenyzéssel kapcsolatos alapvető viselkedési szabályokat.

A tehetséggondozáson túl az egyesület, versenyzési alkalmat is teremtett a közel 80 résztvevő számára. A Terepgyerek kupa névre keresztelt esemény, mely az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-SV-MPA-12 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg, október 18-án kínált megmérettetési lehetőséget a tanulók számára. A bükkszentkereszti Lapka-sportpályán és környékén az alsó és felső tagozatos korcsoportba sorolt diákok terepfutásban, terepkerékpározásban (MTB) és terep-duatlonban mérhették össze tudásukat. Ez utóbbiban az egyéni mellett váltót is hirdettek a házigazdák. A részletes eredményeket az interneten, a http://kisgalya.hu/eredmenyek/terepgyerek-kupa-eredmenyek-2013/ oldalon lehet megtekinteni.

Az elnyert támogatásnak köszönhetően a versenyt közös ebéd, vagy divatosabb kifejezéssel élve, Tészta-party zárta, ahol a diáksereg tagjai kötetlen formában oszthatták meg egymás között élményeiket, tapasztalataikat.

A Kis-Galya KSE bükkszentkereszti terepsport szakosztálya tehát sikerrel folytatta ténykedését. A tagok már javában készülnek a projekt folytatásaként a téli alternatívát jelentő sífutásra is. A pályát az egyesület folyamatosan karbantartja, már csak a havazásra kell várniuk a sportbarátoknak.

Bővebb információt a 30-206-3602-es telefonszámon, vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet kérni.

A verseny az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-SV-MPA-12 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

 

Keresés

Partnerek