Ökölvívó Szövetség 2010. évi tevékenysége

2010-es évre is rányomta bélyegét a gazdasági világválság, melyet a megyében lévő egyesületeink nagyon nehezen tudtak átvészelni. Anyagi gondok miatt több versenyt ki kellett hagyniuk. A szövetség több pályázaton vett részt, sajnos sikertelenül. 


2010. július 10-én 34. alkalommal került megrendezésre a Matyó kupa Mezőkövesden, ahol 16 egyesület 86 sportolóval vett részt. A kilátogatok nagyszerű ökölvívó mérkőzéseket láthattak, több korosztályos válogatott versenyző is színesebbé tette a rendezvényt. Tóth József a Mezőkövesd vezető edzője, évről-évre mindent elkövet annak érdekében, hogy a verseny megrendezésre kerülhessen. A dobogósok matyó mintás vázákat kaptak.
A Megyei Ökölvívó Szövetség közreműködésével Kazincbarcikán immár harmadik alkalommal került megrendezésre a Victory Boksz alakulásának harmadik évfordulójára a Barcika kupa. Az eseményre 16 klub 74 főt nevezett, amely gálán 33 pár mérte össze tudását, akik közül többen most játszották első mérkőzésüket.
2010. október 30-án megyénk fiatalon elhunyt sportolójának állítva emléket második alkalommal került megrendezésre a Kolh Ferenc Emlékverseny 14 egyesület 54 versenyzőjével.
A megyében sokat erősödtek a női szakágak, amit az is bizonyít, hogy az idei Női Országos Bajnokságon két másodi helyezettnek örülhetünk. Megyénk legeredményesebb női versenyzője Vízkeleti Rita (M1 Fitness-MISI) volt, míg a férfiaknál Ruszó András Erik (Sárospataki TK) bizonyult a legjobbnak ebben az esztendőben.   
                                    

Válogatott sportolók:
 Vízkeleti Rita (M1 Fitness-MISI)
 Ruszó András Erik (Sárospataki Torna Klub)


 
Az év sportolója
Ruszó András Erik (Sárospataki Torna Klub)

2009-ben a Sárospataki Torna Klub Ökölvívó Szakosztályában kezdtem el sportolni. 2010. március 31-április 3. között a Pécset megrendezésre kerülő Országos Utánpótlás Diákolimpián a döntőig jutottam, ahol pontozásos vereséget szenvedtem és be kellet érnem a második hellyel. Az utánpótlás olimpián szerzett tapasztalatok után elhatároztam, hogy az országos bajnokságot meg akarom nyerni. Az elhatározásnak és persze a sok munkának meg lett az eredménye. 2010. szeptember 23-26. között a Magyar Köztársaság 2010. évi Serdülő Ökölvívó Magyar Bajnokságán Kaposváron aranyérmes lettem. Ezen eredményem alapján meghívást kaptam a korosztályos válogatottba. A két országos verseny mellett a megyében megrendezett versenyeken is jól szerepeltem. Július 10-én a Matyó Kupán is megmérettem magamat, ahol sikerült elérnem az 1. helyezést a 62 kg-os súlycsoportban, míg a Kolh Ferenc emlékversenyen szintén a dobogó legfelső fokára állhattam. Eredményeim elérésében nagy szerepe van két edzőmnek, Kraj Csabának és Szabó Teréznek, akiknek ezúton is szeretném megköszönni a bizalmat és az odaadó munkát. 

 

Keresés

Partnerek