Régió box az MVSI kupáért versenykiírása, Miskolc, 2013. január 26.

R É G I Ó BOX az MVSI Kupáért
versenykiírás
Miskolc, 2013. január 26.

 

1./ A verseny célja: 
A előírt szabályok alapján felmérni a versenyzők erőnléti állapotát. Lehetőséget biztosítani az ökölvívást szerető versenyzők részére a versenyzésre. A hagyományainknak megfelelően továbbörökíteni az ökölvívást. Ez által a verseny által megismerni új tehetségeket, kellemes szórakozást biztosítani az ökölvívást kedvelő és szerető közönségnek.

2./ A verseny rendezője:
  - Északi Régió
- Miskolci Városi Sportiskola
- Borsod Megyei Ökölvívó Szövetség
- M1 Fitness

3./ A versenybíróság:
A versenybíróság elnökét, tagjait és a versenybírókat a MÖSZ Bíró Bizottsága jelöli és küldi ki.

4./ A bajnokság helye:
3530, MISKOLC Nagyváthy János u. 5.

Ideje: 2013. január 26.

Mérlegelés: 9.00-10.00 óráig

Verseny várható kezdése: 11.00 óra

5./ A bajnokság résztvevői:
 A bajnokságon csak azok a sportegyesületek által hivatalosan és az előírt határideig benevezett versenyzők vehetnek részt, akik megfelelnek a MÖSZ versenyszabályai szerinti előírásoknak.

6./ Versenyszámok:
 A bajnokságban azok a versenyzők is részt vehetnek, akiknek érvényes orvosi és versenyigazolásuk van, de még nem érték el a szabálykönyvben meghatározott korosztályt ( a túlkorosokra ez nem vonatkozik), és a NUPI programban szerepelnek.
 A bajnokságon a serdülő ökölvívásra vonatkozó versenyszabályzatban rögzített 16 súlycsoportban kerül megrendezésre. 38,5 ,  40,  41,5, 43,  44,5,  46,  48,  50,  52,  54,  56,  59,  62, 65, 68,  72 kg
 A bajnokságon a junior ökölvívásra vonatkozó versenyszabályzatban rögzített 13 súlycsoportban kerül megrendezésre. 46,  48,  50,  52,  54,  57,  60,  63,  66,  70, 75,  80,  +80 kg.
A bajnokságon a női junior ökölvívásra vonatkozó versenyszabályzatban rögzített 13 súlycsoportban kerül megrendezésre. 46, 48, 50, 52, 54, 57, 60, 63, 66, 70,   75, 80, +80
 

A bajnokságon a női ifjúsági elit ökölvívásra vonatkozó versenyszabályzatban rögzített 10 súlycsoportban kerül megrendezésre.   48, 51, 54, 57, 60, 64, 69, 75, 81, +81
 A bajnokságon a ifjúsági felnőtt ökölvívásra vonatkozó  3X3 perc versenyszabályzatban rögzített 10 súlycsoportban kerül megrendezésre.   49, 52, 56, 60, 64, 69, 75, 81, 91, +91

 
Amennyiben egy – egy súlycsoportban több induló nevez úgy abban az esetben, sorsol a versenybíróság és a már bevett szokás szerint egy későbbi időpontban a Régió Pofon partik mintájára, folytatjuk a versenyt mindig más helyszínen.  A helyszín és az időpont vállalás alapján, az első helyszínen kerül előzetes email egyeztetés után lepontosításra.

  
7./ Helyezések, az eredmények megállapítása:
 A bajnokság többfordulós rendszerben kerül lebonyolításra. Az a versenyző, aki egy mérkőzésen vereséget szenved, nem esik ki a további küzdelemből.
Fordulónként a győztes versenyző 5 pontot kap, míg a vesztes 2 pontot. Döntetlen esetén a versenyzők 3 – 3 pontot kapnak. A bemért, de ellenfél nélkül maradt versenyző 1 pontot kap. Amennyiben az összesorsolt versenyzők közül az egyik versenyző nem áll ki, a győztesnek minősített versenyző 5 pontot kap. A ki nem állt versenyzőnek viszont vesztesként nem jár pont. A súlycsoport győztese az a versenyző, aki a legtöbb pontot szerezte a fordulók során.
Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény, ennek hiányában, a több fordulóban történt indulás számít. A versenyben az utánpótláskorú 9-13 éves korosztály is részt vesz a pontversenyben. A gyermek korosztályt két részre bontjuk a 9-10 éves és a 11-12 éves korosztályra. Az 1 kg súlytolerancia érvényes, a naptári év a mérvadó a korosztály hovatartozásánál. A gyermekeknél 20 kg az alsó súlyhatár és innen felfelé 3 kg – s különbséggel mérünk.
 A versenyző eredménye abban a súlycsoportban kerül megállapításra, amelyikben jobb eredményt ért el. Ha ugyanazon versenyző több súlycsoportban ér el azonos helyezést, akkor a magasabb súlycsoportban elért helyezése számít.
  
8./ Díjazás súlycsoportonként
I. Helyezett aranyozott bajnoki érem
II. Helyezett ezüstözött bajnoki érem
III. Helyezett bronzszínű bajnoki érem

  
9./ Nevezések: Nevezési díj nincs.


10./ Egyéb rendelkezések:
 a./ óvás az esetet követő 30 percen belül lehet írásban 20.000 Ft. Óvási díj egyidejű befizetése mellett a versenybíróság elnökének benyújtani. 
b./ a verseny helyszínén elveszett tárgyakért a rendezők nem vállalnak felelősséget.
 b./ a ifjúsági és felnőtt korcsoportban a mérkőzések 3X3 percben lesznek lebonyolítva, a nőknél az ifjúsági korcsoportúak 3x2 perc míg a felnőtt nők 4x2 perces menetekben vívnak.
 c./ az előírt méretű kesztyűkről és egyéb versenyfelszerelésről a résztvevők kötelesek gondoskodni.
 d./ a kiírásban és a verseny szabálykönyvben nem szereplőkérdésben, a zsűri elnöke jogosult dönteni.
 e./ a régió versenyeken minden esetben technikai minimum vizsgát tartunk az igénynek megfelelően. Amennyiben a szakosztályok igénylik, a technikai minimum vizsgát úgy abban az esetben a zsűrinek előre jelezzék a vizsgázók adataival (név, születési hely, idő, anyja neve, egyesülete, TAJ száma, lakcíme)
A vizsgák ingyenesek.
 f./ a versenysorozatra amennyiben más régióból, megyéből is vannak jelentkezők, szívesen fogadjuk őket, és amennyiben a későbbiekben vállalják, a fordulónkénti versenyeket úgy a csapatpontversenyben részt vehetnek, amennyiben nem tudnak minden fordulóban részt venni úgy a pontversenybe az az eredményük  számít bele, amelyen részt vettek


A változtatás jógát a rendezők fent tartják!


                                                                                                  
Eperjesi Mihály                                                       Hricz Zoltán
Északi Régió Vezetője                              B.A.Z. Megyei Ökölvívó Szakszövetség
                                                                      elnöke

Keresés

Partnerek