Lovas Szövetség 2010. évi tevékenysége

Sajnos a 2010. év a Lovas Szövetség sportéletében sem a legjobb évek közé tartozik. A lovassportot sem kímélte a pénztelen, gazdasági helyzet. Valamennyien tudjuk, hogy a lovassport pénzigényes, de aki ezt a sportot űzi egy örök életre elkötelezi magát vele (népiesen mondva: ha egyszer a lószag valakit átjár, attól bizony nem szabadul).


Az elmúlt évekhez képest a versenyrendezést támogatók legtöbbször a polgármesteri és önkormányzati hivatalok voltak, kiegészítve a lelkes, de egyre csökkenő szponzori támogatásokkal. 2010-ben egynapos fogat versenyeket rendeztünk Hernádnémetiben, Göncön „Jógazda Kupa”, valamint Mezőcsáton. Fogatosaink nagyon szép eredményeket értek el a nemzetközi versenyeinken, sőt kiemelkedő eredményként megemlíthetjük az elmúlt évhez képest a Papp László Budapest Sportarénában megrendezett Világ Kupa versenyen való részvételt. Az országos régiós bajnokságokon úgy csapatban, mint egyéniben első helyezéseket értünk el. Továbbra is több fordulóban rendeztünk jó színvonalú és látogatottságú téli fogat kupa versenyt a szirmabesenyői Balogh Liget Lovardában. Az eddigi versenyeken kiemelkedő eredményt produkált ij. Fekete György fiatal fogatosunk. A regionális, illetve országos bajnokságokat versenyszínhely nélkül nem tudtunk rendezni.
A megyében megrendezésre került díjugrató versenyek színvonalát tekintve elérik, sőt túlhaladják az országos színvonalat. Versenyszínhelyek: Mezőnyárád, Mezőkövesd, Görömböly és új színhelyként említhetjük Szirmabesenyő „Király-völgy”-et. 2010 telén nagy látogatottság mellett a megyei sporthivatal rendezésében került lebonyolításra mintegy 500 gyermek részvételével egy színvonalas Mikulás lovas bemutató. Ez a rendezvény azért is különleges, mert a fogyatékos és az ép gyermekek számára egyaránt szórakozási lehetőséget nyújtott.


 
Az év sportolója
Hmaidi Amina (Balogh Liget LK)

1995. december 21-én Miskolcon születtem. Fiatal korom ellenére testvéremet követve hamar a díjugratók nehéz pályájára léptem. Már az elején elvarázsolt a lovas világ. Szerencsére édesapám erejét meghaladva is támogat engem és nővéremet egyaránt, amit kiegészítek a szorgalmas edzésmunkámmal, így mindezeknek köszönhetően egyre szebb eredményeket sikerült elérnem. Jelenleg a miskolci Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolában tanulok. Alapító tagja vagyok a Balogh Liget Lovas Klubnak. Edzőm, Minac Vasile Radu kiváló lovassportoló, aki már több fiatal ugrólovast képzett ki. Az utóbbi időszakban a hazai és a külföldi versenyeken is jó eredményeket értem el. Az országos ifjúsági bajnokságokon szerzett első helyezéseim miatt az országos vezetők, mint ifjú reménységként emlegetnek a díjugrató versenyágazatban. Több korosztályos championátus, valamint minősítő bajnokságok első helyezettje voltam, valamint CSI Aréna Nova – Ausztria nemzetközi versenyen ezüstérem került a nyakamba ebben az esztendőben.

 

Keresés

Partnerek