A IV. Sárospataki teremlabdarúgó torna befejeződött 2013. január 6-án

For you 2 Kft. kupa
IV. Sárospataki Felnőtt Teremlabdarúgó Torna beszámolója
Sárospatak, 2012. december 28-30., 2013. január 4-6.

Új pályaborítás, korszerű palánk, 5 x 2-es kapu, minden idők legnagyobb díjazása, rengeteg gól, jobbnál jobb mérkőzések és rekord számú nevezés jellemezte a FOR YOU 2 Kft. KUPA – IV. Sárospataki Nemzetközi Felnőtt Teremlabdarúgó Tornát, melyet 2012.december 28-29-30-án és 2013. január 4-5-6-án rendeztek meg Sárospatakon, az Árpád Vezér Gimnázium sportcsarnokában.
Belicza János és Tóth István főszervezők elmondták, hogy 32 csapat jelentkezését várták eredetileg, végül 35 együttes nevezését fogadták el. A nevezetteket 7 x 5-ös csoportra osztották, ahonnan továbbjutott az első kettő és a két legjobb harmadik helyezett. Szinte az összes mérkőzést a helyszínen tekintette meg Hegyi Tibor főtámogató is, aki elmondta, hogy idén először sokkal jobban láthatták a mérkőzéseket a nézők, egy speciális palánk segítségével és az új sport burkolat is elősegítette a szép játékot.
Idén is remek hangulatú mérkőzéseket játszottak a csapatok. A kupa színvonalát emelte, hogy Brazíliából, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Budapestről, Paksról, Debrecenből, Nyíregyházáról, Balmazújvárosból, Dabasról, Dombrádról, Szerencsről, Göncről, Kenézlőről, Encsről, Sátoraljaújhelyből, Karcsáról, Tarcalról, Cigándról, Nagyrozvágyról, Györgytarlóról, Tokajból, Ibrányból, Sajóbábonyból, Nagykállóból, Mátészalkáról, Kazincbarcikáról és Sárospatakról is érkeztek játékosok. Kiegészítő programokkal is várták a szervezők a közel 1200 kilátogató nézőt, hiszen volt büntetőrúgó verseny, tombolasorsolás, fénytechnika a döntő előtt, tv közvetítés (ZTV) és mazsorett bemutató is, melyet a Szivárvány csoport adott elő, felkészítőjük, Bódiszné Hajnal Alíz vezetésével.
A szervezők idén hat 6 (!) naposra tervezték a tornát, hiszen három nap kevés lett volna a 86 (!)  mérkőzés lejátszásáig. Két ünnep között az „A” csoport küzdelmeivel indult útjára a labda, mégpedig a Tokaj FC – Huszár Gál DSE – Debrecen találkozójával.  A csoportküzdelmek után, a 16 legjobb csapat egyenes kieséses rendszerben folytathatta a küzdelmet és játszott izgalmasnál-izgalmasabb mérkőzéseket. Vasárnap délutánra pedig már kialakult a legjobb 8 mezőnye is. Végül a legjobb négy közé a TOM TAILOR (Sátoraljaújhely, Karcsa), a 4-4-2 VENDÉGLŐ (Kisvárda), a KOHARIK FC (Budapest) és a MATES - DABAS (Budapest, Dabas) jutott be. A helyosztók előtt tombolasorsolás volt, melyen 3 napos WELLNESS hétvégét lehetett nyerni, Telkibányára az Aranygombos Fogadóba,  a sok értékes ajándék mellett.
Az egyik elődöntőt a TOM TAILOR játszotta a MATES – DABAS-sal, végül az utóbbi csapat jutott be a döntőbe. A másik ágon a KOHARIK FC megverte a 4-4-2 VENDÉGLŐT, így ő is kvalifikálta magát a fináléba. A harmadik helyért – nagy csatában – a Kisvárdaiak nyertek, majd következhetett a DÖNTŐ, ahol parádés jelenetek, igazi futball hangulat uralkodott. A fénytechnikás bemutatás után az idegek harcát a Cimborák (MATES) bírták jobban, és hódították el a trófeát és a vele járó 500.000 Ft-ot. Tehát 2013-ban – a főleg budapesti illetőségű játékosokból álló – MATES – DABAS lett az első.
Az ünnepélyes eredményhirdetésnél, a díjakat AROS JÁNOS – polgármester úr, HEGYI TIBOR – a For You 2 Kft. ügyvezető igazgatója, SIKORA ATTILA – alpolgármester úr, SZVITANKÓ TAMÁS – a humán bizottság elnöke és LOVAS DOMINIK – a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola (SUSI) egyik tehetséges játékosa adta át.  Segítséget nyújtottak még a Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola tanítványai is, Belicza Bianka, Réti Jázmin és Csatlós Zsófia személyében. A szervezők különdíjakról is gondoskodtak, így a szakmai zsűri a torna legtehetségesebb sárospataki játékosának GIERLING CSONGORT (Euronics - Sárospatak), a legjobb játékosnak HOLLAVER BALÁZST (Mates - Dabas), legjobb kapusnak DÉNES ZSOLTOT (Koharik FC) választotta meg. A Nemzetközi Teremlabdarúgó Torna gólkirálya PONCZOK CSABA (Mates – Dabas) lett.

 

A rendezvényen több NBII-es és NBIII-as labdarúgó is szerepelt, de volt Magyar Válogatott és NBI-es játékos is. Egy két név a teljesség igénye nélkül: SALLAI SÁNDOR (hatvanötszörös Magyar Válogatott), BÁRÁNYOS ZSOLT (hatszoros Magyar Válogatott), SZABÓ JÁNOS (Paks; Győr), IGOR BOGDANOVICS (Deberecen, Hajdúböszörmény), VERNES RICHÁRD (Budapest Honvéd), BELICZKY GERGŐ (FTC), BUSAI ATTILA (FTC), MINCZÉR TIBOR (NYÍREGYHÁZA).
A mérkőzéseken KUJBUS LÁSZLÓ, SZEMÁN IMRE, BUTKAI JÁNOS, ÚJHELYI TAMÁS, BELICZA BENCE, NÉMETH ZOLTÁN, TARJÁNYI ISTVÁN és – az NBI-ben működő – DEMETER JÁNOS sporttársak működtek közre. A hat nap folyamán nagy munkát végzett a versenybizottság, tagjai: Tóth István, Preszoly András, Sikora Attila, Vachter Tamás, Belicza Bence, Belicza János.
Külön köszönet Sárospatak Város Önkormányzatának, Aros János polgármester úrnak, Hegyi Tibor főtámogató úrnak, Tóth Tamás az ÁVG igazgatójának, Sárospataki Polgárőr egyesületnek, a Sárospatak Újságnak, a www.sarospatak.hu-nak és a Zemplén Televíziónak is! Az eseményen a kiváló minőségű hangosítást Szvitankó Tamás (Video Tomix stúdió) és csapata – Bíró Márk, Kerülő László, Preszoly Patrik – végezte.


További információk és képek: www.sarospatak.hu; www.sarospatak.info.hu/gyorshirek/; www.susi.mlap.hu; www.facebook.hu; Sárospatak Újság.


A TORNA SZÁMOKBAN:
6    NAP (2012-ben 3)
86   MÉRKŐZÉS (2012-ben 56)
2.064  LEJÁTSZOTT PERC (2012-ben 1.344)
554   GÓL (2012-ben 331)
51   SÁRGA LAP (2012-ben 27)
3   PIROS LAP (2012-ben 2)
17   KÉTPERCES KIÁLLÍTÁS (2012-ben 12)
420   JÁTÉKOS (2012-ben 301)
3   BÜNTETŐPÁRBAJ (2012-ben 2)
22   BÜNTETŐ (2012-ben 15)

RÉSZTVEVŐ CSAPATOK:

Euronics Sárospatak J Orosz Pálinkafőzde J PJ Central Bau Kft. J Sárospataki TC J Legendás  Kresszpark Rangers J For You 2 Kft. J Koharik Fc J Légiósok J Refi DSE J Salvador J Baráz Söröző Nagyrozvágy J FBT Nyírbátor J Soccer Team J Csontdarálók J DVTK UP J Szerencs J Kenézlő J Haverok FC J 4-4-2 Vendéglő – Kisvárda J NUNO Baráti Köre J Tom Tailor J Tokaj FC J Mackótestvérek J EZ +AZ Senators J Unilift 2000 Kft. J Heroes – Vésztő J Huszár Gál DSE – Debrecen J Drink Team J FILO - Monbebe J Nagykapos C J Patak - Gáz J Sanmina J Vár Caffe & Bar J Mates - Dabas

 

Keresés

Partnerek