Kosárlabda játékvezetői tanfolyam indul 2015. január 29-én

Kedves Fiatal Kosaras Barátunk!

Korábban három, egymást követő esztendőben Miskolcon lebonyolított, különböző korosztályok részére megrendezett Európa Bajnokságok alkalmával bizonyára részt vettél akár, mint a különböző közreműködő szervezet tagja /asztalszemélyzet, statisztika/, akár mint szimpatizáns, szurkoló.

A külföldi, versenyt felügyelő, illetve ellenőrző személyektől elismerő szavakat hallottunk a verseny szakmai jellegű értékelése kapcsán, melyben kortársaitok munkája is szóba került dicsérő véleménnyel.

Részben az a körülmény, hogy sokan már kellő jártasságot szereztetek a szabályismeret területén, részben az a helyzet, miszerint egyre nő a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kosárlabda Szövetség feladatainak mennyisége, azaz egyre több csapat alakul, egyre több mérkőzés van és ezt egyre csökkenő játékvezetői létszámmal kell megoldani, arra indított bennünket, hogy invitáljunk játékvezetői tanfolyam elvégzésére, később aktív játékvezetői működésre.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében képzett játékvezetőknek nagy az elismertsége az országban, elég, ha a különböző korszakok néhány prominens személyiségét említeni.

A 80-as, 90-es években sok NB I-es játékvezetőnk volt /Belley József, Bukta Bertalan, Drahos László, Pázsitka Ferenc, Sztrakovics István/, majd őket követték a tiszaújvárosiak a sorban Demjén Sándor, Jobbágy István. Az idősebbek mellett nőttek fel a ma meghatározó, nemzetközi minősítést is elnyert játékvezetőink. Bodnár Péter – az MKOSz jelenlegi főtitkára, aki nemrég hagyta abba a hivatali munkája miatt a játékvezetést - Földházi Tamás, Hegedűs Tibor és dr. Vígh Péter.  A legfiatalabb generáció képviselői: Domán István, Lengyel Ádám, Lónáth László, dr. Mészáros Balázs és Vaszi Ádám. Tehát van minta és bőven van példakép, akiket lehet követni.

Hívunk tehát játékvezetői tanfolyamra, amelynek első találkozása

2015. január 29-én /csütörtök/ 16.00 órakor lesz

a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium tornatermében.

amely minden kötelezettség nélküli.

A tanfolyam további részleteiről ott adunk felvilágosítást.

Várunk tehát Benneteket 2015. január 29-én.

Miskolc, 2015. január 15.

Üdvözlettel:

Szaniszló Sándor s.k.

főtitkár

Keresés

Partnerek