Kosárlabda játékvezetői tanfolyam indul 2013. október 10-én

Kedves Fiatal Kosaras Barátunk!

 

Az elmúlt 3 esztendőben Miskolcon lebonyolított, különböző korosztályok részére megrendezett Európa Bajnokságok alkalmával ismereteink szerint részt vettél a különböző szervezetekben /asztalszemélyzet, statisztika/ munkájában.

A külföldi, versenyt felügyelő, illetve ellenőrző személyektől elismerő szavakat hallottunk a verseny szakmai jellegű értékelése kapcsán, melyben a Ti munkátok is szóba került pozitív kicsengéssel.

Részben az a körülmény, hogy Ti már kellő jártasságot szereztetek a szabályismeret terület és, részben az a helyzet, miszerint egyre nő a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kosárlabda Szövetség feladatainak mennyisége és ezt egyre csökkenő játékvezetői létszámmal kell megoldani, indított bennünket arra, hogy invitáljunk Titeket játékvezetői tanfolyam elvégzésére, később aktív játékvezetői működésre.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében képzett játékvezetőknek nagy az elismertsége az országban, elég, ha a különböző korszakok néhány prominens személyiségét említeni.

A 80-as, 90-es években sok NB I-es játékvezetőnk volt /Belley József, Bukta Bertalan, Drahos László, Pázsitka Ferenc, Sztrakovics István/, majd őket követték a tiszaújvárosiak a sorban Demjén Sándor, Jobbágy István. Az idősebbek mellett nőttek fel a ma meghatározó, nemzetközi minősítést is elnyert játékvezetőink. Bodnár Péter – az MKOSz jelenlegi főtitkára, aki nemrég hagyta abba a hivatali munkája miatt a játékvezetést- Földházi Tamás, Hegedűs Tibor és dr. Vígh Péter.  A legfiatalabb generáció képviselői: Domán István, Lengyel Ádám, Lónáth László, dr. Mészáros Balázs és Vaszi Ádám.

 

Tehát van minta és bőven van példakép, akiket lehet követni.

 

Hívunk tehát játékvezetői tanfolyamra, amelynek első találkozása

2013. október 10-én 16.00 órakor lesz a Fényi Gy. Jezsuita Gimnáziumban,

amely minden kötelezettség nélküli.

 

A tanfolyam további részleteiről ott adunk felvilágosítást.

 

Várunk tehát Benneteket csütörtökön.

 

Miskolc, 2013. szeptember 27.

Üdvözlettel:

 

Szaniszló Sándor s.k.

főtitkár

Keresés

Partnerek