Tiszaújvárosi „Sárkányok” a Fittségi Sportnapon

2012. március 25-én a Miskolc Városi Szabadidőközpont adott otthont a 6. Fittségi Sportnapnak. A megye legnagyobb fitness és egészséges életmódot népszerűsítő eseményén a többezer résztvevőnek jónéhány sportegyesület sportági bemutatót is tartott. Az érdekes és változatos programok közül is kiemelkedett a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület valamint a Magyar Kajak-Kenu Szövetség közös szervezésű bemutatója.

 

Az érdeklődők megismerkedhettek az ötletesen és látványosan elhelyezett sárkányhajókkal és a kiállított versenykajakokkal. Kíváncsiskodókból akadt bőven, hiszen többszázan próbálták ki a helyszínre telepített kajak ergométereket, a gyerekek pedig örömmel „eveztek” a sárkányhajókban.

A rendezvényen a TKKSE versenyzői is részt vettek, köztük Soltész Noémi ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmes kajakozó is, aki az érdeklődőknek sportági bemutatót tartott. Nagy érdeklődés mutatkozott a tiszaújvárosi „Sprint Aréna”-ban július 8-án megrendezésre kerülő „Sárkányhajó Fieszta” tömegsportrendezvény iránt is, amelyre előzetesen már egy tucatnyi miskolci csapat is jelezte részvételi szándékát.

A sikeres rendezvény jó alkalmat kínált a Magyar Kajak-Kenu Szövetség részére a sportág népszerűsítésére, a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület pedig lehetőséget kapott támogatói körének bővítésére.

Az eseményről készült videó felvétel megtekinthető a TKKSE YouTube videómegosztó csatornáján: http://www.youtube.com/watch?v=kLhz0TZK3v0

Keresés

Partnerek