Olimpiai kerekasztal beszélgetés volt Tiszaújvárosban

„Olimpiai Kerekasztal: Fókuszban London-2012” címmel sportbaráti találkozót szervezett a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület. A tiszaújvárosi Phőnix Hotel éttermében megrendezett eseményen Vajda Attila olimpiai-és világbajnok kenus, Kökény Roland kétszeres világbajnok és Dombi Rudolf Európa bajnoki bronzérmes kajakosok, ill. több fiatal válogatott versenyző mellett a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Diáksport Szövetség képviselői is jelen voltak.

A sportbaráti találkozót megelőzően a válogatott versenyzők és a TKKSE fiatal kajakosai-kenusai egy közös „átmozgató” edzésen vettek részt.


Az edzést követően a rendezvény rendhagyó módon, filmvetítéssel folytatódott. A filmet Bardóczi Krisztián egykori kajakos, a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület egyik alapító tagja készítette:
„A filmben hallható gondolatok évekkel ezelőtt fogalmazódtak meg bennem, de magam sem tudom miért, csak most éreztem elérkezettnek az időt, hogy megosszam a kajak-kenu sport iránti érzéseimet másokkal is. Az elmúlt egy hét alatt, több mint ezren töltötték le a kisfilmemet, és nagyon sokan gratuláltak személyesen, ill. telefonon is” – mondta a szerző.


A kötetlen, vidám hangvételű beszélgetés moderátoraként, Török Olivér a Magyar Olimpiai Bizottság sajtóreferense hangolta össze a kora estébe nyúló eseményt. A közel másfél óra alatt szó volt a sportág idei eredményeiről, a MOB és a kajak-kenu sport kapcsolatáról, az utánpótlás és diáksport lehetőségeiről, ill. a vendégek kaptak kérdéseket a jövő évi londoni Olimpiai Játékokkal kapcsolatosan is.


A megjelent érdeklődők és sportági szimpatizánsok a válogatott versenyzők mellett, Mihók Ildikónak a Magyar Olimpiai Bizottság marketing és kommunikációs igazgatójának, ill. Daragó Lászlónénak a Magyar Diáksport Szövetség szakmai alelnökének is tehettek fel kérdéseket.
A program zárásaként a MOB képviselő jóvoltából egy, a londoni olimpiát népszerűsítő zenés kisfilm került levetítésre.


„Azt hiszem elégedettek, és büszkék is lehetünk az egyesületünk által szervezett sportbaráti találkozóra, hiszen Vajda Attila, Kökény Roland és Dombi Rudolf mellett Viola Viktor és Bodonyi András ifjúsági világbajnok kenuversenyzők is elfogadták a meghívásunkat, és a Magyar Olimpiai Bizottság, ill. a Magyar Diáksport Szövetség képviselőivel kiegészülve olyan személyeket láthattunk vendégül Tiszaújvárosban, akik egytől-egyig példaként szolgálhatnak a fiataloknak arra, hogy érdemes sportolni és érdemes a számunkra legkedvesebb sportágat, a kajak-kenut választani”- zárta beszámolóját Juhász Péter, a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület elnöke.

Az eseményről készült videót itt találhatjátok:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SF80v-PkC9o

Még több fénykép, és a rendezvényről készült vágatlan videofelvétel a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület „Facebook” oldalán, ill. a www.tkkse.hu oldalon található.

Keresés

Partnerek