Kerekesszékes Tenisz Országos Bajnokság eredménye, Miskolc, 2014. augusztus 23-24.

2014. augusztus 23-24. között került lebonyolításra a kerekesszékes teniszezők Országos Bajnoksága a Miskolci – Egyetem Tenisz Klubjában, amely nem jöhetett volna létre, Miskolc Város Sport Közalapítványa, valamint a Szinva Net Informatikai Zrt. pénzügyi támogatása nélkül, de nagyon köszönjük a Miskolci – Egyetemnek, és a Falánk Fanny - nak is!

A kilenc indulóból végül is csak nyolc versenyző „állt” készen a versenyre, mert a jelenleg világranglista 48. helyén álló Farkas László sérülés miatt nem vállalta a játékot. A nyolc játékos két csoportba került, két kiemelt játékossal.


A „könnyebb” csoport kiemeltje a tavalyi évben berobbant Németh Roland lett (jelenleg világranglista 156.) , míg a másik csoport kiemeltje Farkas Attila (vr. 404.) volt. Az első csoport küzdelmeiben természetesen jeleskedett a kiemelt Németh, aki minden meccsét, simán nyerte. Második Bovier, 3. Molnár, a 4. Mézes lett.


A második csoportban kiegyenlített erők küzdelme zajlott, amit a legjobban mutat, hogy a keresztbeverések következtében a gémek aránya döntött, sajnos a miskolci Braun jött ki rosszul ebből és százalékos aránnyal lett 3.  Így első lett Szabó B.(vr. 434.), 2. Farkas A. (vr. 404.), 3. Braun J. (vr. 434.), 4. Lelik F. (vr. 567.). A helyezésekért az A csoport győztese a B csoport 2. helyezettével játszott, és ennek megfelelően a B csoport nyertese az A csoport második helyezettjével, és a két meccs nyertese, pedig a döntőért, míg ennek a szisztémának megfelelően a többi helyezettek is hasonlóan játszottak a végső sorrendért.
A bajnok Németh Roland lett, míg második Szabó Béla, és a harmadik hely Farkas Attilának jutott. A helyi indulókból Braun az 5., míg Mézes a 8. helyezést érte el. A jelenlegi Magyar ranglista: 1. Farkas L., 2. Farkas A., 3. Braun J., 4. Németh R.

Keresés

Partnerek