Sportkóstoló rendezvénysorozat a mozgáskorlátozott embereknek

Regionális MERI napok szeptemberben és októberben több nagyvárosban

 

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) a nagy sikerű MERI sportnapok mintájára az idén ősszel hat nagyvárosban is „sportkóstolgatót” szervez a mozgáskorlátozott embereknek, hogy megismerhessék a régiójukban elérhető sportolási lehetőségeket és kedvet kapjanak a mozgáshoz, a rendszeres sportoláshoz. A programsorozatot az Emberi Erőforrás Minisztérium támogatja.

A rendezvényeken – a MERI napokhoz hasonlóan - több sportágat paralimpikonjaink, világ- és Európa bajnok parasportolóink mutatnak be. A MEOSZ fontosnak tartja a közös mozgás, a sportolás ösztönzését, mert a testre és lélekre gyakorolt pozitív hatásai mellett közösségteremtő és összetartó ereje van. A Szövetség örülne, ha a sport révén minél több mozgáskorlátozott fiatal találna az egyesületekben olyan közösségre, amelyben jól érzi magát és amelynek aktív tagja szeretne lenni. A szervezők bíznak abban, hogy a regionális sportnapokra olyanok is eljönnek, akik kedvet kapnak a versenyszerű sportoláshoz és később a magyar paralimpiai csapat utánpótlását is erősíthetik.

Szeptember 7-én Veszprémben, 21-én Győrben, 28-án Miskolcon, október 5-én Kaposváron, 12-én Nyíregyházán, 19-én pedig Szegeden várják az érdeklődőket. A program koordinátora Dani Gyöngyi többszörös ezüstérmes paralimpikon vívó, a MEOSZ munkatársa.

 

A MERI sportnapot 2008 óta rendezi meg minden tavasszal a MEOSZ, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) és az MPB. A rendezvényre több százan látogatnak el, rendkívül népszerű a lövészet, a lovaglás, a vívás, az asztalitenisz, az erőemelés, a különböző kutyás sportok és a boccia. A sportnapnak köszönheti megalakulását a kerekesszékes-rögbi csapat és a női ülőröplada csapat is. Hazánkban közel 250 ezer mozgáskorlátozott ember él.

További információ: Dani Gyöngyi (70/953-5493), Bernau Péter MPB (30/462-2609)

 

Regionális MERI napok

www.meri.lepjkozelebb.hu

 

2013. szeptember 7., Veszprém, Lovassy László Gimnázium, Cserhát ltp. 11.

2013. szeptember 21., Győr, ETO Park Élményközpont, Nagysándor József u. 31.

2013. szeptember 28., Miskolc, Miskolc Városi Szabadidőközpont-Generali Aréna, Görgey A. u. 19.

2013. október 5., Kaposvár, Városi Sportcsarnok, Arany János út 97.

2013. október 12., Nyíregyháza, Esély Centrum, Tiszavasvári út 41.

2013. október. 19., Szeged, Szegedi Tudományegyetem Sportközpont, Hattyas sor 10.

 

 

Budapest, 2013. szeptember 2.

 

Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége

Magyar Paralimpiai Bizottság

Keresés

Partnerek