Tenisz kerekeken

A Kerék Világ SE versenyzői, (Braun János és Mézes János) júliusban két nemzetközi tornának voltak részesei. Az ITF sorozatában rendezett Olasz verseny helyszíne Firenze volt. Csodálatos környezetben, a patinás, 1898-ban alapított Circolo Del Tennis klubban zajlottak a mérkőzések.


Internazionale Citta’di Firenze ITF Futures Nemzetközi kerekesszékes teniszbajnokság

Firenze (Olaszország) 2013. július 04-07.


Sajnos Mézes János sportsérülése miatt végül is csak nézője lehetett az eseménynek. Braun első körben a fiatal (26 éves) Francia Mathieu De Cillia-val mérkőzött, ahol a Francia fiú 6/4;6/3-ra nyerte a mérkőzést. Igaz, végül is mint győztes fejezte be a versenyt, így talán Braun számára ez nyújthat valami elégtételt.

A vigasz ágon a hazai Maurizio Zedda volt az ellenfele, akinek talán a nagy meleg is jobban segített, mert 6/3;6/2-re nyerte meg a Braunnal vívott meccset. Mentséget itt is az szolgáltathatot, hogy végül is Zedda nyerte meg a vigasz ágat.

Párosban Braun/Szabó Bélával az oldalán az első helyen kiemelt Farkas (HUN)/Marco Sottani(ITA) párostól szenvedtek vereséget. A döntőben viszont Farkasék is elvéreztek az Ammadori/Cippo (ITA) kettőstől, de Farkas egyéniben nyerte a versenyt!

 

Egy bő hét pihenés után Budapesten került megrendezésre a Return Cup ITF Futures Nemzetközi kerekesszékes tenisz bajnokság (Budapest 2013. július 19-21.)


Ezen a versenyen a Kerék Világ versenyzői szintén a salakon voltak, ahol is Braun  főtáblán indult, és első körben Konstan Vazouras (GRE) 6/4;7/6 (5) –es szoros mérkőzésen maradt alul. Mézes erőnyerő volt a második táblán, ahol később a döntőbe jutásért játszhatott de sajnos alul maradt a Mihai Gaita (RO) versenyzővel szemben, így harmadik ként fejezte be egyéniben a tornát. Braun a főtábla vigasz ágán küzdött óriási Cor Van Der Linden (NED versenyzővel. Az első szettben jobbára Braun csak labdát szedett, mert a Holland 6/0-ra simán hozta a játékot. A második szettben Braun minden erejét összpontosította, és már 5/2-re is vezetett, de Cor egyenlített, sőt 6/5-re vezetett is. Braun egyenlített, majd rövidítés 3/2-nél Cor javára egy kisebb zápor miatt szünetet rendeltek el, amiből Braun jött ki jobban, hiszen 8/6-ra nyerte a rövidítést. A harmadik szettben pedig Braun már egyre magabiztosabban játszott, és 6/3-al hozta a mérkőzést 3 órás küzdelem után.

A döntőbe jutásért a 2. kiemelt 32 éves Román Ciprian Anton-nal küzdöttek. Braun itt is minusszal indított, hiszen az első szettet vesztette, de a második már az övé volt, míg a harmadikban szintén az ellenfele fölé nőtt, így 4/6; 7/5; 6/3-al a döntőbe verekedte magát. Itt az első helyen kiemelt Szlovák Tomas Masaryk volt az ellenfele, aki a világranglista 109. helyén jobb játékerőt képviselve Braunt legyőzte 6/3;6/3-ra. Összességében Braun nagyot küzdött ezen a versenyen, és a megszerezhető pontokkal 87 helyezést rukkolt előre a világranglistán. A versenyt Farkas László nyerte egyéniben, míg párosban alulmaradtak a Masaryk(SVK)/Joskic(CRO) páros ellen.

A Kerék Világ SE rendezésében augusztus 24-25-én Miskolc látja vendégül a hazai kerekesszékes játékosokat a Magyar Bajnokság fordulója keretében a Miskolci Egyetem tenisz pályáin.

 

Keresés

Partnerek