Karviná Open 2013 nemzetközi kerekesszékes teniszbajnokság beszámoló, 2013. március 20-24.

Karviná Open 2013. március 20-24.
Nemzetközi kerekesszékes teniszbajnokság beszámolója
ITF Futures minősítésű verseny

 

A 2013-ban, 155 versenyből álló sorozatnak, idén ez már 31. rendezvénye. A kisváros létesítménye teljes mértékben kiszolgálja a kerekesszékes sportolókat, akik 7 nemzet, 29 sportolójával kezdték meg meccseiket. Hazánkat hat versenyző képviselte, akik közül ketten a Kerék Világ SE. sportolói, Mézes János, és Braun János.

Braun két és fél éves kényszerű kihagyás után kezdte ismét a játékot. A sorsolás a Cseh Bauer-t dobta Braunnak, aki az első szettben sima 6:1-re nyert. A másodikban 4:1 40 semminél adogatott, amikor teljesen szétesett a játéka, és bukta a szettet 7:5-re. A döntő játékban is a ellenfele indult jól, de 0:2 után végre ismét a megszokott nyugodt játékot hozta, és 6:2-re hozta a szettet, így a meccset. Mézes a Cseh Fialával nem bírt, így a vigaszág maradt számára, ahol a Braun által vert Bauer nyújtott jobb játékkal nyert.

Brun az elődöntőbe jutásért a 3. helyen kiemelt Masarykkal (SVK) játszott, és alul maradt, ám az lehet a vigasza, hogy a Szlovák fiú nyerte a kategóriát.

Párosban Mézes/Braun a 3. helyen kiemelt Parulewicz/Zyla (POL) kettőssel játszott, de a lengyelek nagyobb játékerőt képviseltek így alul maradtak.

A főtáblán mind egyéniben, mind párosban Magyar siker született Farkas Laci által, és Brychta (CZE) párjának köszönhetően. Lelik a vigaszág döntőjében maradt alul, míg párosban a második táblán Farkas Attila a Mietrkiewicz (POL) oldalán maradt alul a döntőben.

Keresés

Partnerek