Darts Szövetség 2010. évi tevékenysége

A 2010-es évet a versenyrendezés színvonalának fejlődése és az utánpótlás eredményességének fejlődése jellemezte.
Az elmúlt évekhez hasonlóan több országos bajnoki fordulót és kupát rendeztünk a profik és amatőrök számára.


A fent felsorolt versenyeket sportcsarnokokban, iskolákban és egyéb nem vendéglátóhelységekben rendeztük meg. Minden versenyen az országos versenykiírásoknak megfelelően voltak kialakítva a dobóhelyek.
 Felnőtt versenyzőink az országos ranglistán soft és steel szakágban is a középmezőnyhöz tartoznak, kivétel Hornyák Istvánt, Béres Károlyt, Farkas Sándort, Beregi Lászlót, akik a legjobb 32 között végeztek.
Ebben az évben az ifjúsági versenyzőink remekeltek a diákolimpián és a szövetségi versenyeken. Az Országos Diákolimpián Fiú III-IV. korcsoportban (68 induló) a dobogóra csak a megyénkből álltak fel.
I. helyezet  Váradi Gábor  Miskolc XXI. sz. S.C.  versenyzőlye
II. helyezet Kovács Patrik  Putnok Gömör D.C. versenyzőlye
III. helyezet  Bártfai Balázs  Miskolc XXI. sz. S.C.  versenyzőlye
 

Válogatott sportolók:
 Hornyák István (Sárospatak Sorompó Darts Club)
 


Az év sportolója:
Soltész István (Sorompó Darts Club Sárospatak)

1997-ben kezdődött minden, egy újsághirdetésre akadtam. Hajdúszoboszlón darts klub alakul és tagokat keresnek. Azonnal jelentkeztem. Korábban egy Budapesti Nemzetközi Vásáron próbáltam ki a játékot, itt ismertem meg. Kb. két évig ebben a klubban versenyeztem, majd a csapat felbomlott. Játéklehetőséget keresve átigazoltam a Debreceni Múzeum Darts egyletbe. Itt két alkalommal éves összetett versenyen első helyezést értem el. Ez a klub kb. 3 évig működött majd ez is felbomlott. 3-4 évig játéklehetőség híján szüneteltem. Ezután a hajdúszoboszlói Zöld Béka panzióba alakult egy kis csapat, de ez kérészéletűnek bizonyult. Megint szünet. 2009-ben Debrecenben kis csapat alakult, kevesen voltunk, nyílt versenyekre jártunk. Egy ilyen nyílt versenyen ismertem meg a sárospataki klubbot. A klub jól működött, a csapat szimpatikus volt és hozzájuk szerződtem.
2010-ben a megyei bajnokság 10 fordulójában egyéniben és párosban több alkalommal is sikerült a dobogóra állnom, melynek eredményeként az összesítésben egyéniben én lettem idén a megyei bajnok. Ezen kívül pedig számos hazai megmérettetésen vettem részt, ahol igyekeztem a legjobb formámat nyújtani.

Keresés

Partnerek