Évet zártak megyénk birkózói

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Birkózó Szövetség 2012. december 7-én, a felsőzsolcai Pokol Csárdában tartotta meg hagyományos évzáró közgyűlését. A jelenlevőket Rónai Kálmán, a szervezet elnöke, egyben a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke köszöntötte, aki egyebek mellett elmondta, hogy a sportág népszerűsítése érdekében 2013-ban további szakosztályok beindítását tervezik. Elhangzott az, is, hogy folytatódik a szervezet által rendezendő magyar bajnokságok sora, májusban a veterán korosztály kötött- és szabadfogású mezőnye randevúzik a borsodi megyeszékhelyen.

A szakmai és gazdasági beszámolókat követően személyi kérdésekben is döntöttek a jelenlevők. Az egyéb elfoglaltsága miatt az alelnöki posztról lemondó Sárossy Ferenc és Kormos Dénes helyére a tagság Molnár Attilát, az AVE Miskolc Kft. ügyvezető igazgatóját és Tóth Sándort, az ózdi Tóth és Tóth 2003 Kft. ügyvezetőjét választotta meg. Az elnökség tagja lett Mogyorósi István, a MEOE miskolci elnöke, aki korábban a Diósgyőri BC elnöke is volt. 

A hivatalos programot a kiváló munkát végzett edzők, sportvezetők és a szövetség munkáját hosszú évek óta segítő támogatók jutalmazása zárta. Ajándékot kapott a diósgyőri Deák Bárdos Mihály, megyénk egyetlen londoni olimpikonja, valamint a legutóbbi veterán világbajnokságon egyaránt aranyérmes Jászkai Imre (DBC) és Kónya Lajos (KVSE) is.

A vacsorával egybekötött közgyűlést megtisztelte jelenlétével Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Daragó Lászlóné, a Magyar Diáksport Szövetség alelnöke, dr. Szabó Csaba, a Vidékfejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa, úgyis, mint a szövetség alelnöke, dr. Zsiga Marcell, Miskolc sportért is felelős alpolgármestere és Szaniszló Sándor, a B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviseletének alelnöke is. 

 

Keresés

Partnerek