Miskolc város 2015 – 2016. évi férfi asztalitenisz csapatbajnokság versenykiírása

Miskolc város 2015 – 2016. évi

férfi asztalitenisz csapatbajnokság

versenykiírása

 

1. A bajnokság célja:

Miskolc város és vonzáskörzetének asztalitenisz csapatainak rendszeres versenylehetőség biztosítása, a sportág népszerűsítése, a csapatok erősorrendjének megállapítása, valamint a 2015 – 2016. évi városi csapatbajnoki cím és a B.-A.-Z. megyei csapatbajnokságba való feljutás eldöntése.

 

2. A bajnokság helye és ideje:

A mérkőzéseket a sorsolásban elől álló csapat megadott helyén kell játszani.

Őszi idény kezdete: 2015. október 3.

 

3. A bajnokság rendezője:

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Asztalitenisz Szövetség

Versenybíró: Holdi László

 

4. Bajnoki szám:

a.) Felnőtt férfi csapatbajnokság, négy fős csapatokkal, 16 egyéni és 2 páros mérkőzéssel. A mérkőzéseket a páros versenyszámokkal kell kezdeni. A mérkőzéseket végig le kell játszani. A csapatbajnokságban valamennyi mérkőzés 3 nyert játszmáig tart.

b.) A városi csapatbajnokságban, az egyéni versenyszámok első fordulója után bármikor, de csak egy alkalommal, bármely játékos EGY cserejátékossal lecserélhető. A cserejátékos nevét a bajnoki mérkőzés megkezdése előtt fel kell tüntetni a mérkőzéslapon. A mérkőzés során a cserejátékos beállítását kérő csapat csapatvezetőjének a csere előtt kell jelezni (a mérkőzéslapon rögzítve) az ellenfél csapatvezetőjének a játékos szerepeltetésének szándékát.

Indulásra jogosult csapatok és versenyzők feltételei:

c.) A 2015-2016. évi férfi városi csapatbajnokságba (nevezési határidőre) nevező csapatok. A csapatbajnokságban versenyző játékosoktól sportorvosi igazolást nem kérünk, ezért mindenki saját felelősségre versenyezhet. Erről a nevezési lapon a versenyzőknek aláírásukkal kell nyilatkozni.

d.) A bajnokság során egy versenyző csak egy csapat színeiben játszhat csapatbajnoki mérkőzésen még akkor is, ha év közben átigazolásra került. E szabály vonatkozik a külföldi, valamint a külföldön szereplő magyar versenyzőkre is.

e.) A bajnokságban megengedett női játékos(ok) szerepeltetése is.

f.) Egy bajnoki héten, kivéve az NB-s kettős fordulót, ugyanazon versenyző csak egy felnőtt csapatbajnoki mérkőzésen játszhat. Ha valamelyik játékos jogosulatlanul játszik, úgy az alacsonyabb osztályú mérkőzésen való szereplést kell jogosulatlan játéknak tekinteni.

g.) Több osztályban (Miskolc városi férfi csapatbajnokságot is figyelembe véve) csapatot indító szakosztályok esetén elveszíti az alacsonyabb osztályú csapatban való szereplés jogát a bajnoki év hátralévő mérkőzéseire az a versenyző, aki a bajnoki évben már öt mérkőzésen szerepelt a magasabb osztályú csapatban. A szakosztályok kötelesek a magasabb osztályban induló csapataiknál a négy legjobb játékosukat megnevezni a nevezési lapon, akik nem szerepelhetnek az alacsonyabb osztályban induló csapatban. A versenybíróság jogosult a nevezést a ranglistának megfelelően felül bírálni, módosítani.

h.) Azonos osztályban több csapatot indító szakosztályok is kötelesek feltüntetni 4-4 játékost, akik csak a megadott csapatban szerepelhetnek. A meg nem nevezett játékos amennyiben valamelyik csapatban már játszott, a továbbiakban csak abban a csapatban szerepelhet.

 

5. Helyezések eldöntése:

A csapatbajnokságban a csapatok három teljes fordulót játszanak – ősszel és tavasszal –, melynek során minden csapat minden csapattal játszik. Győzelem 2 pont, döntetlen 1 pont, vereség 0 pont. A helyezések sorrendjét a pontok száma határozza meg. Azonos pontszám esetén a holtversenyben lévő csapatok egymás ellen elért eredménye dönt, az egymás ellen szerzett pontok száma, az egyéni győzelmek aránya, és a játszmaarány sorrendben. Amennyiben az is egyenlő, úgy a bajnoki címet további mérkőzésen kell eldönteni. Az esetleges harmadik mérkőzést győzelemig kell játszani. A mérkőzések helyszínét és időpontját a versenybíróság határozza meg.

Feljutás: A bajnokság győztese jogot szerez a megyei bajnokságban "B" csoportjában történő részvételre.

 

6. Díjazás:

Az I – III. helyezettek érem és oklevél díjazásban részesülnek, (csapatonként 6 db érem).

 

7. Nevezés:

A csapatbajnokságban résztvevő csapatok tagdíjat (NB-s tartalék csapatok kivételével) és nevezési díjat kötelesek fizetni.

A tagdíj egyesületenként, szakosztályonként, csapatonként 2000 Ft.

(Több csapat indítása esetén csak egy csapat után kel fizetni).

Nevezési díj csapatonként: 4000 Ft.

A tagdíjat és a nevezési díjat a csapatbajnokságra történő nevezésig kell befizetni a B.-A.-Z. megyei Sportszövetségek Képviselete Budapest Bank 10102718-02228815-00000002 számú számlaszámára, megjegyzés rovatban feltűntetve: "Asztalitenisz tagdíj, nevezési díj, városi bajnokság". A befizetési bizonylat másolatát kérjük a nevezési laphoz mellékelni.

A mellékelt nevezési lapot az alábbi címre kérjük megküldeni:

Holdi László, 3529 Miskolc, Vasvári Pál u. 17.

Nevezési határidő. 2015. szeptember 18., péntek.

 

8. Sorsolás:

2015. szeptember 21., hétfő

 

9. Költségek:

A csapatbajnokság rendezésével kapcsolatos költségek, valamint a díjazás költségei a B.-A.-Z. Megyei Asztalitenisz Szövetséget terheli, míg az egyes mérkőzések költségei a résztvevő csapatokat. A mérkőzésen való megjelenés költségeit mindegyik csapat maga viseli, míg a rendezési és egyéb költség mindenkor a pályaválasztót terheli.

Óvási díj: 2000 Ft. Az óvási díjat a B.-A.-Z. megyei Sportszövetségek Képviselete Budapest Bank 10102718-02228815-00000002 számú számlaszámára, megjegyzés rovatban feltűntetve: "Asztalitenisz óvási díj". Fellebbezési díj: Az óvási díj kétszerese, melynek befizetését a fellebbezés benyújtásakor ugyancsak igazolni kell. Eredményes óvás, illetve fellebbezés esetén a befizetett díjat visszatérítjük.

 

Egyéb rendelkezések:

a.) A bajnoki mérkőzések versenynapja a szombat, esetleg vasárnap, de a pályaválasztó csapat ettől eltérő (hétköznapi) időpontot is meghatározhat. A hétköznapra tervezett, halasztott vagy előrehozott mérkőzések 17:00 óra előtt nem kezdődhetnek. A hétvégi mérkőzések csak 10 óra után kezdődhetnek. A bajnoki hét hétfőn 0 órától vasárnap 24:00 óráig tart. A mérkőzés napját és kezdési idejét a pályaválasztó csapat határozhatja meg, melyet a nevezési lap kérelem rovatában fel kell tüntetni. Ennek hiányában a versenybíróság a mérkőzések kezdési idejét szombaton 10 órában határozza meg. Halasztani csak a MOATSZ versenykiírásában foglalt körülmények miatt a versenybíróság engedélyével lehet. A mérkőzés időpontjának módosítására (előrehozott mérkőzés) csak a résztvevő csapatok közös megegyezése esetén kerülhet sor. A megegyezés tényét és az új időpontot minden esetben közölni kell jóváhagyás céljából a versenybírósággal írásban, vagy e-mail-ben! Ellenkező esetben a versenykiírásban, illetve a nevezési lapon rögzített időpontban kell a mérkőzést lejátszani.

b.) A csapatbajnoki mérkőzéseket 2 asztalon folyamatosan, a mérkőzéslapon megjelölt sorrendben kell lejátszani. A pályaválasztó köteles a mérkőzés kezdése előtt 30 perccel a vendégcsapatnak bemelegítés céljából egy asztalt rendelkezésre bocsátani azok közül, amelyeken a mérkőzéseket játszani fogják.

c.) A mérkőzés megkezdése előtt 15 perccel a kitöltött mérkőzéslapokat a csapatkapitányok kötelesek átadni egymásnak. A mérkőzéslapon ezután módosítani már nem lehet. A csapatmérkőzés sportszerű levezetéséért a rendező egyesület a felelős.

d.) A mérkőzéslap beküldése minden esetben a pályaválasztó csapat kötelessége!

A mérkőzéslapokat a következő címre kell küldeni:

Holdi László, 3529 Miskolc, Vasvári Pál u. 17.

E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

A mérkőzéslapoknak a bajnoki hetet követő, illetve a halasztott mérkőzés esetén a mérkőzést követő 72 órán belül kell beérkezni a címzetthez! Amennyiben a mérkőzéslap nem érkezik be határidőre, úgy a versenybíróság a vétkes csapatot bajnoki hetenként 1 büntetőponttal sújtja mind addig amíg a mérkőzéslap meg nem érkezik. A büntetőpontok törlésére nincs lehetőség.

e.) Bármely érintett csapat jogosult saját költségére szövetségi ellenőr küldését kérni, melynek költségei teljes egészében a csapatot terhelik. Minden egyes, itt nem szabályozott kérdésben „A Magyar Köztársaság 2015/2016. évi csapatbajnokságának versenykiírásában „illetve az Asztalitenisz Szabálykönyvben rögzítettek továbbá a MOATSZ által kiadott határozatok, rendeletek az irányadók.

 

Miskolc , 2015. augusztus 25.

 

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI

ASZTALITENISZ SZÖVETSÉG

Keresés

Partnerek