UWC ösztöndíjpályázat 2012-2014-es tanévekre

Az UWC Magyarországi Egyesülete ezúton is tájékoztatja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport Tanács középiskoláskorú sportolóit, szüleiket, valamint sportoktatóikat, hogy a 2012-2014-es tanévekre ösztöndíjpályázatot hirdet a United World Colleges iskoláiba. A pályázati anyagok postára adásának és lezárásának határideje kevesebb mint két hét múlva, január 26-án 23:59-kor lejár!

 

Kérjük tájékoztassa az érintetteket az ösztöndíj programról, és hívja fel figyelmüket, hogy amennyiben érdekli őket a lehetőség, a pályázat kitöltéséhez lássanak hozzá, mert a pályázat összeállítása és egyes mellékletek (tanári ajánlások, iskolai pecséttel hitelesített bizonyítvány-fénymásolat) beszerzése több napot is igénybe vehet.

Szeretnénk figyelmébe ajánlani Facebook oldalunkat (www.facebook.com/uwc.hu), ahol minden nap az iskolák életéről, hétköznapjairól olvasható valamilyen érdekes hír. Tapasztalatunk szerint a diáksággal folytatott kommunikáció hatékony módja az ezen a csatornán történő tájékoztatás, így kérjük, amennyiben rendelkezik Facebook hozzáféréssel, ajánlja ott is szervezete hatáskörébe tartozók figyelmébe oldalunkat!

www.uwc.hu
facebook.com/uwc.hu

Az UWC ösztöndíjairól röviden:

Egyesületünk idén is érdeklődő diákok jelentkezését várja a United World Colleges (UWC) 2012-2014-es tanévekre meghirdetett ösztöndíj-pályázatára. Az ösztöndíj kétéves külföldi tanulmányokat biztosít egy olyan speciális kollégiumban, ahol a Nemzetközi Érettségi Program keretében közel nyolcvan nemzet fiataljai élnek és tanulnak együtt. Az iskolák által felajánlott ösztöndíjak fedezik az ottani tartózkodás, így a szállás, étkezés és a tanulmányok teljes költségét. A diákok családját terheli (iskolánként változó mértékben) a zsebpénz, a biztosítás és az utazási költségek fedezése. Ezen költségek enyhítésére azonban igénybe vehető egyesületünk támogatási alapja.

Számítunk viszont az ösztöndíjalapunkat támogató hozzájárulásra azon ösztöndíjat nyert diákok családjától, akiknek jövedelmi helyzete ezt megengedi. Ez teszi lehetővé, hogy a jövőben is módunk legyen a részleges ösztöndíjak kiegészítésére, az ösztöndíjak számának növelésére. A támogatás módjáról és ajánlott mértékéről részletes tájékoztató található az UWC Magyarország honlapján (www.uwc.hu). Ennek alapján a felajánlás összegéről a család dönt. Az így befolyt támogatásokat a következő években meghirdetett részleges ösztöndíjak kiegészítésére fordítjuk, hogy ezzel is biztosítsuk a magyar diákok folyamatos jelenlétét az UWC iskolákban.

Szervezetünk, amely a magyar diákok kiválogatásáért felelős, igyekszik maximálisan biztosítani az érintettek tájékoztatását, a válogatás zökkenőmentes lebonyolítását és a kiutazók felkészítését.

Amennyiben további információkra lenne szüksége, egyesületünk munkájáról, az ösztöndíjakról és a programról a www.uwc.hu honlapon tájékozódhat, illetve állunk rendelkezésére az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. címen, valamint hétfőnként 18:00-20:00 óra között a 06 30 559 80 90 telefonszámon!

Keresés

Partnerek