"Életút" - pályázati felhívás

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

ÉLETÚT

„Kérdezzük meg nagyszüleinket, dédszüleinket!”
Önéletírói pályázat időseknek, nyugdíjasoknak

Pályázat kódja: ÉLETÚT-2011

Beadási határidő: 2012. február 15.

Tóth Árpád megkapó sorai szüleinket, nagyszüleinket, a dédszülőket juttatja eszünkbe. Ugyan ki nem merengett már el így, ha csak egy pillanatra is, az idősek ráncos ábrázatán fürkészve a múltat, kutatva a forrását annak a megmagyarázhatatlan egyenes tartásnak, nyugodt jóságnak, amely kizárólag az élet alkonyán járó ember sajátja? Ugyan kit nem foglalkoztatnak azok a titkok, történetek, amelyeket ezek a tiszta tekintetek hordoznak, s miért mulasztjuk el mégis megkérdezni őket? Most itt a lehetőség: üljünk le a múlttal, a történelemmel egy percre, s hallgassunk történeteket, életutakat, meséket, sorsokat. Kérdezzük meg az időseket!

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sajtófőosztálya meghirdeti közös pályázatát.

Pályázati témakör:
- személyes múlt egy-egy eseménye,
- életút,
- történelmi pillanat megírása,
- emlékezetes pillanat megírása.

Pályázók köre: 60 év feletti természetes személyek.
A pályázat úgy is benyújtható, ha azt a nagyszülő unokája segítségével valósítja meg. Ebben az esetben a nagyszülővel – a fenti témakörökben – készített interjú formájában is elfogadunk pályaművet, melyet a nagyszülő nyújthat be.
Beadható pályázatok száma: Pályázónként egy pályázat.
Beadás módja: a papíron benyújtásra kerülő pályázatokat egy példányban postai úton a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet részére a 1134 Budapest, Tüzér utca 33-35. címre, illetve elektronikusan az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címre várjuk.

A pályázati anyag letölthető honlapunkról: www.borsodsport.hu Letöltések/Pályázatok menüpont


Formai követelmény nincs, lehetőleg géppel írva 20 A/4-es oldal terjedelem.
Beadási határidő: 2012. február 15.
Eredményhirdetés: 2012. március 31.

Keresés

Partnerek