MOL Tehetségtámogató Program pályázati felhívása

A MOL Tehetségtámogató Program fiatal sportolók támogatását tűzte ki célul, akik már bizonyították tehetségüket országos vagy nemzetközi versenyeken, továbblépésükhöz azonban anyagi segítségre van szükségük. A nyertesek eszköztámogatásban vagy útiköltség-támogatásban részesülnek. 2013-ban a pályázatok postára adásának határideje március 29.


MOL Tehetségtámogató Program Sport

2013-ban ismét meghirdettük a MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázatot azoknak a 10-18 év közötti magyarországi általános és középiskolás diákoknak, akik jó eredményeket értek már el egy sportágban országos vagy nemzetközi versenyeken, de továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük. A pályázatokat eszközvásárlásra és útiköltség-támogatásra lehet benyújtani. A pályázatok postára adási határideje 2013. március 29.

A pályázatokról a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozza meg. A kuratórium munkáját szakértő zsűri segíti, amelynek tagja Dénes Ferenc sportközgazdász, Dr. Petrekanits Máté sportorvos és Dr. Szabó Tamás a Nemzeti Utánpótlásnevelési Intézet igazgatója.
Az értékelésnél az eddig elért eredményeket és a rászorultságot vesszük figyelembe. A döntésről minden pályázót írásban értesítünk.

2012-ben összesen 137 sportolót tudott az alapítvány kuratóriuma támogatásban részesíteni összesen 26 millió forint értékben. A támogatottak között olyan tehetséges fiatalok szerepelnek, mint Márton Anna kadet és junior Európa-bajnok kardvívó és Vadnai Benjámin világbajnok vitorlázó.

A MOL továbbra is segíti a 18. életévüket már betöltött, de eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóit a Tehetségtámogató Klasszis program keretében. Ebben a kategóriában 2012-ben 16 sportoló nyert el támogatást összesen 5 millió forint értékben.

2012-es támogatottaink közül kilenc fiatal a londoni ötkarikás játékokon képviselte hazánkat:
Dudás Miklós kajakos, Biczó Bence és Bohus Richárd úszó, Baji Balázs, Deák Nagy Marcell és Márton Anita atléták, Gondos Flóra műugró, Tóth Adrienn öttusázó és Csonka András para-asztaliteniszező.


A pályázati nyomtatványok az alábbi linken letölthetők:
http://ujeuropaalapitvany.hu/cikk/sport_kategoria

Keresés

Partnerek