Elhunyt Szaniszló Sándor a BAZ Megyei Sportszövetségek Képviseletének elnöke

A megye sporttársadalmát nagy veszteség érte.

Hosszú és méltósággal viselt szenvedés után 69 éves korában, 2017. április 19-én elhunyt Szaniszló Sándor, aki több mint egy évtizedig irányította a megyei sportági szövetségek tevékenységét.

Munkájára a precizitás az emberszeretet és a sport iránti elkötelezettség volt jellemző. Fáradtságot nem ismerve dolgozott azért, hogy megteremtse a szövetségek munkájához szükséges minimális feltételeket, életben tartsa a megye sportéletét. Ezzel párhuzamosan kedvenc sportágában, a kosárlabdában is fáradhatatlan tenni akarással tevékenykedett. Ha kellett versenybíróság elnökeként, ha kellett komisszárként, ha kellett szervezőként szolgálta a sportot, a sportolókat.

Mindig, minden időpontban számíthattunk rá. A sport volt az élete, a munkája, a hobbija, mindennapjainak öröme.

Évtizedekig számos fontos tisztséget töltött be a sportban, többek között a  Miskolci Egyetem Testnevelési Tanszék és Sportlétesítmények igazgatója, a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club ügyvezetője, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kosárlabda Szövetség főtitkára és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sportszövetségek Képviseletének elnöke, továbbá a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének mérkőzés ellenőre volt. A felsorolt szervezetek tevékenységét életének utolsó szakaszában is szívügyének tekintette, betegsége előrehaladtával is lelkiismeretesen és fáradhatatlanul dolgozott a sportban, a sportért.

Temetéséről később intézkednek.

Emlékét örökre megőrizzük.

Keresés

Partnerek