Háromezernél is többen a „6. Fittségin”

Részvételi rekorddal és hatalmas sikerrel ért véget vasárnap a 6. Fittségi Sportnap, mely a NIVEA TOUR ’12 idei miskolci állomása volt.

               


Háromezernél is többen fogadták el a meghívást március 25-én, vasárnap a régió legnagyobb fittness-életmód eseményére, melyet a Generali Arénában a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sportszövetségek Képviselete és a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata - a B.-A.Z. Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati, Közművelődési és Sportintézet koordinálásával - közösen hívott életre.

Miközben a bejáratnál a későn érkezők még tömött sorokban vártak a regisztrációhoz, a színpadon – tavaly után ezúttal is mozgáshoz öltözve - Csöbör Katalin országgyűlési képviselő köszöntötte az egybegyűlteket, aki egy aktuális idézet végén úgy fogalmazott: „a sport maga az élet!”, amit véleménye szerint a 6. Fittségi Sportnap mottójának is nevezhetnénk. Ezt követően Budai Erzsébet, a B.-A.-Z. Megyei Pedagógiai Szakmai Szakszolgálati, Közművelődési és Sportintézet igazgatója üdvözölte a jelenlevőket, örömét kifejezve az óriási érdeklődés láttán.  

Béres Alexandra „varázsa”

A nap során többször is fellépő, a köztes időt az aktuális mozgási lehetőséggel kitöltő tiszaújvárosi Gimnasztráda csoport tagjainak első fellépését követően a „mozgás-maratont” a miskolci Szabó Viktória lendületes, közkedvelt zumba órája nyitotta. Másodikként lépett fel a pódiumra Béres Alexandra aerobic világbajnok, akinek programjára annyian gyűltek össze, hogy szűknek bizonyult a népkerti csarnok küzdőtere! A miskolciak által is méltán közkedvelt kiváló „sportnagykövet” ezúttal sem adta alább, súlykontroll programjával, varázslatos egyéniségével sok-sok újabb hívet toborzott a rendszeres testmozgásnak.

A küzdőterén egymást követték a változatos mozgásos órák, melyeket az idén is duplázó, 200 pár cipővel érkezett Kangoo Team, valamint Gárdus Bence, Murinkó Orsolya, Kállai Éva, Béres Tímea, Czanik Balázs, Zatrok Csaba és Sinkó Tamás prezentált a késő délutánig rendületlenül kitartó közönség felé. 

Arról pedig, hogy valóban minden korosztály mozoghasson, a gyerekek számára a Hangyaboly Sportegyesület és a Justitia Fuji-Yama SE karate szakosztálya kínált sportolási lehetőséget. Ezen kívül volt a Mini Manó játszóház, aki ugrálóvárral és egyéb érdekességgel szolgálta ki a gyerekek igényeit.


Nívós, pörgős, sokszínű

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata által támogatott 6. Fittségi Sportnapot megtisztelte jelenlétével Vass Henriett, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szabadidősportért felelős szakreferense és Heim-Puskás Ivett, az MVSC korábbi kiváló röplabdása, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium diáksport szakreferense is, méghozzá úgy, hogy mindketten több órába is alaposan „belekóstoltak”.

A sárkányhajóval a kínálatot tovább színesítő Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület, valamint a Magyar Kajak-Kenu Szövetség közös, ergométeres bemutatóval egybekötött programot prezentált, melyen részt vett Soltész Noémi, ifjúsági EB ezüstérmes kajakozó is.

A Daragó Lászlóné főszervező és összeszokott, lelkes csapata által megvalósított, igazán nívós és pörgős, részvételi rekordot döntő rendezvényen képviseltették magukat a város edzőtermei is, csakúgy, mint az állandó résztvevő Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Kft., melynek standjánál sokan töltötték ki az adatlapot és próbálták ki labdaérzéküket, kosárra dobás, vagy kapura lövés közben. Nagy sikere volt a Decathlon-nak is, mely tréfás sportversenyekkel, és kipróbálható sporteszközökkel csábította az érdeklődőket.

A kiállító pavilonokban ingyenes szűrővizsgálatok, életmód tanácsadás, bőrápolási tanácsadás, egészségi állapotfelmérés, a Miskolci Turisztikai Kft. és a Barlangfürdő által kínált színes programok is várták a látogatókat.

A rendezvényen készített fotók a galériában a lap alján megtalálhatók.

Keresés

Partnerek