Több mint 3000 résztvevő a 7. Fittségi Sportnapon

Hetedszer is nagy siker volt a Fittségi Sportnap, melyet 2013. március 24-én bonyolítottak le. Az eseményt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sportszövetségek Képviselete, a Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati, Közművelődési és Sportintézet, valamint a Miskolc Városi Diáksport Szövetség közösen rendezte meg a Miskolc Városi Szabadidőközpont Generali Arénájában. A Magyar Olimpiai Bizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával életre hívott regionális fintess-életmód eseményt Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és Papp Zsolt Miskolc Megyei Jogú Város Humán Főosztály főosztályvezetője nyitotta meg, majd a Tiszaújvárosi Gimnasztráda Válogatott bemutatóját láthatták a megjelentek. Több mint 2100 fő regisztrált előre a Nivea Tour’13 miskolci állomására, de sokan a helyszínen jelentkeztek csak be. Mindenki Nivea ajándékkal térhetett haza. Az eseményen több mint 3000-ren vettek részt, ami minden eddigi esztendőt megdöntő rekordot jelent.

 A bejáratnál nagy tumultus volt az órák kezdete előtt. Elsőként Szabó Viki Zumba órájára mozoghattak a fiatalok és idősek egyaránt. Nagyszerű hangulat volt már ekkor is, amit a következő óratartó, Katus Attila tovább fokozott alakformáló órájával. A sportcsarnok küzdőtere zsúfolásig megtelt, sőt még a galérián is mozogtak.

  

A legkisebbektől a legidősebbekig, a nőktől a férfiakig, a soványaktól a teltkarcsúakig mindenki beállt valamelyik órára és jól érezte magát, hiszen a mozgás öröm. Body skills órát tartott Murinkó Orsolya, miközben már elkezdték kiosztani a 300 pár kangoo cipőt. Sifi és a kangoo team megint nagy sikert aratott. A speciális cipők maradéktalanul elfogytak és gazdáik 1 órán keresztül ugráltak bennük. Pihenésként a Tiszaújvárosi Gimnasztrádások bemutatóztak, majd Gárdus Bence kick-boksz aerobic órája következett. Az ütések és rúgások ismét vonzották az embereket, hiszen a küzdőtér megint teljesen megtelt. A Latin dance órát Béres Timi vezényelte le, majd következett a Nippon Zengo, melyet Miskolcon elsőként itt próbálhattak ki az érdeklődők. Az aerobic irányzat alapítója Brezovai Sándor és oktatói a kyokushin karate alapjaira épülő elemekkel mozgatták meg a résztvevőket. Kállai Éva erősítő órát tartott, majd Czanik Balázs capoeira aerobic órája következett. Kordáné Györki Erika preventív gerinctornát vezényelt testegyensúly elnevezéssel. Zumbával kezdődött és azzal fejeződött be a testmozgás, ezúttal Grundman Béla és Major Anita vezényletével. A Nivea jóvoltából 3 ajándékcsomag került kisorsolásra a kérdőívet helyesen kitöltők között.

A legkülönfélébb aerobic órák mellett a szervezők a legkisebbekre is gondoltak, így szüleik bátran beállhattak mozogni. A Mini Manó Játszóház jóvoltából terepasztal, ugrálóvár és csocsó várta a gyerekeket, a Decathlon miskolci áruháza rollerekkel, biciklikkel, mini tollas felszereléssel készült, a Fisher Price 3 éves korig biztosította különböző játékait. A mozgáskultúra fejlesztésére hívta fel a figyelmet a Miskolci Jégvirág Korcsolya Klub sport játszóháza. Kétszer volt ingyenes gyermek karate foglalkozás a miskolci Justitia Fuji-Yama SE jóvoltából.

  

A programot számos kiállító színesítette: Tiszaújvárosi Sport Park Nonprofit Kft., Bio Tech USA, Szinva Fitness Stúdió, Szabadidő- és Kalandpark Harsány, Alternatíva Általános Iskola, Gimnázium és Szakképző Iskola, AVON, Oxy Day Spa, Royal Szalon Egészség- és Szépségház, Miskolc Steelleaders KSE, MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft., Pro-Ski szimulátor, Decathlon Miskolc Áruház, Barlangfürdő és Barlang Aquaterápia, Állapotfelmérés.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a Diósgyőri Sárkányhajó Sport Club és a Tiszaújvárosi Kajak-kenu és Sárkányhajó Egyesület sárkányhajóval és ergométeres evezőpadokkal színesítette a programkínálatot.

A Sportcsarnok parkolójában egy szűrőbusz állt, ahol 31 féle egészségügyi szűrés közül választhattak az érdeklődők. A vizsgálatokat folyamatosan végezték egész nap.

További információt és képeket a www.borsodsport.hu  honlapon, a „Fittségi sportnap”- menüpont alatt és a galériában találhatnak hamarosan az érdeklődők.


A program a Magyar Olimpiai Bizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg. Projektszám: MOB-KJSZE-12-002

Keresés

Partnerek