Dance Aréna Miskolcon 2015. május 16-án

A versenyt rendezi: Miskolc Steelleaders KSE

A verseny időpontja: 2015. május 16. 9 óra

Helyszín: Miskolc, Egyetemváros, Sportcsarnok

 

A verseny egy egész napos rendezvény, a II. Family Perfect Day Fitness- Egészség- Szépség- és Divatfesztivál Kiállítás és Vásár keretein belül lesz megrendezve, ahol rengeteg programon lehet részt venni a verseny mellett. A programok látogatása a versenyen résztvevő táncosoknak természetesen ingyenes, a kísérők pedig a belépőjegyükkel a versenyen és a többi programon is részt vehetnek egész nap.

Az ország legnevesebb fitness edzői tartanak edzéseket, ahol bárki kipróbálhat többféle mozgásformát. Egészségügyi szűrések, kiállítás és vásár mellett, óriás csúszda, ugráló vár, kreatív játszóház, arcfestés, lufi osztás, meglepetés programok, gyermekmegőrző, TOMBOLA sorsolás, Étel udvar, fagylalt, csokoládé és sok-sok meglepés vár minden kicsit és nagyot!

 

A verseny célja: Versenylehetőség megteremtése moderntánc, divattáncok és cheerdance műfajokban. A rendezvény a kultúra iránti fogékonyság éberen tartását célozza meg. Célja a kultúra támogatása és a kreatív személyiségek sokoldalú fejlesztése. A rendezvény szándéka, hogy a versenyen a tánc öröme, a fellépések sikere és a mögöttes alkotómunka díjazása arra méltó tehetségekre találjon. A tánc, mint összetett és önkifejező művészet népszerűsítése minél szélesebb körben. Cél a határon túli táncosok, csapatok meghívása is, amely kapcsolatteremtésre, egymástól való tanulásra és hosszú távú együttműködésre ad lehetőséget.

A verseny résztvevői: sportegyesületek, tánc klubok, művészeti iskolák, egyéni versenyzők, általános- és szakközépiskolák, gimnáziumok, tánciskolák itthon és határon túl, akik táncprodukcióval rendelkeznek, és szívesen mérik össze tudásukat más csoporttal és neveztek a versenyre a megadott határidőig.

 

Nevezés: Nevezési lapok elküldésével és a nevezési díj megfizetésével történik.

Postacím: Miskolc Steelleaders KSE 3532 Miskolc, Torontáli u. 6. 2/4.

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

Nevezési díj:

Egyéni kategóriák (mini, gyermek, junior, felnőtt) 3000 Ft

Páros kategóriák (mini, gyermek, junior, felnőtt) 5000 Ft

Csoportos kategóriák (mini, gyermek, junior, felnőtt) 1500 Ft/fő

A nevezési díjat utalással vagy befizetéssel kérjük az alábbi számlaszámra:

Miskolc Steelleaders KSE

OTP Bank: 11734004-20525189

Helyszíni nevezés nincs!

Nevezési határidő: 2015. március 31.

 

Díjak: minden résztvevőnek emléklap, a dobogós helyezéseknek oklevél érem, kupa és ajándékcsomag. Különdíjak, koreográfusi díjak.

 

Belépőjegy: 2015. március 31.-ig csoportonként előre megrendelve és utalva 1000 Ft/fő, utána már csak a helyszínen váltható 1500 Ft-ért. Ezért kérünk minden csoportot, hogy időben jelezzék, mennyi jegyre van szükségük. A versenyzőknek és csoportonként 2 fő kísérőnek nem kell jegyet venni! Az előre rendelt jegyek árát március 31-ig az alábbi számlaszámra kérjük utalni:

Miskolc Steelleaders KSE

OTP Bank: 11734004-20525189

 

1.Általános szabályok

A verseny amatőr kategóriában kerül megrendezésre. Tánctanárok, edzők nem versenyezhetnek.

A versenyt számhúzási sorrend alapján rendezzük. A helyszínre érkezés után regisztrálni kell, ahol minden csapat megkapja az öltözőjét és sorszámot húz. A csapattal az edző, másodedző és max. 2 fő/ csapat kísérő mehet az öltözőbe.

A nevezett kategóriák leírásait kérjük, szíveskedjenek figyelembe venni. A zsűri a csoport eredeti nevezett kategóriáját belátása szerint átminősítheti a verseny ideje alatt, ha a produkció tartalma nem a nevezett kategória követelményeinek felel meg. Az átminősítés pontlevonással nem jár, de kérjük, minden nevező figyelmesen olvassa el a kategória leírásokat, hogy a rendezvényen az ilyen jellegű fennakadások kivédhetők legyenek.

Egy-egy kategória (produkció / korcsoport / létszám kategória) minimum 3 nevező, és a rendezvényen is megjelenő produkcióval indulhat el, mint a versenyen aktív tánckategória. Ennél kevesebb számú megjelenő versenyszám esetén is bemutatható a produkció, ezekről azonban a részvételt igazoló oklevelet állítjuk csak ki, díjazásban nem részesülhet a kategória. Ettől függetlenül különdíjazások lehetősége érvényes a bemutatott produkcióra is.  Adott korcsoportban kevés számú megjelent, de kiemelten tehetséges versenyző esetén, a zsűri helyszíni döntése alapján összevonhatók egyes korcsoportok, kategóriák speciális esetekben. Az edző is dönthet úgy, hogy ebben az esetben más kategóriához csatlakozik.

A nevezett tánckategóriában kizárólag a versenyszabályzatban engedélyezett mozgáselemeket, lépéseket, figurákat alkalmazhatják. A tánc közben saját felelősségre alkalmazható eszközök a színpadot, táncteret nem szennyezhetik, illetve a táncosok és a közönség testi épségét nem veszélyeztethetik. Ékszerek viselése balesetveszélyes, ezért tilos!

 

2.Versenykategóriák

egyéni

páros

csoport

 

3.Korosztályok

Mini korosztály: 5 éves kortól 7 éves korig

Gyermek korosztály: 8 éves kortól 12 éves korig

Junior korosztály: 12 éves kortól 16 éves korig

Senior korosztály: 16 éves kortól

 

A csapatoknál átlagéletkor számít! Az életkori előírásokat minden csapatnak be kell tartani! Ezt a versenyigazgató a helyszínen ellenőrzi.

 

4.Idő

Egyéni: maximum egy perc (1:00)

Páros: maximum egy perc harminc másodperc (1:30)

Csapat: maximum három perc harminc másodperc (3:30)

 

5.Tánckategóriák

Hip-Hop (new style, funky, street jazz, locking, popping, krump, break)

Idetartoznak a street dance, L.A. new style, poppin’, locking’ krump, ragga/raggae ton, girly, freaky stílusok és a break.

A Poppin nem más, mint az izmok megfeszítése és elernyesztése.

A Lockin pedig (főleg karok) kicsapása, forgatása.

A krump egyfajta düh, agresszió kifejezésére, illetve levezetésére találták ki. Nagyon dinamikus.

Street jazz: Klasszikus alapok vegyítve a hip-hop szabad stílusával. Izolációk, forgások, ugrások, gurulások egészítik ki az utcai táncot. A koreográfiákban a lyrical, a funky egyaránt megtalálható, a new style elemeivel vegyítve.

Jazz

Saját stílusú előadásmód jellemzi, melynek összhangban kell lennie a zenével. A jellegzetes jazz-technikát kell alkalmazni, (kontrakció-release, izoláció, nyújtások, forgások, ugrások). A dzsessztáncok korszakaiból bármelyik ebbe a kategóriába tartozik, kiemelten a Hammadi és Metox technika, de felhasználható a jazztánc különböző irányzatainak stílusjegyei (klasszikus jazz, Brodway jazz, latin jazz. A mozdulatok letisztult formában jelenjenek meg.

Modern (Limón, Graham, Kontakt, etc.)

Ez a technika tartalmazza a sokrétű, több irányzatot felölelő mozgáskultúrát. Kötelező a modern technikák valamelyikét használni: Graham, Limón, Cunningham, stb. Fontos a stílusra jellemző érzelemvilág és előadásmód. Tilos az ún. akrobatikus elemek használata.

Akrobatick rock & roll

Az akrobatika és a párok összehangolt szinkron kéz- és lábmunkáján van a hangsúly.

Show

Ebbe a kategóriába tartoznak azok a látványtáncok, amelyeknek nincs témája, de valamilyen hangulatot fejeznek ki. A koreográfia lépésanyaga és technikája összhangban kell, hogy legyen a választott divatzenével.

Disco

Alapja az esztétikus sportos mozdulatok és a táncos elemek, melyet disco zenére adnak elő a versenyzők. Jellegzetessége a pörgő zenére való dinamikus mozgás. Nem megengedett a hip-hop stílus még gyorsított tempóban sem! Tilos az ún. nagy akrobatikai elemek használata.

Majorett

Olyan show jellegű táncos műfaj, ahol jellemzőek a gyakori térforma-váltások, bármilyen stílusú tánclépések használhatóak, és a lányok eközben egyik vagy mindkét kezükben majorett botot forgatnak, dobnak.

Open

Minden olyan táncos műfaj, amely a fentiekbe nem tartozik bele.

 

6. Koreográfia és öltözék

1. Kihívó, sértő vagy vulgáris koreográfia vagy öltözék vagy smink vagy zene TILOS. ezek figyelmen kívül hagyása befolyásolja a bírói döntéseket.

2. A táncoknak megtekinthetőnek kell lennie korosztálytól függetlenül.

3. Szurkolós szöveg nem megengedett.

4. Megfelelő testrészeket takarja a ruha és biztonságosnak kell lennie. Nem biztonságos, sérült és szakadt ruha pont levonással járhat.

6. Cipőt kell viselni a versenyen. Balettcipő megengedett. Zokni, magas sarkú cipő viselése pontlevonással jár.

7. A ruhán lehet ékszer.

8. Férfiaknak a pólót kell viselni, aminek testhezállónak kell lennie.

 

7. Eszközök

Amiket koreográfia közben lehet használni.

1. Hordható és kézben tartható dolgok megengedettek, és mindkettő eltávolítható a koreográfia közben (egy felső levétele tánc közben)

2. Koreográfia közben nagy eszközöket nem lehet használni. Koreográfia közben nem lehet

olyan tárgyakat használni, ami meghaladja résztvevők súlyát. (pl. esernyőt lehet használni, széket nem)

 

8 .Zene

A táncprodukció időtartama egyéni versenyzőnél minimum 1 perc maximum 1 és fél perc, minden csapatnál minimum 2 perc maximum 3 perc kell, hogy legyen!

Az idő a zene első hangjára indul és a zene végéig tart, amikor minden tag mozdulatlan állapotban van.

Minden csapat audio CD-n hozza a zeneszámát. A CD-n lehetőség szerint csak az adott zeneszám szerepeljen! A CD-ket fel kell címkézni, egyesület neve, város, csapatneve megjelölésével. A sérült CD-kért vagy a lejátszhatatlan minőségért nem vállalunk felelősséget!

 

9 .Zsűri, pontozás

A versenyen neves táncszakemberek, koreográfusok lesznek a zsűri tagjai, akik minden csapatot egy pontozólapon fognak kiértékelni. A bírók egymástól függetlenül, egymás befolyásolása nélkül töltik i a pontozólapokat. A verseny közben sem versenyző sem más személy nem zavarhatja a bírókat munka közben. A végén a bírók által adott összes pontszám átlaga adja a csapat pontszámát.

A produkciók minősítése a következő elemekből tevődik össze:

KOREOGRÁFIA (max. 10 pont adható)

A produkciónak dinamikus és kreatív koreográfiának kell lennie, fizikai érzelmi kifejezéssel. A koreográfiának szinkronban kell lennie a kiválasztott zenével. Előny, ha a koreográfia kihasználja a zenei hangsúlyokat. Az előadott stílusjegyek harmonizáljanak a bemutatott táncstílussal. A látványnak és a hangulati benyomásnak összhatásban kell lennie.

ELŐADÁS-TECHNIKA (max. 10 pont adható)

A produkció művészi hatását a zsűri a koreográfia kifejező erejének (mondanivalójának felismerhetősége) és a táncosok színpadi előadásmódjának minősítésével értékeli. A táncosok kommunikációja a közönséggel (magabiztos viselkedés a színpadon, kisugárzás, megragadó előadásmód), a karakteres, egyedi stílus emelheti a produkció színvonalát.

ÖSSZETETT BENYOMÁS (max. 10 pont adható)

A táncosok mozgáskoordinációjának, egyéni vagy csoportos tánctechnikájának, összeszokott együttmozgásának (zenével és a csapattársakkal), zenei ütemek és kezdés, befejezés helyes használatának minősítése. Mondanivalóhoz igazodó kosztümök emelhetik a produkció színvonalát.

Összesen elérhető pontszám: 30 pont

Kérdéses esetben, pl. azonos pontszám esetén az ELŐADÁS-TECHNIKA pontszám dönt!

 

10 .Versenysorrend

Minden versenyző versenysorrendje forgatókönyv alapján történik. A forgatókönyv megadott időpontjai tájékoztató jellegűek. A műsor alatt csúszások előfordulhatnak, ezért a versenyzők jó előre készüljenek el produkciójuk előadásával, mert elképzelhető hogy a megadott időpontnál előbb kerülnek színpadra. Kérjük, kövessék figyelemmel az előttük lévő 5 csoportot, hogy időben a színpadnál legyenek.

Produkciók 3-as osztása:

1. Egy versenyző a színpadon előad.

2.A színpadra lépő következő csoport a színfalak mögött várakozik.

3.Az azt követő csoport a színpad feljáró ajtónál várakozik, a nézőtéren.

A produkció végén szükséges 3 másodperces mozdulatlan végpóz, a referencia fotók készítéséhez, ezért kérjük, ezt előre megkomponálni szíveskedjen

Amennyiben több produkciót is indítanak, melyek egymás után kerülnek sorrendre az eredeti forgatókönyvben (és esetleg van olyan személy, aki egymás utáni produkciókban is táncol), kérjük, időben jelezzék telefonon vagy e-mailben, amennyiben a kialakított versenysorrenden módosíttatni kívánnak technikai okokból (pl.: átöltözés időigénye), mert a helyszínen erre már nem lesz lehetőség. A verseny helyszínén és napján, a regisztráción átvett, aznapi forgatókönyvet (versenysorrendet) kell végérvényesnek tekinteni.

 

10.A verseny menete

A verseny korosztály szerinti két részletben lesz megrendezve a Family Perfect Day programjával összehangoltan.

Első része a mini és gyermek korosztályok versenye az alábbiak szerint:

10:30-12:00 Mini korosztály

Egyéni versenyek az összes tánckategóriában

Páros versenyek az összes tánckategóriában

Csapatversenyek az összes tánckategóriában

Gyermek korosztály

Egyéni versenyek az összes tánckategóriában

Páros versenyek az összes tánckategóriában

Csapatversenyek az összes tánckategóriában

12:50 Mini és gyermek korosztály eredményhirdetés és díjátadó

Második része a junior és felnőtt korosztály versenye az alábbiak szerint:

14:00-15:45 Junior korosztály

Egyéni versenyek az összes tánckategóriában

Páros versenyek az összes tánckategóriában

Csapatversenyek az összes tánckategóriában

Felnőtt korosztály

Egyéni versenyek az összes tánckategóriában

Páros versenyek az összes tánckategóriában

Csapatversenyek az összes tánckategóriában

16:15 Junior és felnőtt korosztály eredményhirdetés és díjátadó

A verseny menetének változtatási jogát fenntartjuk!

Mindenkinek sikeres felkészülést és jó munkát kívánok!

Molnár Ágnes

Miskolc Steelleaders KSE vezetőedző

Dancearena főszervezője

Info: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

www.facebook.com/Dancearena2014

+36709301614

 

Keresés

Partnerek