Szent Vencel-napi Búcsú és Őszi Tállya Fesztivál, 2014. szeptember 26-28.

Szent Vencel-napi Búcsú és Őszi Tállya Fesztivál

2014. szeptember 26. 27. 28.

Felhívás sportversenyekre

A hagyományos Szent Vencel-napi borszentelés megünneplésére három napos rendezvényt szervez Tállyán a Tállyáért Egyesület.

A rendezvény alkalmából több sportversenyt is szervezünk, melybe szeretnénk minél több tokaj-hegyaljai borászt, a települések önkormányzatait, iskoláit is bevonni. Lesz Mád-Tállya Futás, a gyerekeknek Ludas Matyi rövidtávú futóverseny, a tokaj-hegyaljai települések között pedig vegyes korosztályú csapatos váltóversenyt tartunk.

Szeretnénk megkérni a települések önkormányzatait, hogy a versenyekre a felhívásokat tegyék közzé az iskolákban, különböző intézményekben, és toborozzanak embereket, gyerekeket és csapatokat a sportversenyekre.

 

Mád-Tállya Futás:

A két falu között elsőként rendezünk futóversenyt szeptember 27-én, szombaton. A rajt a mádi Rákóczi-Aspremont-kúria, vagyis a Barta Pince előtt lesz. A rajtpisztolyt Szepsy István fogja ellőni. A futás délelőtt 11 órakor indul. A cél pedig Tállyán, a Rákóczi-kúriánál lesz. A táv összesen 7 km. A futás útvonalán több ponton hordók lesznek elhelyezve, ahol a résztvevők frissítőkhöz juthatnak. Minden hordó tulajdonosa egy-egy tokaj-hegyaljai pince lesz.

A futással szeretnénk felhívni a figyelmet borvidékünkre, az itt rejlő értékekre, és erősíteni az összefogást a tokaj-hegyaljai települések és borászatok között.

Várjuk a jelentkezést rá a következő elérhetőségen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. .

 

Ludas Matyi Futóverseny:

Rövidtávú futóversenyt hirdetünk az iskolás gyerekek között. A verseny szeptember 27-én lesz 11:30-kor. A táv 500 méter, ami Tállya utcáin lesz kijelölve.

A jelentkezési határidő: szeptember 22. Jelentkezni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. címen lehet. A jelentkezésnél nevet, elérhetőséget és életkort kérünk. A jelentkezés ingyenes a határidőig, a helyszínen térítési díj ellenében lehetséges.

Minden résztvevő gyerek meglepetést kap! Várjuk az iskolás gyerekek jelentkezését!

 

Tokaj-hegyaljai települések csapatversenye:

A Tállyáért Egyesület váltóversenyt rendez tokaj-hegyaljai települések csapatainak. A verseny szeptember 27-én, szombaton 10 órakor lesz a tállyai Zempléni Árpád Általános Iskola tornatermében.

Ezzel a versennyel a tokaj-hegyaljai települések összetartozását és együttműködését szeretnénk megmutatni és erősíteni. Fontos, hogy ez az üzenet a településen élők felé is eljusson, és ezt a legjobban egy vidám váltóversennyel lehet elérni.

Várjuk a településeken toborzott vegyes korosztályú (3 alsós, 3 felsős és 2 felnőtt) csapatok jelentkezését az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címre szeptember 22-ig.

 

Előre is köszönjük az önkormányzatok segítségét!

 

Várunk sok szeretettel mindenkit a Szent Vencel-napi Búcsún és Őszi Tállya Fesztiválon!

 

Üdvözlettel,

Márton-Kováts Krisztina

Tállyáért Egyesület

Keresés

Partnerek