Trial és XCO hétvége Borsodnádasdon!

Július 12-13-án két országos kerékpárversenynek is otthont ad a Mátéhegyi Ökorpark és Sportcentrum. A civil összefogással épült központban immár második alkalommal rendeznek országos bajnokságot a triál hazai művelőinek, és még ugyanezen a hétvégén várják Borsodnádasdra az XCO szakág versenyzőit Magyar Kupa futamra.
Mindkét szakág pályája megújult az elmúlt hetekben, az XCO nyomvonala jelentősen módosult, a triál szekcióit pedig átépítették. A változtatások nemcsak a sportolók érdekeit szolgálják, de a nézők is jobban részesei lehetnek a versenyek izgalmainak.

II. Borsodnádasdi Triál OB
2014. július 12. Mátéhegyi Ökopark
Megújult szekciókkal rendezik július 12-én Borsodnádasdon a triál országos bajnokságot. A bringaakrobaták már délelőtt 9 órától feltérképezhetik a terepet, a versenyt a kezdők és seniorok kezdik, az elitek déltől állnak rajthoz. Az eredményhirdetés várhatóan délután 5 órakor lesz a Mátéhegyi Ökopark sziklákból épült ökodobogójánál. A látványos megmérettetést tavaly zuhogó eső, felázott terep zavarta, reméljük, idén kegyesek lesznek az égiek mind a triálosokhoz, mind a szakág szurkolóihoz.

III. Decathlon-Borsodnádasd XCO Magyar Kupa
2014. július 12-13. Mátéhegyi Ökopark

Technikás, de teljesíthető pálya várja Borsodnádasdon a hegyikerékpárosokat a július 12-13-i hétvégén. A kb. 4, 3 km-es pályakör 70%-a új nyomvonalon halad, több szerpentines részt építettek bele a könnyebb bejárhatóság és a szurkolók kedvéért. Pár perces sétával elérhető a kör minden szakasza és a nézők számára olyan teraszokat alakítottak ki, ahonnan kényelmesen figyelhetik a verseny történéseit.
A talaj 10-15 %-a füves, kaszált rét, a többség azonban döngölt erdei talaj. A korábbi kavicsos szakaszt kivették a pályakörből. A szintkülönbség 270 méter.

Az országos XCO kupa versenyzői július 12-én, szombaton ismerkedhetnek a pályával. A megmérettetés július 13-án, vasárnap reggel 9 órakor startol.
A kedvezményes előnevezés határideje: 2014. július 12. 18 óra, a www.odinsport.eu honlapon keresztül!


A Mátéhegyi Ökoparkról

A civil szervezet önkéntesek bevonásával alakította ki az európai színvonalú hegyikerékpár pályát, ahol 2012-ben rendeztek először országosan akkreditált XCO versenyt.
Közel 45 hektáros, változatos természeti környezetű terület adja a verseny helyszínét. 
Civil összefogással építették ki a vendégfogadó teret is, parkolókkal, vizes blokkokkal. 2012-ben, az Új Széchenyi Terv keretében 2 zuhanyzót, 2 öltözőt, toaletteket és 20 darab kétkerekű elhelyezésére alkalmas kerékpár tárolót is kialakítottak.

Borsodnádasdon komoly kerékpár utánpótlás nevelő munka is indult 2014-ben. A környék iskoláit járva keresték a szakemberek a fiatal tehetségeket. Örömteli, hogy nagy érdeklődést mutattak a gyerekek a hegyikerékpár sportok iránt, többen közülük már az egyesület keretében edzenek. Büszkeségünk, Baranyai Dávid Áron, U13-ban gyűjti az érmeket a Borsodnádasdi Tekergők színeiben. A tehetséges fiatalember idén bekerült a junior válogatottba is.

A terepkerékpáros mellett sport- és vadászíjász, labdarúgó (Mátéhegyi LC) és nordic walking szakosztály is működik az egyesületben.
Júniusban, ünnepélyes keretek között avatták fel a terepíjász pályát a Mátéhegyen, Észak-Magyarország egyetlen ilyen helyszínén a jövőben versenyeket rendeznek, de a sportág legjobbjai edzőpályaként is használják majd a területet.


További információk:
www.facebook.com/matehegyi.sportcentrum
www.matehegy.hu

Kapcsolattartó személyek:

Mihály Tamás – elnök: 06306410242
Mihály Kinga – titkár: 06703433060

 

Keresés

Partnerek