XIX. Népek Tavasza Teljesítménytúra felhívása, Miskolc, 2016. március 15.

XIX. Népek Tavasza Teljesítménytúra
Felhívása
2016.03.15.

A B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület, a Miskolc Városi Diáksport Szövetség és a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére 2016.03.15-én teljesítménytúrát rendez B.-A.-Z. megyei általános és középiskolák részére.

Nevezés: 2016.03.04-ig a csatolt jelentkezési lap Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címre történő megküldésével.
A nevezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk a keretszám betöltéséig és visszaigazoljuk.

Maximális létszám: 900 fő

Nevezési díj:
Diákok: nevezési díjukat a B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület és a Miskolc Városi Diáksport Szövetség átvállalja a Magyar Diáksport Szövetség pályázati forrásából.
Kísérő pedagógus: minden 10 fő gyerek után 1 fő pedagógus nevezése díjmentesen.
Kísérő családtag: 600 Ft/fő, mely rajtolás előtt a helyszínen készpénzben fizetendő és a kiírásban szereplő díjazást, ellátást biztosítjuk.

Nevezési díj megtérítési kötelezettség:
Amennyiben az előre jelzett létszámhoz képest 75 %-nál kisebb létszámban jelenik meg az előnevezett iskola, a meg nem jelent létszám után (diák, kísérő pedagógus - 500 Ft/fő, felnőtt kísérő családtag – 600 Ft/fő) a felmerült költséget az iskola köteles megtéríteni. Kivétel a havária esete.

Utazási költség: a vidéki iskoláknak az utazásához hozzájárulást biztosítunk a különjáratú autóbuszhoz. A jelentkezést mindenkinek visszaigazoljuk. A visszaigazolásban pontosan tájékoztatjuk az iskolákat az utazási hozzájárulás összegéről és az ezzel kapcsolatos feladatokról.

Választható távok:

Népek Tavasza - 10 táv: 10,4 km; szintemelkedés: 420 m; szintidő: 5 óra
Útvonal: Királyasztal - Vadas Jenő-völgy - Hegyes-rét - Gulicska - Majálispark – Királyasztal

Népek Tavasza - 15 táv: 13, 7 km; szintemelkedés: 550 m; szintidő: 6 óra
Útvonal: Királyasztal - Vadas Jenő-völgy - Hegyes-rét - Gulicska - Csanyik-völgy bejárata - Bedő Albert-hegy - Forrás-völgy - Csanyik-völgy – Királyasztal

Rajtidő: mindkét távon: 8.30-10.00 óra között

Díjazás: minden teljesítő a célban kitűzőt és emléklapot kap.

Ellátás: célban zsíros kenyér hagymával, tea. A környezetterhelés csökkentése érdekében teát a résztvevők által hozott pohárba szolgálunk ki.
Rajt-cél: Miskolc, Királyasztal (GPS: N 48 07 176, E 020 39 365) – Megközelítése: Majálispark autóbusz végállomástól a Zöld sávjelzésű aszfaltúton északi irányban, kb. 1 km-re.

Parkolás: a különjárati autóbusszal érkezők részére parkolási lehetőség a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. Majálispark autóbusz végállomásán. A szükséges engedélyt megkértük, az előírások betartásáról a Diósgyőri Polgárőr Egyesület polgárőrei gondoskodnak.

Felvilágosítás a túraútvonalakkal kapcsolatban a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elérhetőségein:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. , ill. Makár Richárd / 06-20-325-75-30; Bernáth Marietta / 06-20-325-23-45

Útvonalak

15 km (Zárójelben a két pont közötti turistaút jelzések)
Királyasztal - (Sárga Majál-pötty, aszfaltút, P) - Vadas Jenő-völgy - (P) - Hegyes-rét - (Z) - Gulicska - (Z) -Csanyik-völgy bejárata (P) - Bedő Albert-hegy - (P■) - Forrás-völgy - (P+) - Csanyik-völgy - (Z+) - Királyasztal
Táv: 13,7 km szintemelkedés: 550 m
 

10 km (Zárójelben a két pont közötti turistajelzések)
Királyasztal - (Sárga Majál-pötty, P) - Vadas Jenő-völgy - (P) - Hegyes-rét - (Z) -Gulicska - (Z) - Majálispark - (Z)
- Királyasztal
Táv: 10,4 km szintemelkedés: 420 m
 

Keresés

Partnerek