Grundbirkózó Diákolimpia I-II. korcsoport Országos Elődöntő, Miskolc, 2012. február 12.

Grundbirkózó Diákolimpia I-II. korcsoport
Országos Elődöntő beszámolója
Miskolc, 2012. február 12.

 

 

Ongaiak és miskolciak a grundbirkózó fináléban

A lányoknál ongai, a fiúknál miskolci siker született a 2011/2012. tanév grundbirkózó diákolimpia I-II. korcsoportos országos elődöntőjében, melynek február 12-én Miskolc adott otthont.

A négy leány és hat fiú (az előzeteshez képest egy-egy nógrádi és szabolcsi iskola lemondta a részvételt) csapat az MVSC Csokonai utcai röplabda csarnokában vetélkedett az országos fináléba jutásért, melyet egyenes ágon a két győztes érdemelt ki.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport Tanács (DST) és a Miskolc Városi Diáksport Szövetség (MVDSZ) által életre hívott, Daragó Lászlóné, az MDSZ alelnöke és Füstös József, a DST titkára által levezényelt küzdelemsorozaton a leány csapatok körmérkőzéses formában, míg a fiúk két csoportban, majd a helyosztókon döntötték el a végső helyezések sorsát.

A mindvégig kiélezett, csupa-szív küzdelmek végén az országos elődöntő első helyét a lányoknál az ongai Görgey Artúr Általános Iskola együttese harcolta ki, míg a fiúknál a miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola gárdája örülhetett a végső győzelemnek. Az első helyezettek mellett a másodikként zárt tanintézetek is meghívást kaphatnak a március 3-án, Budapesten megrendezendő országos döntőre. 

Az ünnepélyes eredményhirdetésen az érmeket és az okleveleket, a versenyt a helyszínen végig szurkoló dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere adta a diákoknak és a felkészítő tanároknak.


Végeredmény
FIÚK: 1. Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Kisboldogasszony Óvoda Miskolc (testnevelők: Varsányi Zsolt, Gecsei László), 2. Görgey Artúr Általános Iskola és AMI Onga (testnevelő: Kajtor Csaba), 3. Ádám Jenő Általános Iskola Kazincbarcika (testnevelő: Kondor István), 4. Kossuth Lajos Általános Iskola Kurityán (testnevelő: Bóta Lajos), 5. Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskola Eger (testnevelők: Brandstädter Gábor, Fejes Adrian Adél, Kocsisné Nagy Erzsébet, Lakatos Tamás), 6. Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda Eger (testnevelő: Gyöngy Attila).

LEÁNYOK: 1. Görgey Artúr Általános Iskola és AMI Onga (testnevelők: Kosztopulosz Beatrix, Kajtor Csaba), 2. Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Kisboldogasszony Óvoda Miskolc (testnevelők: Varsányi Zsolt, Gecsei László), 3. Pollack Mihály Általános Iskola Kazincbarcika (testnevelő: Tóthné Szepesi Éva), 4. Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskola Eger (testnevelők: Brandstädter Gábor, Fejes Adrian Adél, Kocsisné Nagy Erzsébet, Lakatos Tamás).


További képek a galériában találhatók!

Keresés

Partnerek