Grundbirkózás Diákolimpia 1-2. korcsoport Megyei Döntő, Szendrő, 2012. január 23.

Grundbirkózás Diákolimpia 1-2. korcsoport
Megyei Döntő beszámolója, végeredménye
Szendrő, 2012. január 23.

 


A lányoknál és fiúknál is kazincbarcikai siker született az I-II. korcsoportos grundbirkózó diákolimpia megyei döntőjén, melynek 2012. január 23-án, hétfőn Szendrő adott otthont.

A körzetben lebonyolított grundbirkózó diákolimpiákról kilenc fiú és hat leány csapat jutott be a megyei döntő mérkőzéssorozataira. Az induláshoz szükséges mérlegelésnél és az igazolásnál Alsóberecki fiú és Ormosbánya leány együttese végül nem jelent meg.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport Tanács, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Birkózó Szövetség és az Edelényi Diáksport Bizottság közös rendezésű megyei döntőjén az Apáczai Csere János Általános Iskola tornacsarnokában felsorakozott résztvevőket és a vendégeket a műsorvezető szerepét betöltő Daragó Lászlóné, a Magyar Diáksport Szövetség alelnöke üdvözölte.

Az egybegyűlteket, köztük dr. Kriza Ákost, Miskolc polgármesterét, Illyés Miklóst, a Magyar Judó Szövetség alelnökét, az MVSC elnökét, Sárossy Ferencet és dr. Mecser Tamást a Megyei Birkózó Szövetség két alelnökét Szaniszló János, Szendrő polgármestere, a verseny védnöke köszöntötte. A házigazda örömét fejezte ki, hogy hat év után újra van birkózás a városban, ahol a remények szerint a hamarosan felújítandó csarnokban hosszú időre megvetheti lábát a komoly hagyományokkal és eredményekkel rendelkező sportág.

Ezt követően Rónai Kálmán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Birkózó Szövetség elnöke, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke emlékezett vissza büszkén a grundbirkózás 47 évvel ezelőtti hazai kezdetére, annál is inkább, mert az egy kiváló borsodi edző, Filácz Gyula nevéhez köthető.

A három küzdőtéren lebonyolított erőpróbát dr. Szabó Csaba, a Vidékfejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa, a megyei birkózó szövetség új alelnöke indította útjára.

Az öt leány csapat körmérkőzéses formában, helyenként nagyon látványos csatákban döntötte el a helyezések sorsát. A tavalyi országos első ongaiaknak nem sikerült a címvédés, hiszen a barcikaiak ezúttal jobbnak bizonyultak náluk.

A nyolc fiú csapat két csoportban versengett egymással, majd jöhettek a rendkívül „harcos”, csupa szív produkciókkal bőségesen tarkított keresztjátékok és helyosztók. A színvonalas fináléban szintén kazincbarcikai siker született, de a miskolciaknak sincs okuk szégyenkezésre.

Mint azt Füstös Józseftől, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport Tanács titkárától megtudtuk, a résztvevő csapatok számát figyelembe véve, a szabályok értelmében, a lányok közül az első három, míg a fiúk táborából az első négy helyezett együttes jutott tovább a területi döntőbe. A február 12-én megrendezendő folytatásnak a tervek szerint Miskolc ad majd otthont. 

A Megyei Diáksport Tanács nevében ezúton is köszönjük a diákolimpia megyei döntő megszervezésében és rendezésében nyújtott segítséget.

Végeredmény:
Leányok:
1. Pollack Mihály Ált. Isk. Kazincbarcika (testnevelő: Tóthné Szepesi Éva)
2. Szent Imre Ált. Isk. Miskolc (testnevelő: Varsányi Zsolt)
3. Görgei Artúr Ált. Isk. Onga (testnevelő: Kosztopulusz Beáta)
4. Görög-Katolikus Ált. Isk. Miskolc (testnevelő: Magyar Tímea)
5. Ilosvai Selymes Péter Ált. Isk. Abaújszántó (testnevelő: Dankó Barnabásné)

Fiúk:
1. Ádám Jenő Ált. Isk. Kazincbarcika (testnevelő: Kondor István)
2. Szent Imre Ált. Isk. Miskolc (testnevelők: Varsányi Zsolt, Gecsei László)
3. Görgei Artúr Ált Isk. Onga (testnevelő: Kajtor Csaba)
4. Kossuth Lajos Ált. Isk. Kurityán (testnevelő: Bota Lajos)
5. Pollack Mihály Ált. Isk. Kazincbarcika (testnevelő: Barna Imre)
6. Görög-Katolikus Ált. Isk. Miskolc (testnevelő: Magyar Tímea)
7. 21. sz. Ált. Isk. Miskolc (testnevelő: Vucskó Zsuzsanna)
8. Ilosvai Selymes Péter Ált. Isk. Abaújszántó (Dankó Barnabásné)

További képek a galériában!

Keresés

Partnerek