Tavaszi diákolimpia Országos Döntők megyei eredményei, 2013. március 1-10.

Tavaszi diákolimpia
Országos Döntők megyei eredményei
2013. március 1-10.


Az elmúlt napokban nagyszabású országos diákversenyek zajlottak az ország több pontján Tavaszi diákolimpiák elnevezéssel. Ezek egyike a Kosárlabda amatőr V-VI. korcsoportos verseny Miskolcon zajlott 4 helyszínen az Avasi Gimnáziumban, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban, a Herman Ottó Gimnáziumban és a Zrínyi Ilona Gimnáziumban. Mindkét nemben megyénk bajnokai jól szerepeltek, hiszen a fiúk mezőnyében a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium tanulói az 5. helyen, míg a lányoknál a miskolci Földes Ferenc Gimnázium a 4. helyen, a szerencsi Bocskai István Gimnázium a 15. helyen végzett.

A kézilabda amatőr V-VI. korcsoportos országos versenyen Pécset mindkét megyei bajnokunk csak a döntőben talált legyőzőre. A miskolci Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola lányai és a miskolci Herman Ottó Gimnázium fiai egyaránt ezüstérmet szereztek. A lányok megyei 2. meghívottja, a Herman Ottó Gimnázium az előkelő 7. helyet szerezte meg.

Az amatőr röplabda versenyei Debrecenben kerültek megrendezésre, ahol a lányok mezőnyében a miskolci Lévay József Református Gimnázium csapata, valamint a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium fiai egyaránt a 10. helyen zártak.

A tornászok Budapesten mérték össze tudásukat, ahol a következő szép eredmények születtek:
II. korcsoport leány: 3. Ózd Újváros Téri Általános Iskola
II. korcsoport fiú: 10. Miskolc Kazinczy Ferenc Általános Iskola
IV. korcsoport leány. 4. Ózd Újváros Téri Általános Iskola
VI. korcsoport leány: 4. Ózd Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskola
VI. korcsoport leány: 7. Ózd József Attila Gimnázium
VI. korcsoport fiú: 10. Miskolc Kandó Kálmán Szakközépiskola

A szellemi diákolimpia V-VI. korcsoport országos döntőjében megyénk képviseletében a miskolci Herman Ottó Gimnázium csapata az 5., míg a miskolci Kós Károly Szakközépiskola a 7. helyen végzett.

 

Keresés

Partnerek